• 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 35
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
съб дек 22, 2018 7:19 pmsokolov.91 написа:
съб дек 22, 2018 7:02 pmТрифон П.Трифонов написа:
150 млл. от 0-1.5bar не е ли странно?
Смисъл..? Според мене нищо не е. Не е като да е изтекла половината инсталация в някой под под дюлемето. Аз даже се успокоих тогава като с толкова малко вода се наду системата пак до 1.5.
Соколов, тва означава, че почти нямаш РС и си е за притеснение.
Ко нещо е незнанието!
sokolov.91 - майстор
съб дек 22, 2018 7:31 pmТрифон П.Трифонов написа:
съб дек 22, 2018 7:19 pmsokolov.91 написа:
съб дек 22, 2018 7:02 pmТрифон П.Трифонов написа:
150 млл. от 0-1.5bar не е ли странно?
Смисъл..? Според мене нищо не е. Не е като да е изтекла половината инсталация в някой под под дюлемето. Аз даже се успокоих тогава като с толкова малко вода се наду системата пак до 1.5.
Соколов, тва означава, че почти нямаш РС и си е за притеснение.
Ко нещо е незнанието!
Прочете ли ми допълнението на предишното мнение?
И са кво искаш да кажеш, че нямам разширител ли все 1?
Соколов, кото имах казах го.
Със 150 млл. щом покачваш налягане от 0 до 1.5 bar, почти нямаш РС. Обем за разширение. Буферен обем. Както искаш, така го разбирай.
За притеснение си е, ма само ако го осъзнаваш.
Освен това, настроих ли ти котелчето, че ми драскаш нещо, с недоверие?
Айде редуцирай самочувствието, че има още да опатиш!
sokolov.91 - майстор
съб дек 22, 2018 8:45 pmТрифон П.Трифонов написа:
Соколов, кото имах казах го.
Със 150 млл. щом покачваш налягане от 0 до 1.5 bar, почти нямаш РС. Обем за разширение. Буферен обем. Както искаш, така го разбирай.
За притеснение си е, ма само ако го осъзнаваш.
Освен това, настроих ли ти котелчето, че ми драскаш нещо, с недоверие?
Айде редуцирай самочувствието, че има още да опатиш!
Хубаво. Утре ще източа до 0 бара инсталаацията и ще проверя балона на разширителя на колко е.
Накрая ще се излезе, че тоя разширител е малък за мойта инсталация. Аз от това се опасявах още преди и писах за това...
zhzh - напреднал
съб дек 22, 2018 9:11 pmsokolov.91 написа:
Накрая ще се излезе, че тоя разширител е малък за мойта инсталация. Аз от това се опасявах още преди и писах за това...
Ха сега де? 8 л РС да е малък. То повечето котли са с такива. Ама като погледнах другата ти тема, имаш доста големи радиатори. Нека все пак да изкажат мнение специалистите. Искам моя стария котел да го сменя някой ден с новия Condens 2300W, ама той е със 6 л РС. Започвам да се замислям. Или пък трябва да скачам на Condens 7000iW, заради 12 л РС и да дам още 1000 лв.
Имам 56 ребра на Н500, 20 на Н600 и лира.
filmatoplo - майстор
:) Мембранен съд винаги се добавя към инсталацията ,производителя на котела е длъжен да постави такъв побирайки се там в рамките на котлето -то е ясно че заради един празен балон няма да му увеличат обема :lol: .Ся разбрахте ли какво ви казах -че спрямо водата в инсталацията се определя и големината на съда , и извън котела се поставя още 1 съд ако е необходимо .Между другото и 6-8 л съд поема разширенията -но трябва правилно да е регулиран . :wink:
zhzh - напреднал
нед дек 23, 2018 9:49 amfilmatoplo написа:
:) Мембранен съд винаги се добавя към инсталацията ,производителя на котела е длъжен да постави такъв побирайки се там в рамките на котлето -то е ясно че заради един празен балон няма да му увеличат обема :lol: .Ся разбрахте ли какво ви казах -че спрямо водата в инсталацията се определя и големината на съда , и извън котела се поставя още 1 съд ако е необходимо .Между другото и 6-8 л съд поема разширенията -но трябва правилно да е регулиран . :wink:
Благодаря за отговора! Бош дават предналягане 0.75 бара. Толкова ли трябва да е или повече?
sokolov.91 - майстор
нед дек 23, 2018 9:49 amfilmatoplo написа:
http://prikachi.com/images.php?images/222/9466222Y.png

Това пише в книжката на котела. Аз не мога да го разбера напълно. Радиаторите са ми на 2.5 метра над котела. Водата в инсталацията е около 100 / 110 литра. Дай предложение как да го наглася. На колко да напълня инсталация и на колко да напомпам разширителя?
LazarGanev - "Велик майстор"
Според графиката ти трябва РС само ако работната температура е над 70*С, а при тебе не е така. Провери си налягането в съда, напомпи го на 0.75-0.8 бара, поддържай в системата 1.2 бара и няма да има проблеми
Дано и Каптагона прочете това, че сагата там продължава.
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 35

Тема "Газов котел Bosch Condens 2500W WBC 14-1" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: