• 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 25
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Hursa - майстор
съб дек 22, 2018 1:49 pmТрифон П.Трифонов написа:
Повдигал е налягането няколко пъти с допълване на вода. Къде отива водата, къде се губи?
Ами настройката на отоплителната система - си е, явно достатъчно отговорно. Мисля, че питащия не е споменавал за често допълване на системата. Може да е губил вода, ако е прокапвало от връзки при охлаждане и нагряване на системата, може би. Може и предпазния клапан да е прокапвал при нагряване. При проверка за въздух в системата се "излива" по малко. При смяна на манометър.
Не се разбира в клипа. Но мисля, че ако не създава винаги малко по-високо налягане (в отоплителна система), отколкото в разширителния съд - то при изстиване на системата (запълнена в по-топло време и особено, ако е имало подобни неголеми загуби на вода), ако се допусне такова пълно изстиване зимата - разширителния съд в един момент престава да "притиска" течността (да предава налягането в газовия му обем), мембраната ляга на ограничителите си или на стената на съда. И при по-нататъшно свиване на течността се получава вакуумиране на системата (- стрелката на манометъра ще "забие" на нулата). А връзките в системата, по вода и особено предпазния клапан - макар и "водоплътни", може да не са "газоплътни" и ще "засмуче" въздух в системата.
съб дек 22, 2018 2:39 pmkaptagona написа:
Отстрани е РС вентила му е отдолу ... После с около 20на помпи го напомпи на 1.3атмосфери.Напълнихме системата с вода запалихме и пак същото.
Значи все пак е отдолу вентила, под това "ребро" което се вижда на съда? Странно.
Напълнихте системата до какво налягане?
(С двайсетина помпи да е вкарал около 10 литра въздух. Не са ли малко. Но може би все пак не е излязъл всичкия въздух, не до атмосферно налягане.)
Такаааа.Доиде маистора затвори всички кранове и пуснахме водата само от печката.Отстрани е РС вентила му е отдолу и като го натисна с манометъра излезе всичкия въздух защото игличката сигурно застана накриво.И неможахме да види и колко е напомпен.После с около 20на помпи го напомпи на 1.3атмосфери.Напълнихме системата с вода запалихме и пак същото.Тои ми обяснява че манометъра е на студената вода и като тръгне помпата е нормално да върне атмосфери назад. И като спре да показва точно колко бара е налягането.Сега помпата работи стрлката си тресе и даже се чува как брижди.С една дума едно голямо нищо.
Майстора там ли е още? Възвратна клапа има ли около помпата? На какво налягане е манометъра на водата? Студена и загряла.
Колко вода има в системата? РС 10 литра ли беше?
preslav - майстор
С една дума едно голямо нищо.
Не е с една дума, а с две и много страници празни приказки.
Първо - маИстора ти разбра ли, че преди системата си е работила на 1.6 бара, без трептене на стрелката?
Второ - от кога ти казвам да направиш снимки - ако преди не си знаел, сега поне знаеш как се свалят капаците на камината къде е РС и къде му е цеФката.
Трето - с 10 помпи не мога да направя 1 бар в гумата на велосипеда си, камо ли в 10 л. съд - ръчната ми руска помпа прави 2 бара в собствения си маркуч и толкова (сам съпостави стандартния маркуч на помпа с твоя РС).
Четвърто - не си карай ситемата като чужда, притеснителен е фактът, че не можеш да я източиш, притеснително е трепкането на стрелката, притеснително е понижаването на налягането при пускане на помпата, притеснително е всички глупости, които се правят да остават без извод.
Започвам да имам усещането, че ти си маИстора, който е срещнал някаква трудност, но не иска да си го признае, а търси мнения в някакъв форум на непрофесионалисти.
ESPACE - майстор
Баси, писна ми да чета само.
Изобщо не е притеснително падането падането на налягането при работа на помпата. Манометъра е свързан на всмукателната и страна и е съвсем нормално да пада особено в система с проблемна циркулация. Вибрациите може да са причинени или от самата помпа или от някой кеглов кран. Не е чак толкова трудно да се установи от мислещ човек какво може да породи тези тласъци. Проблема НЕ Е от разш. съд!
bmahob - майстор
Спорвд мен също проблема не е в РС, а относно това че kaptagona е инсталатор..... според мене са глупости, алфата си е жеуезна, има нещо по сиситемета в предвид че не е нова направена при пуска на печката, колегата я има от преди това, мисля така беше писал :wink:
kaptagona - специалист
съб дек 22, 2018 6:11 pmbmahob написа:
Спорвд мен също проблема не е в РС, а относно това че kaptagona е инсталатор..... според мене са глупости, алфата си е жеуезна, има нещо по сиситемета в предвид че не е нова направена при пуска на печката, колегата я има от преди това, мисля така беше писал :wink:
Не съм аз инсталатора. А това че алфата е железна няма общо с играенето на стрелката. За смелите давам телефон. Защото ми писна от празни приказки. Днеска дадох 50 лева за нищо. 0898430321. Това ми е телефона.Ако има някои желаещ ще си платя пътни спане и други.
Еспейса е твоя човек.
И другия, с Алфата, че ми е трудно да го въз....то няма такива имена, ма....
kaptagona - специалист
Ето това е.
Прикачен файл:
IMG-754a463e45516e9746504b245a228601-V.jpg
preslav - майстор
съб дек 22, 2018 8:33 pmkaptagona написа:
Ето това е.IMG-754a463e45516e9746504b245a228601-V.jpg
Преди малко говорихме - мисли къде може да има батак. Всичко ти е на "бързи"
връзки, всичко може да бъде проверено. Не виждам на снимката какво има в дясно от манометъра - колектор, 4 връзки и после тръба отиваща надолу, но къде точно не се вижда.
И кво е тва, снимка на нещо сътворено по трудово, което няма причина да не работи адекватно.
Тя е някъде другаде, не на снимката.
Пресли, набутваш се.
По скоро трябва да питаш на къде водят тръбите от затворените кранове.
Инак е повече от ясно. Студен колектор– връзка с вход каминка.
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 25

Тема "Манометър за налягане на вода в затворена система." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: