вт яну 15, 2019 8:53 amTzinata написа: И съм много доволен от разхода , не съм доволен от момента на почистването.Привет, ако ме послушаш не бързай да даваш 4000 лева.
Купи си за 30-50 лева една електрическа листосъбирачка ( духалка, ел. метла)
Аз си купих една 2ра ръка за 15 лева. Гледай да е с максимална скорост на въздуха при соплото. Моята вдига 200 км/ч
 има и по-скоростни.
  има и по-скоростни.Направи на долната вратичка на котела ( не тази за въздуха и пепелтта) един отвор ф50-60-70 според соплото на метлата. Може да сложиш и силиконов пръстен или мек гумен маркуч. Идеята е да е уплътнено.
Ще чистиш целия котел със сгъстен въздух без да се цапаш и да го отваряш. Чисти всичко до чугун, прегради, турболатори, шамот.
Пепелтта от пелетите в сандъчето си я чистиш по традиционния начин, но то и котли за 20000 лв са така.
Ако си мераклия може и там да се механизира със шнек, бункер или пневно вакум транспорт. Аз съм приготвил един шнек от зърнокомбайн за тази цел, но нещо нямам време и май и желание.
Идеята за почистване със сгъстен въздух съм я изплагиатствал от Боби65
Поздрави!
 Като се откачи някой кюнец. Руснаците дърпат отгоре на кумина но Не съм пробвал иначе съм купил метла.
 Като се откачи някой кюнец. Руснаците дърпат отгоре на кумина но Не съм пробвал иначе съм купил метла..gif)
 И още как.
 И още как.

И още нещо за 300лв освен пелети от пдч няма как да вземеш!
 И още нещо за 300лв освен пелети от пдч няма как да вземеш!