нед яну 06, 2019 9:49 pmdjogobg написа: Не разбрах тези 100 квадрата откъде изскочиха,Прочетох ги между редовете, но нека Румен от Лозен да каже

нед яну 06, 2019 9:49 pmdjogobg написа: Не разбрах тези 100 квадрата откъде изскочиха,Прочетох ги между редовете, но нека Румен от Лозен да каже
нед яну 06, 2019 10:07 pmdjogobg написа: Ами това бяха моите 5 стотинки по въпроса - изглежда си предвидил това за термоглавата в стаята на термостата. Като гледам има още няколко души, които споменават за почти двойни сметки за газ за декември месец... аз с пелети не съм усетил много по-голям разход(примерно 20% нагоре, ама и бойлер пуснах в системата), за газ не знам, защо би се вдигнал двойно.Благодаря.Ще чакаме и другите колеги да се включат на помощ
нед яну 06, 2019 10:04 pmRumen_lozen написа: Никъде не съм споменал квадратурата,но сте близко 120кв е етажаЗнам че не си споменавал, но сподели, че радиаторите са 15кВт, което отговаря на такава квадратура. Ами голям е котела, няма 2 мнения. Дори и още един етаж да включиш, 24кВт котел ти е предостатъчен![]()
![]()
нед яну 06, 2019 11:10 pmRumen_lozen написа: Съгласен съм че е голям,но за момента какво може да се направи?След пуска на другия етаж съм замислил да слагам по голям бойлер съответно и буфер към инсталацията така че мисля ще оправдая кВт-ите?Не, няма да ги оправдае. Бойлерът не е никакъв консуматор, а буфер на газов котел не се слага. Ама свършила тя, вече няма какво да се направи, разходът ти е логичен.
нед яну 06, 2019 9:49 pmdjogobg написа: а КПД-то на нещата се смята за номиналната им мощност(котел 35кв не работи оптимално на 15кв.).Аман вече, писна ми да чета глупости за мощностите при кондензните котли. Този Майор работи в модулационен обхват 10-100% или 3,5-35kW. Ето му данните за ефективността в различните температурни и мощностни режими. Идеален си е за неговите нужди. А иначе не е единствения с доста големи сметки за декември - явно не е бил толкова топъл.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: