Всичко за дърводелството
PIP - майстор
съб дек 22, 2018 8:53 pmVirtex написа:
Някаква идея от къде да взема на разумна цена 16GA пирони/гвоздеи 35-50-60мм?
Каква е марката и модела на пистолета?
Virtex - майстор
DCN660 - прави пирони, т.е. не са под ъгъл. Има един онлине магазин, но ги смятам за малоумници след кратък разговор (да се държиш арогантно с клиенти за мен е малоумие) и не смятам да купувам от тях.
PIP - майстор
Аз имам пистолети на bostitch (18g,15g) и paslode(im360ci) и пирони купувам само от uk, при интерес мога да ти кажа от къде.. Преди години ползвах пирони от вносителя на bostitch за България, но пистолета забиваше много с тях, за това вече пазарувам от чужбина.
cvetomir_77 - специалист
нед дек 23, 2018 6:29 pmPIP написа:
Аз имам пистолети на bostitch (18g,15g) и paslode(im360ci) и пирони купувам само от uk, при интерес мога да ти кажа от къде.. Преди години ползвах пирони от вносителя на bostitch за България, но пистолета забиваше много с тях, за това вече пазарувам от чужбина.
Я кажи това на Kumay (че продуктите предлагани на Бг пазара и тези в чужбина не са с еднакво качество) да видиш какво ще се случи.
Kumay - майстор
нед дек 23, 2018 7:29 pmcvetomir_77 написа:
Я кажи това на Kumay (че продуктите предлагани на Бг пазара и тези в чужбина не са с еднакво качество) да видиш какво ще се случи.
Това новите арийци сте опасни! Като феновете на Лидл сте!
Човека е писал, че е взимал от вносителя на Bostitch, а не пирони на Bostitch. Не мислиш ли, че има разлика?
cvetomir_77 - специалист
нед дек 23, 2018 8:21 pmKumay написа:
нед дек 23, 2018 7:29 pmcvetomir_77 написа:
Това новите арийци сте опасни! Като феновете на Лидл сте!
Човека е писал, че е взимал от вносителя на Bostitch, а не пирони на Bostitch. Не мислиш ли, че има разлика?

Не! Категорично мисля, че след като си вносител, нямаш право да продаваш продукти на конкурентна фирма!
Chefo77 - майстор
Пистолетите на Бостич си имат някакви проблеми с пироните. Колега има такъв, купува специално пирони от Омер, защото не харесва какви да е. За справка, 505 на Макита яде всичко - затова ми беше странно защо Бостича работи само с определени марки.
PIP - майстор
В интерес на истината може да е било и от пистолета, но пистолета, компресора и пироните бяха от тях и пистолета засичаше ежедневно, имахме проблеми и с пистолета и с компресора няколко пъти. След това ползвах същия пистолет и компресор в uk на колега и не засече нито един за седмицата, в която го ползвах. Като се прибрах в Бг исках да ги купя тук, но цената беше буквално двойна и затова ги поръчах от uk и от там купувам и пироните и засечките са инцидентни, даже да не кажа, че 18g не си спомням да е засичал от както го имам (3г). Паслода вкарва по два пирона от време на време, но и той е сравнително безпроблемен.
Chefo77 - майстор
На Макитата ползвам основно Райдър пирони - единствените случаи, когато съм имал някакви засечки, е когато е останал един пирон и поради някаква причина го удря и криви - и като презаредя, трябва да го отворя отпред... работа за 5 секунди. За 7 години съм имал 15 - 20 такива случая, но говорим за стотици хиляди забити пирони. И затова ми беше странно защо на колегата Бостича иска само "маркови" пирони - на теория са с еднакви размери с "ментетата". Фактите са обаче, че с Омер, Хитачи и Девалт проблеми няма.
Това са пирони от ламарина, предполагам никоя от табелите не си прави сама, а ги поръчва. И не вдявам защо трябва да е двойна и отгоре цената за марковите.
Lisko - майстор
Тази масичка ѝ се точа от повече от година. Сега с помощта на дядо Мраз вече я имам.
Разбира се те лъжат че някога е била 399, това си е ненаучна фантастика, но поне 40-то долара си бяха реални.
Това са канадски долари. Ако бяха американски числото отива надолу. 199 CAD= 146 USD
И отгоре, за да сме живи и здрави ;-) ни добавят едни 12% нещо като българското "дедесе".

Прикачен файл

otdedomraz.png

Тема "Кой какви дърводелски хубавини смята да си закупува/направи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: