• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
arxd129 - специалист
ср дек 26, 2018 5:19 pmchapara написа:
Имаш на вертикалата компенсатор, който да ти позволи снижаване на У-тката някой и друг сантиметър.
Имам. Какво от това?
Как да сваля входа във ВКК надолу??? Не знам как.
Ето ти едни 2 - 4 см. денивелация.
Аз не виждам как да сваля дори сантиметър. Камо ли 2; или пък 4 см.
Нека всяка подова тръба влезне максимално близо до вертикалата...
Не ми е ясно.
Да драснем някаква схемичка, става ли?
Благодаря!

Избегни 90* на тръбите.
Това принцип ли е? Или препоръка?
Ако е принцип, защо се произвеждат колена 87 градуса?
Ако е препоръка - тя важи ли и за коляното (87 градуса), което понастоящем е монтирано на мястото (около точка 9 на снимката), в което отпадната вода от мивката 'тръгва' по подовата тръба (към ВКК)?
.... !,5 % е достатъчен наклон. Дано така успееш поне да не се вдигнеш над нивото на коридора.
Май не съм споменавал досега: Понастоящем - преди да съм къртил масово - нивото на замазката, положена в банята от строителя, в зоната на вратата на банята, е по-висока от нивото на замазката в апартаментния коридора с 35 мм. Т.е. при отвора за вратата на банята имам (бонус от строителя :yawinkle: ) стъпалце 3.5 см.

Извиках преди седмица някакъв майстор на бани. На първо четене рече, че след майсторията му, вероятно стъпалцето ще стане по-ясно изразено. :shock: Разделихме се. ... Лошо би било ако се окаже прозорлив. :?
krasi92 - майстор
Пробвай с 45 градуса или с 50 -колкото можеш да носиш.Не забравяй след това лабораторията да извикаш
kozl - майстор
ср дек 26, 2018 10:27 pmarxd129 написа:
Извиках преди седмица някакъв майстор на бани. На първо четене рече, че след майсторията му, вероятно стъпалцето ще стане по-ясно изразено. :shock: Разделихме се. ... Лошо би било ако се окаже прозорлив. :?
Живота е низ от компромиси. Ти си приел своя като си купил по-евтино жилище. Така си приел и "бонусите".
arxd129 - специалист
чет дек 27, 2018 12:02 pmchapara написа:
:partyman:
Нищо непознато в клиповете.
Майсторът на ф50 прави поне 3-4 грешки. Че и повече.

Майсторът на ф110 не ми показа нищо ново.
А може и да не съм гледал както и каквото трябва.

Моят компенсатор е НАД вливането ф50 към ф110. Самото вливане на ф50 към ф110 е на кофти за работа място - направо влизам у съседа под мен. Ама ще мисля. Ще мис-ля.

ПС.
Нещо за коляното 87 градуса? Моля.
arxd129 - специалист
чет дек 27, 2018 9:52 amkozl написа:
Живота е низ от компромиси. Ти си приел своя като си купил по-евтино жилище. Така си приел и "бонусите".
Да приемем че си прав. :)

Днес ми показаха една снимка; на доста скъпо строителство. Вертикалният шранг, идващ от горния етаж, влиза в етажа, от който етаж е снимката, почти в средата на сниманата баня. (Трудно се обясняват снимки, де.) И с последователност от финтове, шрангът тръгва към по-долния етаж почти на по-правилно място.
ПС.
Още ли приемаме, че си прав? :yawinkle:

ППС.
Ма'сторът раздава бонусите. Или поне в по-голяма степен (от инвеститора).
Ама както и да е; няма ний да научим ма'стора да майстори! Ние ще си майсторим (по подобие на онова прословуто заземяване, при което като си запалех лампата в кухнята, на съседите им падаше ДТЗ :-D :-D :-D. И заради което писА стихове :wink: ).
kozl - майстор
Както искаш така приемай.
Аз вадя инфо от кухнята.
Предавал съм апартаменти на клиенти. Апартаментите едни и същи, а некои ги харесват, други се мръщят, но пак купуват, не се отказват.
Когато има бум качеството пада. Всеки бърза, а "Бързата ражда слепи ги кучка".
Освен това повечето собственици като придобият жилището почват да мислят за изменения и така почити всички инсталации в апартамента се променят. Статистически строителя приема, че така или иначе инсталациите ще се променят и за това не им се кахъри за качеството. И най-разочаровани са тези де мислят, че всичко им е ОК и бързо да се нанасят, а то требва още ремонти на направеното освен довършителните работи.
А и аз заставам от страната на клиента трети път вече. И много ме е яд да приемам качество под това, което аз съм предавал за еднакви цени. И да - няма гаранция от платената цена за изпълненото качество, но качество на всяка цена не се получава.
А относно преработката на ВКК верт.канализационен клон налага се да се засегне и съседа под теб. А и вероятно вече в сградата има население и ВКК се ползва, а това е още едно утежняващо условие за преработка на ВКК.
Не ти харесва праг в банята, значи преработката на ВКК е задължителна, а има вероятност да се наложи простотията с изрязване на горна армировка в плочата, което е впротиворечие с моити разбирания и за това аз съм приел праговете. Някога плочите на баните се проектираха с по-ниско ниво, за да няма прагове. Отдавна не съм срещал такъв проект.
Примерно на сина в апартамента в кухнята шайба. И кво стана, строителя беше окачил тръболяците външно на шайбата. Собствениците масово издълбаха шайбата и вкараха тръбите в нея. Не мога да разбера това - да режеш клона на който стоиш :? Тва че к-цията е обща част, а за орташкото на кой му дреме, то тва си е национален манталитет.
arxd129 - специалист
пет дек 28, 2018 7:50 amkozl написа:
И да - няма гаранция от платената цена за изпълненото качество, но качество на всяка цена не се получава.
+1
пет дек 28, 2018 7:50 amkozl написа:
Не ти харесва праг в банята, значи преработката на ВКК е задължителна, а има вероятност да се наложи простотията с изрязване на горна армировка в плочата, което е впротиворечие с моити разбирания и за това аз съм приел праговете.
+1

:)

ПС.
Би ли споделил с няколко думи, в кои случаи се ползва ПВЦ ф50 коляно 87 градуса. В кои случай не е желателно. И в кои случаи е, примерно, забранено; и трябва да се комбинират две дъги по 45 градуса?

Би ли споделил мнение /и препоръка/ за снажданията на ПВЦ ф50. Дали да се ползва тръба с муфа? Или е препоръчително снаждането да става чрез загряване на ПВЦ тръбата?

Благодаря.
muhala - майстор
90 градуса направи с 2х45. Ето в тази тема има малко инфо viewtopic.php?t=51552
arxd129 - специалист
пет дек 28, 2018 4:18 pmmuhala написа:
Ето в тази тема има малко инфо ......
Мал-ко.Твърде малко.
Но и за малкото инфо - благодаря!

Има ли теория по въпроса за снажданията между тръбите? Между ПП и ПП, между ПВЦ и ПВЦ, между ПП и ПВЦ, между ПВЦ и ПП?
Снажданията чрез муфи какви предимства и недостатъци имат в сравнение със снажданията чрез нагряване; а в сравнение със снажданията с лепене?

Предварително благодаря.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8

Тема "Налага ли се ремонт на канализацията на баня?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: