нед яну 06, 2019 3:50 pmfbr написа: Това, че се получава конденз в котела, не е ли достатъчно да те убеди. Ако имаш вентил, никога няма да видиш конденз в котела.Да, ще му сложа, само малко да поохлаби времето, че дзверо на студено не може. За сега ще направя отражател. Започнах го вчера, но ми свършиха електродите, днес ще го направя.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo
- майстор
60 мнения в "Железни топчета в сгурията. Защо?"
zaksofon
- специалист
zaksofon
- специалист
пон яну 07, 2019 8:58 amfilmatoplo написа:Въпросът с топчетата си остава нерешен... Намислил съм да ходя по Свищов да си търся други въглища. И ще видим как ще е с тях. Ако приемем, че из тези има някаква шлака от нещо си, белким в Свищовските няма.Нямаш гайгеров брояч да ги провериш за радиация
.
Ивелин Петров
- специалист
пон яну 07, 2019 9:44 amzaksofon написа:Не ходи в топливо - оплакват се хората.. Отиди при Галя (Транском по пътя Ореш Свищов се пада). Колеги взимат от там, доволни са, само казват, че малко по-трудно се палят, но пък били калорични. Да не те заблуждавам, но за топливо работи мой роднина - от там НЕДЕЙ!пон яну 07, 2019 8:58 amfilmatoplo написа:Въпросът с топчетата си остава нерешен... Намислил съм да ходя по Свищов да си търся други въглища. И ще видим как ще е с тях. Ако приемем, че из тези има някаква шлака от нещо си, белким в Свищовските няма.Нямаш гайгеров брояч да ги провериш за радиация
.
zaksofon
- специалист
Готов ми е дефлектора! Я вижте така на пръв поглед, има ли нещо нередно? Шопе? Има лек наклон противоположно на вратичката, която е от страната на винкела. Не знам само дали не съм твърде близо до горелката. От короната до желязото са 15 см (в най-ниската част - от към винкелУ), в най-високата 18 см. Моля за коментар!
шоп
- майстор
Мисля, че всичко е ОК
Пални горелката, проследи как вървят нещата. При екоенергия и виадрус на кутия сантиметрите могат да са повече от 15-18. Руснаците споделят, че последните 2/3 от височината на пламъка трябва да бие в отражателната плоча.
За твоя котел и горелка идея си нямам дали това условие е спазено.
Предполагам имаш защита от обратен огън на горелката? Защото при много ниско поставен отражател се вдика доста температурата в горелката.
Пални горелката, проследи как вървят нещата. При екоенергия и виадрус на кутия сантиметрите могат да са повече от 15-18. Руснаците споделят, че последните 2/3 от височината на пламъка трябва да бие в отражателната плоча.
За твоя котел и горелка идея си нямам дали това условие е спазено.
Предполагам имаш защита от обратен огън на горелката? Защото при много ниско поставен отражател се вдика доста температурата в горелката.
zaksofon
- специалист
пон яну 07, 2019 4:20 pmшоп написа:Защитата от обратен огън е плътно затворен бункер, който има уплътнение на капака, същото, като уплътнението на багажник на Москвич.
шоп
- майстор
пон яну 07, 2019 4:25 pmzaksofon написа: а уплътнение на капака, същото, като уплътнението на багажник на Москвич.Носталгия...
Освен този уплътнител контролера трябва да има и температурен датчик, който или има специално гнездо на фидера на горелката или датчика се лепи с термо паста пак там.
Идеата на този термодатчик е, че ако регистрира висока темпераута ( при моя контролер титаник ако не се лъжа е 90 градуса) спира вентилатора и включва шнека постоянно. Новите въглища избутват в горелката жартта докато температурата на защитният датчик не спадне.
Трябва да я имаш тази защита.
А имаш ли защитата пожарникар?
zaksofon
- специалист
Няма този котел никаква защита, аз за това имам мерак да си взема Натурела, че там си има всичко и втора помпа управлява и газовете мери и контролира и защита има и запалка управлява (ако случайно сменя горивото). За пожарникар, браво, това е много добра идея, ще си взема един пожарогасител, за всеки случай, ако това си имал предвид.
А сега, дали ще има нужда да се променят настройките на шнека? Примерно да го намаля от 6 сек на 5 секунди хранене?
А сега, дали ще има нужда да се променят настройките на шнека? Примерно да го намаля от 6 сек на 5 секунди хранене?
Прикачен файл
received_2314635515435289.jpeg (79.24 KиБ) Видяна 1337 пъти
Прикачен файл
received_1005139499673045.jpeg (101.59 KиБ) Видяна 1337 пъти
шоп
- майстор
пон яну 07, 2019 4:36 pmzaksofon написа: Няма този котел никаква защита, аз за това имам мерак да си взема Натурела, че там си има всичко и втора помпа управлява и газовете мери и контролира и защита има и запалка управлява (ако случайно сменя горивото).Не мисля, че Натурела имат подходящ контролер.
Купи си полски контролер, който си е точно за всегоривните чугунени горелки
Системата пожарникар не е пожарогасител ( макар, че и един кълбовиден висящ пожарогасител автоматично задействащ се по температура не е излишен в котеллното)
Екоенергията си има фабрично място на фидера ( ня накои горелки е разпробит и с резба 1/2''
На други е само фиксирано мястото и трябва отвор + резба 1/2''
Та на тази резба се завива тапа пълна с парафин. Над тапата има щуцер за маркуч 10-12мм и отгоре има 5-10 литрова туба с вода.
Ако случайно тръгне обратен огън по една или друга причина и контролера с неговите защити не може да я спре ( или спре тока в този момент) топлината топи парафина и 5-10 литра вода на самотек гасят пожара.
Елементарна и без засечка е тази КРАЙНА защита. Прфепоръчвам я на всеки.
Аз лично не бих спял спокойно без нея.
Тема "Железни топчета в сгурията. Защо?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература