• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
arxd129 - специалист
вт дек 25, 2018 6:22 pmchapara написа:
Аз ти дадох един със снимков матерял :idea: , какво разбра от него :?:
Ами какво да разбера от него! Какво има за разбиране: "Препоръчвам влизайки в ново жилище тотално преправяне и ревизия на стореното от стрителя, без значение кой е той и несъвесните му работници, не коства нищо, за разлика от последствията."
Дори се учудвам че няма коментар по него, а си направих труда да свалям и качвам снимки за да бъда полезен.
И какъв коментар искаш? Какво да коментирам - опита ти ли! (Ами не се съмнявам в него; какво да го коментирам.)
Това ме наведе на мисълта че някой или не ме разбира или не иска, защото щади една кофа замака в повече за сметка на свършена отговорно и качествена работа.
Моля, не подценявай. А аз ще се моля да не се надценявам.
Щях да се зарадвам на питания що е полипропиленова и ПВЦ тръба, кое се ...
Спокойно. Ще те зарадвам.
Непременно! :)
Аз със твоята тема приключих, ....
Жалко!
Но решението си е твое.
Добре би било да си го преразгледаш. Още повече, че не съм те обидил с нито една своя дума.

Разбирам, че според теб, съм 'хвърлил' лоши думи по теб. И ако е станало така (не съм го усетил) моля за извинение за лошите думи. Моля!
... бъди здрав и мотивиран :cool:
Каквото ми пожелаваш - да ти дойде двойно на главата; двойно бъди здрав!!! :)
kozl - майстор
вт дек 25, 2018 4:56 pmarxd129 написа:
вт дек 25, 2018 4:00 pmkozl написа:
И ако сифоните са алуминиеви сменяй с полипропиленови или неръждаеми.
Хич не съм се замислял досега за сифоните /то - имам само един, де. Другият е икономисан; в полза на строителя./
Никаква идея си нямам защо алуминиевият сифон е лош.
И представа си нямам защо полипропиленовият сифон е по-добър. И от кой е по-добър?
Представа си нямам с какво неръждаемите сифони са по-по-най.
И бих бил много благодарен, ако науча тези отговори тук. И сега.
Мое мнение в тема за сифони
arxd129 - специалист
ср дек 26, 2018 8:45 amkozl написа:
Мое мнение в тема за сифони
OК! =D>
Вече знам.

Благодарности!
arxd129 - специалист
вт дек 25, 2018 8:18 pmkrasi92 написа:
...спазвай наклоните от сантиметър на метър....
Туй тооо!

Ама чакай малко.

Оф топик:
Тук твърде обидчиви персони има. И като не се съгласиш с мнението им - се цупят.
В този смисъл, първо, се извинявам на krasi92; затова че ще си позволя да оспоря мнението му.
krasi92, извинявай предварително, приятелю!

По същество: Тази максима за наклона на вътрешна канализация - сантиметър на метър - колкото и често срещана да е сред пишещите тук, леееко се отклонява от едни други принципи. Които вменяват, препоръчват, изискват наклони от порядъка на 2, че дори и на 3 процента.
Позачетох се в една тема -тукашна, от този форум; препоръчват се лееко по-големи наклони.
Позачетох се в един злепреведен от руски на български учебник - и дума не става за наклон от 1%. Освен като изключение, де.
Едно раша-клипче гледах - и там се говори за 2-3%.

И тъй като мисля сам да си направя наклоните в банята, моля да уточним какво казва теорията по въпроса. И особено - какво ПОказва практиката ВИ.
Моля, споделяйте. И се аргументирайте.

Благодаря предварително.

ПС.
krasi92, нищо лично!
Прощавай, ако съм те обидил.
Благодаря, че повдигна въпроса за наклона!
Andri01 - майстор
Минимума е 1%,но ако замаската позволява е добре да се направи и повече.
П.С.: Не се препоръчва превишаване на д 50%,защото за влизане в банята ще трябва да се ползва столче :?
nikolov333 - майстор
За наклоните на тръбите си зависим от нивото на входа във вертикалния щранг и бетонната плоча в банята.. За това е най-добре котата на включването във ВК да е на ниво или малко под подовия панел и от там нататък да се гони наклона от сифоните и вътрешните нива на настилката в апартамента към него..
krasi92 - майстор
ср дек 26, 2018 11:54 amarxd129 написа:
вт дек 25, 2018 8:18 pmkrasi92 написа:
...спазвай наклоните от сантиметър на метър....
Туй тооо!

Ама чакай малко.

Оф топик:
Тук твърде обидчиви персони има. И като не се съгласиш с мнението им - се цупят.
В този смисъл, първо, се извинявам на krasi92; затова че ще си позволя да оспоря мнението му.
krasi92, извинявай предварително, приятелю!

По същество: Тази максима за наклона на вътрешна канализация - сантиметър на метър - колкото и често срещана да е сред пишещите тук, леееко се отклонява от едни други принципи. Които вменяват, препоръчват, изискват наклони от порядъка на 2, че дори и на 3 процента.
Позачетох се в една тема -тукашна, от този форум; препоръчват се лееко по-големи наклони.
Позачетох се в един злепреведен от руски на български учебник - и дума не става за наклон от 1%. Освен като изключение, де.
Едно раша-клипче гледах - и там се говори за 2-3%.

И тъй като мисля сам да си направя наклоните в банята, моля да уточним какво казва теорията по въпроса. И особено - какво ПОказва практиката ВИ.
Моля, споделяйте. И се аргументирайте.

Благодаря предварително.

ПС.
krasi92, нищо лично!
Прощавай, ако съм те обидил.
Благодаря, че повдигна въпроса за наклона!
Това за наклона е минимум.Споко не си ме обидил а иначе какво искаш прави-тя банята си е твоя ако искаш и така си я ползвай.Весела коледа и хапи ну иър
chapara - майстор
вт дек 25, 2018 6:12 pmarxd129 написа:

ПС.
Нека не пресичаме желаещите да дават съвети на питащите. Става ли? :yawinkle:
Да оставим питащите да преценят кой съвет да ползват. /Дано сме умни./ :)
Не си ме обидил, не съм казал такова нещо [-X , няма за какво да се извиняваш :yawinkle:
Не обичам хора които задават въпроси и изчакват да получат отговора който те са решили че е правилния. До тук ти се каза всичко необходимо. Премахни всичко щом го намираш за некачествено. Имаш на вертикалата компенсатор, който да ти позволи снижаване на У-тката някой и друг сантиметър. Чукни от плочата малко в горната част при шахтата да понижиш тръбата максимално, допустимо е да отнемеш около шахтата (тя е усилена) на около 50 см., до сантиметър и от плочата без да разкриваш арматура. Ето ти едни 2 - 4 см. денивелация. Нека всяка подова тръба влезне максимално близо до вертикалата без да събира тръби по пътя си. Избегни 90* на тръбите. Позиционирай сифона според растера на плочите, така че да дойде

Изображение

Извода за душкабина според указанията за съответната душ кабина. !,5 % е достатъчен наклон. Дано така успееш поне да не се вдигнеш над нивото на коридора. Подови сифони има много видове, и плитки, и дълбоки. Сифона трябва да надстърча замазката колкото ти е дебелината на плочките (има плочи с дебелина 5мм.-12 мм., не е без значение) и лепилито за залепвене.
arxd129 - специалист
ср дек 26, 2018 3:56 pmkrasi92 написа:
Това за наклона е минимум.
E, това е друга приказка. ОК!

За минимума - разбрах.
А максимум-а?
И най-вече оптимум-а?

Благодаря предварително.
Andri01 - майстор
"П.С.: Не се препоръчва превишаване над 50%,защото за влизане в банята ще трябва да се ползва столче :?" Това е максимума! :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Налага ли се ремонт на канализацията на баня?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: