Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Сигурен съм, че като не е можал единия сервизен техник, от фирмата ще пратят друг, като трябва шефа ще дойде, ако трябва от Грейко ще дойдат. Ама сега като са почивни дни и навън е студено, всички седим на топло и си чешем ... клавиатурите :cool:
filmatoplo - майстор
:) Ще се оправи -сигурен съм .Ако става на въпрос то и датчика е здрав но съпротивлението му в омове не съответства и показанието му прави беля -късае се за 5-6 градуса точност .Никой не упреквам -който разбира от електроника знае че съм прав .
dako_5 - напреднал
Малко започнах да си мисля , с тая потайност и не искане да се каже от къде е жената, дали не е само плюене по имиджа на Грейко и по камината като продукт. Няколко човека питаха и в началото и аз по към края......обаче отговор няма , къде се развива действието. #-o
Не, аз не мисля, че целта и е да се оплюе марката (по-скоро има други лаещи в тази посока :cool: ). Разбирам я, че представите и за автоматизирано съоръжение са по-идеализирани, но тя просто си няма представа за какво става дума при други марки, които изобщо нямат сервиз, към когото да се обърне или когото да оплюе по форумите :) . Да, може да си купи камина от Практикер, Хоуммакс или тем подобни, ще има и фактура и писмена кореспонденция може да си води, както я съветват разни сеирджии без работа, но и без идеи за помощ. Интересно ми е да ги видя дали ще продължават с акълите или се крият в миша дупка :cool: .
andy_forresite - майстор
При пелетните камини клиентите не са запознати и с това колко неща трябва да са в правилната последователност и количество, за да се получи безпроблемното автоматизирано горене. Това е с най-голяма притегателна сила в процеса на взимане на решение за купуване. В рекламните материали виждаме щастливи лица на гладко избръснат мъж, жена с козметика за 300 лева по себе си и едно почти толкова усмихнато сладичко дете. Някой държи дистанционното на камината така че да не го пропуснем че го има (където го има). Обичайно е този с по-белите зъби. Хората остават с впечатлък за някаква неангажираща ги с нищо техника, на която само се наслаждават. Като с магия след натискане на едно копче огънят се създава и започва да отоплява и така докато не натиснеш пак копчето. Тогава изведнъж изчезва сякаш никога не се е появявал... Изобщо не е така. Това са си печки с водна риза, само че с калибрирано гориво, за да се постигне автоматичното му подаване. Пак има пепел, чистят се кюнци, топлообменник, ревизии, горивни скари ... датчици. Понякога датчиците се скапват и всичко се обърква. Не са скъпи. Даже българските продукти имат освен сервиз с обучени техници (някои, не всички) и резервни части на съвсем приемливи цени.

От прочетеното дотук за тази камина, а сигурно и за повечето от други марки, стигам до извод, че постигне ли се да пали всеки път (без да пуши и гърми), да загрява, увеличава, намалява огъня и не изгасва в "поддържане", повече нищо не трябва да се променя по настройките. Поне до следващите пелети от производител Х. После корекцията ще е някаква малка, ако изобщо се наложи.
filmatoplo - майстор
:) Ше се оправи камината -жалко че съм далече :wink: .Ако турите бас бих се пробвал :wink: .
dako_5 - напреднал
нед яну 06, 2019 9:39 amfilmatoplo написа:
:) Ше се оправи камината -жалко че съм далече :wink: .Ако турите бас бих се пробвал :wink: .
то някой и без бас може да се пробва, ама не се знае къде е
andy_forresite - майстор
Аз на мястото на това семейство щях да те поканя в София да ми направиш камината. Щях да ти платя горивото в двете посоки и отделно за настройката и отстраняването на проблемите. може би ще се пазаря ;) Зависи.
Приготви резервни части и сандъчето с магиите.
brassSob - специалист
нед яну 06, 2019 10:09 amdako_5 написа:
то някой и без бас може да се пробва, ама не се знае къде е
Някъде по столичния край. Поне така прочетох преди няколко страници.
Ако турите бас бих се пробвал :wink: .
Казвай мизата и да залагаме! Не се съмнявам, че ще я оправиш, а че ще се захванеш! :wink:
Пък аз през това време ще разкажа на Angelina.1 една прясна случка от преди Коледа, за да стане ясно как действа сервиза на Грейко, което евентуално да има предвид при своя "информиран избор". Та - във всеки сервизен център, които са над 60 бр. в цялата страна, има поне по 1 пълен комплект части - датчици, запалки, платки, дисплеи, мотори, вентилатори, шнекове... От някои неща по повече бройки. Отделно на повечето места има и мострена камина, която също може да служи за донор на части. Но случи се така преди празниците, че ни липсваше една част (корпусен детайл, който никой не е очаквал, че може да има дефект) и не можем да поправим камината на един клиент от съседен град, а той чака гости с деца за празниците - неудобството ще е голямо. Това става в четвъртък вечер преди Коледа в 16.30, предпоследен работен ден. Късно е за заявка и доставка, остава варианта да разглобяваме мострата, но частта е такава, че трябва да се разхвърля цялата камина - тегава работа. Обаждам се на шефа на Грейко, той също се изненада от допуснатия пропуск и въпреки късния час и напрегнатата ситуация ме помоли да се обадя в офиса, да поръчам детайла, за да могат да го подготвят за куриер. Куриера отдавна е минал и е прибрал поръчките, но шефа се ангажира лично да мине през офиса, да вземе подготвената пратка + товарителница, както му е реда и да я занесе в куриерския офис, за да мога в 9.00 на другия ден да имам резервната част и да не оставим едно семейство на студено по празниците. А между другото преди 2 дни научих, че инженерът ОТК, който е допуснал дефектния детайл в производството, е уволнен!
Та като се събира информация за "информиран избор" е добре да се пита кой е сервиза, колко резервни части има и т.н.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: