нед дек 23, 2018 11:21 amLazarGanev написа: Според графиката ти трябва РС само ако работната температура е над 70*С, а при тебе не е така. Провери си налягането в съда, напомпи го на 0.75-0.8 бара, поддържай в системата 1.2 бара и няма да има проблемиОк. Мерси. А когато работи котела за бойлера и водата е 85° ще има ли проблем. Или ако стане много студено навън и ми трябва водата да е над 70° тогава ще ми трява допълнителен разширител така ли?
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
sokolov.91
- майстор
349 мнения в "Газов котел Bosch Condens 2500W WBC 14-1"
LazarGanev
- "Велик майстор"
Като работи за бойлер не загряваш 100л вода в системата, а по-малко, тъй че попадаш още по-наляво в графиката и пак няма да има нужда. При студено време също няма да имаш нужда от 70*С, ама пробвай
sokolov.91
- майстор
нед дек 23, 2018 2:27 pmLazarGanev написа: Като работи за бойлер не загряваш 100л вода в системата, а по-малко, тъй че попадаш още по-наляво в графиката и пак няма да има нужда. При студено време също няма да имаш нужда от 70*С, ама пробвайОк. Тия дни ще направя системата на 1.2 бара, а раширителя на 0.8. Одеве се бях засилил, ама изпуснах манометъра и го счупих. Като се сдобия с нов ще действам.
filmatoplo
- майстор
А то никой не чете -и форума е като преди 10 години когато давахме акъл за съдове и обезвъздушители
По смело действайте , отвиваш първо капачката на вентила и проверяваш има ли въздух или вода ,ако е въздух добре , ако е вода -смяна .След това при загасен котел от кран пускаш налягането в системата до нула 0 , след това мериш налягането в съда от вентила -той е като на автомобилна гума
.Ако налягането в инсталацията ще го вдигаш после до 1 бар , то предварителното налягане в съда го направи 0,8 -абе съда винаги 2 десети по малко .Ако когато си проверил налягането в съда и е по голямо го изпускаш до нужното , ако е по малко -го помпиш с помпата до нужното
.

Трифон П.Трифонов
- майстор
Филматори, само аз цитирам твои постове, от преди 10 години, по памет.
Сега ги мързи да четат.
Сега ги мързи да четат.
maistora1965
- специалист
нед дек 23, 2018 9:24 pmТрифон П.Трифонов написа: Филматори, само аз цитирам твои постове, от преди 10 години, по памет.Те това е памет а по тоя случаи по едно
Сега ги мързи да четат.

filmatoplo
- майстор

andy_forresite
- майстор
Филма беше писал неотдавна, че като се напомпи разширителния примерно на 1.5 и напълниш инсталацията до 1.3, ще има повече обем за разширение, т.е. все едно имаме по-голям съд. А като го напомпим на 1.5 и напълним на 1.7 ще имаме по-малък обем (в съда) за поемане на разширението.
Ако приема че съдът при мен е 1.5 (както дойде в кашона) мога да кажа какво се получава. При пълнене на инсталацията също до 1.5 на 65° вдига 2.2 атм. Като напълня до 1 атм., тогава пък на 70 градуса вдига 2 атм. Обзалагам се че нито един майстор няма да сложи 12-литров съд на система от 170 л вода. Но ето че нищо не е гръмнало
При мен отнякъде капе и се изпарява, защото не мога да видя откъде. Затова допълвам 1-2 пъти в сезон и то като видя 60° вода и налягане 1.5. Това означава че на 20° ще е под 1 атм и че тоя "теч" няма да мога да намеря. Като седи така на по-ниско налягане като това, сякаш повече не спада, или ако спада то е много, много бавно. Вдигна ли го, за седмица си пада...
Та по същата логика при съд на 1.5 bar и напълване на системата до 1.7 bar налягането при 60 градуса ще стане 2.2 bar. На 70 - 2.5 и т.н. докато наистина "гръмне". При 80 ще е на ръбЪТ.
Да оставим балоните и да се върнем на газта. Какво се промени при използване на "умното" управление в сравнение когато се ползваше като глупаво?
Ако приема че съдът при мен е 1.5 (както дойде в кашона) мога да кажа какво се получава. При пълнене на инсталацията също до 1.5 на 65° вдига 2.2 атм. Като напълня до 1 атм., тогава пък на 70 градуса вдига 2 атм. Обзалагам се че нито един майстор няма да сложи 12-литров съд на система от 170 л вода. Но ето че нищо не е гръмнало

Та по същата логика при съд на 1.5 bar и напълване на системата до 1.7 bar налягането при 60 градуса ще стане 2.2 bar. На 70 - 2.5 и т.н. докато наистина "гръмне". При 80 ще е на ръбЪТ.
Да оставим балоните и да се върнем на газта. Какво се промени при използване на "умното" управление в сравнение когато се ползваше като глупаво?
LazarGanev
- "Велик майстор"
В отоплителната система водата не е варовита. Обезвъздушителят може да е ръчен.
Тема "Газов котел Bosch Condens 2500W WBC 14-1" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература