съб дек 22, 2018 8:53 pmVirtex написа: Някаква идея от къде да взема на разумна цена 16GA пирони/гвоздеи 35-50-60мм?Каква е марката и модела на пистолета?
Всичко за дърводелството
PIP
- майстор
1793 мнения в "Кой какви дърводелски хубавини смята да си закупува/направи?"
cvetomir_77
- специалист
нед дек 23, 2018 6:29 pmPIP написа: Аз имам пистолети на bostitch (18g,15g) и paslode(im360ci) и пирони купувам само от uk, при интерес мога да ти кажа от къде.. Преди години ползвах пирони от вносителя на bostitch за България, но пистолета забиваше много с тях, за това вече пазарувам от чужбина.Я кажи това на Kumay (че продуктите предлагани на Бг пазара и тези в чужбина не са с еднакво качество) да видиш какво ще се случи.
Kumay
- майстор
нед дек 23, 2018 7:29 pmcvetomir_77 написа:Това новите арийци сте опасни! Като феновете на Лидл сте!нед дек 23, 2018 6:29 pmPIP написа: Аз имам пистолети на bostitch (18g,15g) и paslode(im360ci) и пирони купувам само от uk, при интерес мога да ти кажа от къде.. Преди години ползвах пирони от вносителя на bostitch за България, но пистолета забиваше много с тях, за това вече пазарувам от чужбина.Я кажи това на Kumay (че продуктите предлагани на Бг пазара и тези в чужбина не са с еднакво качество) да видиш какво ще се случи.
Човека е писал, че е взимал от вносителя на Bostitch, а не пирони на Bostitch. Не мислиш ли, че има разлика?
cvetomir_77
- специалист
нед дек 23, 2018 8:21 pmKumay написа:нед дек 23, 2018 7:29 pmcvetomir_77 написа:Това новите арийци сте опасни! Като феновете на Лидл сте!нед дек 23, 2018 6:29 pmPIP написа: Аз имам пистолети на bostitch (18g,15g) и paslode(im360ci) и пирони купувам само от uk, при интерес мога да ти кажа от къде.. Преди години ползвах пирони от вносителя на bostitch за България, но пистолета забиваше много с тях, за това вече пазарувам от чужбина.Я кажи това на Kumay (че продуктите предлагани на Бг пазара и тези в чужбина не са с еднакво качество) да видиш какво ще се случи.
Човека е писал, че е взимал от вносителя на Bostitch, а не пирони на Bostitch. Не мислиш ли, че има разлика?
Не! Категорично мисля, че след като си вносител, нямаш право да продаваш продукти на конкурентна фирма!
PIP
- майстор
В интерес на истината може да е било и от пистолета, но пистолета, компресора и пироните бяха от тях и пистолета засичаше ежедневно, имахме проблеми и с пистолета и с компресора няколко пъти. След това ползвах същия пистолет и компресор в uk на колега и не засече нито един за седмицата, в която го ползвах. Като се прибрах в Бг исках да ги купя тук, но цената беше буквално двойна и затова ги поръчах от uk и от там купувам и пироните и засечките са инцидентни, даже да не кажа, че 18g не си спомням да е засичал от както го имам (3г). Паслода вкарва по два пирона от време на време, но и той е сравнително безпроблемен.
Chefo77
- майстор
На Макитата ползвам основно Райдър пирони - единствените случаи, когато съм имал някакви засечки, е когато е останал един пирон и поради някаква причина го удря и криви - и като презаредя, трябва да го отворя отпред... работа за 5 секунди. За 7 години съм имал 15 - 20 такива случая, но говорим за стотици хиляди забити пирони. И затова ми беше странно защо на колегата Бостича иска само "маркови" пирони - на теория са с еднакви размери с "ментетата". Фактите са обаче, че с Омер, Хитачи и Девалт проблеми няма.
Това са пирони от ламарина, предполагам никоя от табелите не си прави сама, а ги поръчва. И не вдявам защо трябва да е двойна и отгоре цената за марковите.
Това са пирони от ламарина, предполагам никоя от табелите не си прави сама, а ги поръчва. И не вдявам защо трябва да е двойна и отгоре цената за марковите.
Lisko
- майстор
Тази масичка ѝ се точа от повече от година. Сега с помощта на дядо Мраз вече я имам.
Разбира се те лъжат че някога е била 399, това си е ненаучна фантастика, но поне 40-то долара си бяха реални.
Това са канадски долари. Ако бяха американски числото отива надолу. 199 CAD= 146 USD
И отгоре, за да сме живи и здрави
ни добавят едни 12% нещо като българското "дедесе".
Разбира се те лъжат че някога е била 399, това си е ненаучна фантастика, но поне 40-то долара си бяха реални.
Това са канадски долари. Ако бяха американски числото отива надолу. 199 CAD= 146 USD
И отгоре, за да сме живи и здрави

Тема "Кой какви дърводелски хубавини смята да си закупува/направи?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература