Най - вълнуващия въпрос зимно време.
aatri - специалист
ср яну 09, 2019 10:39 pmvalio_ruse написа:
чет ное 22, 2018 11:35 pmaatri написа:
пет ное 02, 2018 3:49 pmvalio_ruse написа:
Здравейте колеги,
Да се похваля с нова модифицирана пота за моята PM13.
Използван материал - AISI304 - 3mm. :supz:
Супер си колега ! =D>Кой ти я прави(ако не е тайна) че моята си е за нова.
На работа си я правих.
Можеш ли да направиш и за мен?Пиши си телефона на ЛС да говорим.
burner - специалист
пон яну 14, 2019 11:12 pmaatri написа:
чет ное 22, 2018 11:35 pmaatri написа:

Супер си колега ! =D>Кой ти я прави(ако не е тайна) че моята си е за нова.
На работа си я правих.
Твоята изгоря ли? И ако да, след колко изгорени пелети? Работи ли камината на високи степени? Нова кошница си купих миналата година за 40 лева, Оригиналната е с изгорени 90 торби за две години и е като нова. Купих друга, за да я преустроя без да пипам заводската. Преустройството се оказа сполучливо и сега имам резервна. Все още не съм срязал страничните капаци за достъп до ревизиите, защото за съжаление при мен отворите не са както при теб. При теб са два квадрата и са по-високо, при мен са два правоъгълника и долният е направо на дъното на камината, което води до нужда от отрязване на капаците до долу и премахването на единия отвор за щифта. Усложняват се малко нещата.
aatri - специалист
вт яну 15, 2019 9:55 amburner написа:
пон яну 14, 2019 11:12 pmaatri написа:

На работа си я правих.
Твоята изгоря ли? И ако да, след колко изгорени пелети? Работи ли камината на високи степени? Нова кошница си купих миналата година за 40 лева, Оригиналната е с изгорени 90 торби за две години и е като нова. Купих друга, за да я преустроя без да пипам заводската. Преустройството се оказа сполучливо и сега имам резервна. Все още не съм срязал страничните капаци за достъп до ревизиите, защото за съжаление при мен отворите не са както при теб. При теб са два квадрата и са по-високо, при мен са два правоъгълника и долният е направо на дъното на камината, което води до нужда от отрязване на капаците до долу и премахването на единия отвор за щифта. Усложняват се малко нещата.
Още не е изгоряла, но изпълнението е много некадърно.Крива,дупките които запуших действат дразнещо,заварените ленти не са направени прецизно.След запушването на дупките и заварката на страничните лентички съм свалил оборотите на вентилатора драстично при което камината работи доста по- добре и по-икономично от преди.Пробвах всякакви пелети.Умишлено горих и ниско качество.В кошничката не се задържа и една прашинка, а за шлака не мога и да си помисля, за разлика от началото(беше кошмарно). След извършване на конструктивните промени от което последваха промени и в настройките, стигам до извода че тези бедни хорица са преписали това ръководство за експлоатация ей така да пробутат нещо на потребителя, а то няма нищо общо с продукта който предлагат.Кошничката която колегата Вальо показва е професионално направена и това е причината да искам като неговата.Тези измишльотини дето ги пишат в упътването, че се чисти веднъж на сезон е пълен абсурд.Чистя всеки месец,моята гори 24 часа.До сега съм изгорил над 200 чувала.Бъдете здрави!!!
Здравейте, отоплявам се с пелетна камина бърнит 13 kw с водна риза.Първи сезон и е. Преди бях с камина на дърва. Топля апартамент 80 кв.м. Захранвам 4 радиатора и серпентината на бойлер 80 л. Апартамента е тухлен без изолация. Печката работи 18 часа, като поддържа 23 градуса. Не работи само през ноща. Имам стаен безжичен термостат с уайфай.Първо - отделя много пепел и пълни горивната камера. Налага се да я почиствам на 4-5 часа.Второ - гори твърде много. Средно около 20-30 кг. на 24 ч. или 10-14 чувала на седмица. Трето - къде се намират отворите /ревизиите/ за почистване на саждите ?
burner - специалист
вт яну 15, 2019 1:26 pmtolini61 написа:
Здравейте, отоплявам се с пелетна камина бърнит 13 kw с водна риза.Първи сезон и е. Преди бях с камина на дърва. Топля апартамент 80 кв.м. Захранвам 4 радиатора и серпентината на бойлер 80 л. Апартамента е тухлен без изолация. Печката работи 18 часа, като поддържа 23 градуса. Не работи само през ноща. Имам стаен безжичен термостат с уайфай.Първо - отделя много пепел и пълни горивната камера. Налага се да я почиствам на 4-5 часа.Второ - гори твърде много. Средно около 20-30 кг. на 24 ч. или 10-14 чувала на седмица. Трето - къде се намират отворите /ревизиите/ за почистване на саждите ?
На първия и втория въпрос няма да отговоря - има писано много в темата. Ревизионните отвори при Бърнит са със затруднен достъп. Не е зле първото почистване да се извърши от фирмата монтажник, за да важи гаранцията. Ако все пак се наложи сам да свършиш това сваляш горния капак, откачваш контролера, сваляш втория капак, отвиваш някои от винтовете на задните капаци и повдигайки нагоре страничните капаци ги изваждаш от щифтовете. С това вече си открил достъп до капаците на ревизиите (някои завити с 6, други с 9 винта в зависимост от модификацията). Тогава отгоре отвиваш трети капак, който затваря димогарните тръби. Вече си готов за чистене, купуваш си телени четки с два диаметъра и с тях шомполираш добре тръбите, за да премахнеш сажди и нагар от тях. Това преди да си отвил капаците на ревизиите, иначе ще напълниш със сажди и прах. После отваряш ревизиите, с лопатка или прахосмукачка премахваш огромното количество натрупана пепел. Сваляш кюнците, бъркаш с прахосмукачка навътре към вентилатора, но предпазливо и бавно, за да не му съсипеш ламелите. Това е - 3 часа и отвити около 40 винта, срещу 15 минути и 4-5 винта при други марки. Грантс беше публикувал и снимки, но май и втория път изчезнаха с времето.
Wellcom in the club of the Burnit martyrs.
Всъщност открих линк към дропбокса. Там ще видиш снимките. Може да има малки вариации, но всичко си е същото.

https://www.dropbox.com/sh/w11rzy084sgs ... cMbWa?dl=0
Натисни там бутона ,, Or continue to website" и ще видиш всичко подробно. Той е лепил и въжета, но при теб си ги има.
aatri - специалист
вт яну 15, 2019 1:26 pmtolini61 написа:
Здравей колега и това го пише но пак ще го повторя за да не се мъчиш.Така изглежда ревизията след модификация.Сменени болтове с крилчати болтове за да развиваш на ръка а не с гаечен ключ.Става по бързо.Тук са 6 бр. в момента съм ги редуцирал на 4 бр., като дупките на 2 -та съм ги запълнил с високо температурен силикон, държи до 1200 градуса от Практикер се купува.За по лесен достъп прорязваш страничния капак ето така като на снимката.Купуваш една декоративна решетка от Баумакс ,ето я на снимката, пробиваш 4 дупки, завиваш я и чистиш без да махаш страничните капаци всеки път.Сложи една снимка на горивната камера да придобием представа каква модификация е твоя BURNit.Това е за сега.Успех.

Прикачен файл

IMG_20180203_145843.jpg
Горен капак към димогарните тръби също с крилчати болтове в момента от 10 съм ги направил на четири
IMG_20180203_145843.jpg (23.86 KиБ) Видяна 2520 пъти

Прикачен файл

IMG_20180203_102910.jpg
Монтирана декоративна решетка
IMG_20180203_102910.jpg (21.52 KиБ) Видяна 2520 пъти

Прикачен файл

Изрязан капак.jpg
Хващаш ъглошлайфа и режеш
Изрязан капак.jpg (23.7 KиБ) Видяна 2520 пъти

Прикачен файл

IMG_20180203_103214.jpg
Изрязан страничен капак
IMG_20180203_103214.jpg (22.54 KиБ) Видяна 2520 пъти

Прикачен файл

IMG_20180202_211835.jpg
Ревизия с крилчати болтове
IMG_20180202_211835.jpg (24.69 KиБ) Видяна 2520 пъти
Ето малко снимки от мен :
Прикачен файл:
IMG_20190116_190228.jpg
Прикачен файл:
IMG_20190116_190835.jpg
IMG_20190116_190835.jpg (58.98 KиБ) Видяна 2476 пъти
Прикачен файл:
IMG_20190116_190308.jpg
Прикачен файл:
IMG_20190116_190253.jpg
IMG_20190116_190253.jpg (60.05 KиБ) Видяна 2476 пъти
Прикачен файл:
IMG_20190116_190228.jpg

Прикачен файл

IMG_20190117_074107.jpg
IMG_20190117_074107.jpg (93.59 KиБ) Видяна 2476 пъти
burner - специалист
Страничните опорни планки на горелката закриват отворите към пепелника. Поне така се вижда на снимката. Не че не може и така, де.
Да, така е. И на мен ми направи впечатление като гледах снимки и клипове на други пелетни печки. Мога да отрежа с ъглошлайф страничните планки, така,че да се открият отворите и пепелта да пада свободно в казанчето. Предполагам /не съм сигурен/ че са увеличили обема на горивната камера с цел да се повиши мощността на печката, но това е довело до запушване на тези отвори. Въобще имам идея да направя нова горивна камерка от неръждавейка. Може да добавя нови отвори или да увелича диаметъра на съществуващите. Ако някой има някакви идеи с удоволствие ще ги приема.
elmarr - специалист
Здравейте.Имам камина Burnit Comfort 25plus и искам да я сменя за по малка.Подведоха ме да си взема тази голямата и сега се чудя какво да я правя.Камината ми е в пъти повече от колкото ми трябва.Някой ако иска да я сменим за по малка да пише или се обади на тел.0886/282866.Регион Велико Търново.Камината е в перфектно визуално и техническо състояние.

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: