Най - вълнуващия въпрос зимно време.
шоп - майстор
пон яну 07, 2019 3:02 amESPACE написа:

Аман вече, писна ми да чета глупости за мощностите при кондензните котли.
+1
Верно глупости се изписаха. Някой четял между редовете и видял 100м2 :shock:
Ей така на пръсти сметнал, че щом радиаторите са 15 киловата=100м2
Горното без да се знаят топлозагубите, защото с 15 киловата радиатори при една пасивна къща... може и 10000м2 да е квадратурата:-)
Бойлера не бил никакъв консуматор!!! Верно ли? Шишков прави бойлери по поръчка. Не знаем каква е мощността на серпентината и каква е консумацията на топла вода в имота :idea:

Изобщо станахме като във форума Бг мама. Без да знаем топлозагуби, брой обитаващи и колко топла вода ще харчат след време когато ще имаме общо 240м2, логично още хора и още един бойлер да кажем, че котела ще работи предимно на 3,5 киловата ми звучи смешно.
Преполагам автора на темата живее в София, село долни или горни Лозен.
Ако съм прав това е северно и усойно място. Отоплението на газ не е никак евтино дори при тези ниски лично за мен вътрешни температури.
Поздрави!
ESPACE - майстор
пон яну 07, 2019 7:17 amLazarGanev написа:
Не се споменава за ефективност при 10% натоварване, а той голяма част от времето ще работи на минимума си :wink:
Има графики из нета, показвал съм ги, не спада ефективността. Спада точно при по-високи мощности.
Rumen_lozen - помощник
Здрасти :)И аз не знам точно топлозагубите на къщата,но определено е топличко.Търсил съм информация в нета за боилерите на Шишков но така и не открих колко кВт е серпентната.Този моя е с две и аз съм ги вързал две подавания с две връщания с цел да затоплям по голям обем вода :)Потреблението на БГВ всяка вечер източване на два бойлера вода.Не се обитават всички стай,но на всякъде са пуснати радиаторите,да така е в лозен е студеничко,но и по назад в постовете споменах,че предния месец сметката беше 160 лв :) Поздрави :yawinkle: :yawinkle: :yawinkle:
пон яну 07, 2019 12:49 pmшоп написа:
пон яну 07, 2019 3:02 amESPACE написа:

Аман вече, писна ми да чета глупости за мощностите при кондензните котли.
+1
Верно глупости се изписаха. Някой четял между редовете и видял 100м2 :shock:
Ей така на пръсти сметнал, че щом радиаторите са 15 киловата=100м2
Горното без да се знаят топлозагубите, защото с 15 киловата радиатори при една пасивна къща... може и 10000м2 да е квадратурата:-)
Бойлера не бил никакъв консуматор!!! Верно ли? Шишков прави бойлери по поръчка. Не знаем каква е мощността на серпентината и каква е консумацията на топла вода в имота :idea:

Изобщо станахме като във форума Бг мама. Без да знаем топлозагуби, брой обитаващи и колко топла вода ще харчат след време когато ще имаме общо 240м2, логично още хора и още един бойлер да кажем, че котела ще работи предимно на 3,5 киловата ми звучи смешно.
Преполагам автора на темата живее в София, село долни или горни Лозен.
Ако съм прав това е северно и усойно място. Отоплението на газ не е никак евтино дори при тези ниски лично за мен вътрешни температури.
Поздрави!
Еспейса верно е прав, пишем всякакви.
Шопе, тука са обърка. Ти сигурно си лаика, сковал Ноевия ковчег, който междувременно си вади хляба с пожарникарство.
Знаеш ли коя е най древната професия?
Лафа за БГ Мама е мой. Глобен си.
sokolov.91 - майстор
пон яну 07, 2019 8:45 pmТрифон П.Трифонов написа:

Айде бе... Къде изчезна 2 дена? Чак мислех да пускам тема ,,Къде е Трифон П.Трифонов?” :-D
Последна промяна от sokolov.91 на пон яну 07, 2019 9:07 pm, променено общо 1 път.
пон яну 07, 2019 8:57 pmsokolov.91 написа:
Айде бе... Къде изчезна 2 дена? Чак мислех да пускам тема ,,Къде е Трифон П.Трифонов?” :-D
Здрасти, Соколе!
Купих си нови играчки, та бях зает.
Пък и оня ден часовия ма награби. Бях леко притеснен и гузен.
Пък и ти не си скучал, вече имаш опит с газта, можеш да помагаш с пълно право и самочувствие.
Не се бъзикам.
Не пускай безполезни теми тука! Бях пуснал една за Филма. Пишман станах, въпреки че него го нямаше много време. Не отчетох, че май беше лято.
sokolov.91 - майстор
пон яну 07, 2019 9:04 pmТрифон П.Трифонов написа:
пон яну 07, 2019 8:57 pmsokolov.91 написа:
Здрасти, Соколе!
Купих си нови играчки, та бях зает.
Пък и оня ден часовия ма награби. Бях леко притеснен и гузен.
Пък и ти не си скучал, вече имаш опит с газта, можеш да помагаш с пълно право и самочувствие.
Не се бъзикам.
Не пускай безполезни теми тука! Бях пуснал една за Филма. Пишман станах, въпреки че него го нямаше много време. Не отчетох, че май беше лято.
Хаха. Ама чете ли какво стана с нащо пернишко момче? Оная вечер до 3 часа му четох книжката на котела, той не смее 2 винта да развие. :?
пон яну 07, 2019 9:11 pmsokolov.91 написа:
...
Хаха. Ама чете ли какво стана с нащо пернишко момче? Оная вечер до 3 часа му четох книжката на котела, той не смее 2 винта да развие. :?
Не, пусни линк, че верно не съм в час с темпото на форума! Давай на лично!
Ти от Пеуник ли си бе?

Тема "Голям разход газов котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: