• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
burner - специалист
пет яну 25, 2019 1:17 pmvelikova написа:
Относно иронията,смятам,че е неуместна.Търся контакти с клиенти на посочената фирма,които ползват конкретно GF24 и биха ми дали компетентен и добре аргументиран съвет.Относно конфигурацията кубатура-мощност-радиатори, както и изграждането на инсталация, съм разчитала на "обучени" представители на фирмата производител.
Вие търсите някой, който да ви даде комплект настройки, с които да оптимизирате горенето. Едва ли имате чак такива груби грешки при настройките, та големият разход да е следствие от това. Пренебрегвате това, което написах за изолацията. Споделих личен опит, а ако четете повече във форума, независимо за какъв вид отопление става дума и за каква марка, то в началото, в края и по средата е изолация, изолация и пак изолация. И на мен не ми се къртеше дървената дограма, но платих за нова и то от най-скъпата и качествена. И още преди да видя последствията от това, си купих влагомери за всяка стая и марков обезвлажнител.
Добре дошли в клуба на топлещите се с пелетни камини. Късмет!
пет яну 25, 2019 3:51 pmburner написа:
пет яну 25, 2019 1:17 pmvelikova написа:
...
...Едва ли имате чак такива груби грешки при настройките, та големият разход да е следствие от това.
...
Бърни, от грешни настройки го "изпитах" на долната част на гърба си.
Понеже всеки ден човъркам менюто, да зема да разцъкам градус надолу.
Инак горелка на 67
буфер на 65
Така работи в пълен синхрон, като буфера и боднат на клемите за СТ и при достигане на 65 гаси горелката, преди тя да е изгаснала по зададени 67, щото или не ги е направила или ааааахааааа да изтекат петте минути и буфера я гаси.
Да, ама докато си цъкам насам-натам и съм задал 66 на горелката. Така тя поема инициативата и си бичи модулацията.
Е да де, ама с настройки като за буфер– вкл.–изкл.
Резултата:
Пет дни по едно чувалче разход. Ама точно до пелетата.
След разбутките, два дни по над чувал и половина. Това е над 50% преразход.
След поправката на настроената температура, чувал+3кг. – 18 кг.(вече днес) срещу 25.
Само от кофти настройки, подходящи за старт-стоп, а аз съм я карал да модулира.
Цветомузика вместо плавно и продължително горене.
Та Напълно резонно е да ѝ се вярва на Великова.
burner - специалист
Щом казваш, сигурно е така. Но при мен чак такава чувствителност при настройките няма. Е, все пак аз съм с Бърнит - мерцедесът на пелетните устройства.
пет яну 25, 2019 7:29 pmburner написа:
Щом казваш, сигурно е така. Но при мен чак такава чувствителност при настройките няма. Е, все пак аз съм с Бърнит - мерцедесът на пелетните устройства.
Ма ти си станал виртуоз с настройките. Как да объркаш нещо?!!!
За Мерцедес или хубаво или нищо.

Я опитай всички степени да ги направиш максимални. Не знам дали позволява контролера.
Поне 1ва да е с някакви неморални размери.
Те тогава "Ти да видиш", та "Стой та гледай".
burner - специалист
Какво означава това - да направя всички степени максимални?
ton4o_1028_bg - напреднал
Леле впечатляващи мнения господа и уникално споделяне на опит....
Браво Трифонов ли там как то и да е и другия барнит ли не знам
Форумите са направени до колкото знам точно за това което всеки пита... Обмяна на опит без да се искат финанси за тази цел Интернет пространството не ограничава кои какаео име да ползва та
КАЗВАМСЕ Антон Тодоров не правете излишни забележки и недвусмислено коментари кой на кого какво е казал а ако може дайте съвет ако не споделете поне малко опит
От доста време чета и пиша в две три теми по тези вапроди и с доста потребители питаме за споделяне на настройки работещи добре с добра разход и за подобни конкретни параметри в настройките но уви до момента никой не споделя.
МАКАР И ДА ДА РАЗЛИЧНИ ПЕЛЕТИ КОМИН И ВСИЧКО С РАДИАТОРИ И ИЗОЛАЦИЯ И ПРОЧИЕ
ПРОСТО СЕ ПИТА ЗА КОРЕКТНИ ТОЧНИ НАСТРОЙКИ НА НЯКОЙ ПРИ КОЙТО КАМИНАТА НЕ ЗАДРЪСТВА ГОРИ ДОБРЕ С ТЕМПЕРАТУРА НА ИЗГОРЕЛИ ГАЗОВЕ И РАЗХОД И ТАКА

НЕ ВСЕКИ РАЬБИРАЩ ДА ОБЯСНЯВА КОЛКО ВСИЧКО Е СУБЕКТИВНО ТО И ЖИВОТА Е СУБЕКТИВЕН ЪЮТА ДАЙ ДА НЕГО ЖИВЕЕМ.

ДАЙТЕ МНЕНИЕ АКО МОЖЕ НЕ ЕДИНСТВЕН ЧЕТА.....
съб яну 26, 2019 9:13 amburner написа:
Какво означава това - да направя всички степени максимални?
Все едно да я настроиш да работи само на максимална мощност.
Ще пали и гаси като полудяла и разходът ти ще се вдигне двойно.
Rumen72 - специалист
съб яну 26, 2019 11:28 amton4o_1028_bg написа:
Леле впечатляващи мнения господа и уникално споделяне на опит....
Браво Трифонов ли там как то и да е и другия барнит ли не знам
Форумите са направени до колкото знам точно за това което всеки пита... Обмяна на опит без да се искат финанси за тази цел Интернет пространството не ограничава кои какаео име да ползва та
КАЗВАМСЕ Антон Тодоров не правете излишни забележки и недвусмислено коментари кой на кого какво е казал а ако може дайте съвет ако не споделете поне малко опит
От доста време чета и пиша в две три теми по тези вапроди и с доста потребители питаме за споделяне на настройки работещи добре с добра разход и за подобни конкретни параметри в настройките но уви до момента никой не споделя.
МАКАР И ДА ДА РАЗЛИЧНИ ПЕЛЕТИ КОМИН И ВСИЧКО С РАДИАТОРИ И ИЗОЛАЦИЯ И ПРОЧИЕ
ПРОСТО СЕ ПИТА ЗА КОРЕКТНИ ТОЧНИ НАСТРОЙКИ НА НЯКОЙ ПРИ КОЙТО КАМИНАТА НЕ ЗАДРЪСТВА ГОРИ ДОБРЕ С ТЕМПЕРАТУРА НА ИЗГОРЕЛИ ГАЗОВЕ И РАЗХОД И ТАКА

НЕ ВСЕКИ РАЬБИРАЩ ДА ОБЯСНЯВА КОЛКО ВСИЧКО Е СУБЕКТИВНО ТО И ЖИВОТА Е СУБЕКТИВЕН ЪЮТА ДАЙ ДА НЕГО ЖИВЕЕМ.

ДАЙТЕ МНЕНИЕ АКО МОЖЕ НЕ ЕДИНСТВЕН ЧЕТА.....
Абе мискини с мискини, що никой не реши проблема на човека, що никой не му каже –направи това и това и така и така и всичко да му стане наред бе??? Айде някой да му даде наготово и настройки и всичко, щот не виждате ли, че човека хем иска, хем има нужди!!! Както казват циганите - държавата да дава на мене и жилище и работа и пари и всичко наготово щот и ний сме ора бе!!!
Антоне, не те знам на колко години си , ама е време да разбереш, че никой, ама абсолютно НИКОЙ не е длъжен да задоволява твойте нужди и потребности, не само в този фором, ами на цялата планета, също така трябва да знаеш, че ако някой го направи, то ще е или от добро сърце или срещу заплащане. Начинът ти на изразяване /писането с главни букви е все едно КРЕЩЕНЕ/, по скоро ще откаже и този който има желание да ти помогне - да се откаже! Така , че престани да мрънкаш и да КРЕЩИШ и може някой да реши да ти окаже някъква помощ, също така и никой не е ДЛЪЖЕН да споделя знанието и опита си с тебе персонално. Ако помолиш учтиво, може и да ти се получи!
Успехи!
ton4o_1028_bg - напреднал
Румба браво и благодаря за критиката.
МНОГО Е ЯСНО ЧЕ ЩОМ СМЕ ТУК СМЕ БЛАГОДАРНИ НА ВСИЧКИ.
Благодаря и на трите форума че разбрахме някой неща за това ги и останах на ново събрани и споменах благодаря на форума и на хората коментирали много прр ди това а за племето навахо си е така за това сме на този хал всичките благодаря и очаквания нямам помощ също благодаря за споделянето на опит и парите оправят всичко но не и хората а за добротата и жеста сам човек не трябва да говори а другите за него.
Благодаря че се занимаваме с критики един към друг а не си даваме съвети МЕРСИ много. Ама много ви благодаря и отново във форума е изписано какво ли не той е за друго май....
ТАКА ПО темата: Настройки и всичко останало.... Като се стигне до някъде ще се качи от мен всичко което съм събрал и разбрал съм го споделил успех на такива които се лутат и бъдете търпеливо и упорити както казват тези по горе не не казвайте всичко на готово и не споделяте то този форум е ЗА да се критикува е..... ОТНОВО УСПЕХХХХ И ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯЯЯЯ НА ФОРУМА И МЕРСИ :проба: :prayer:
burner - специалист
Камина Голдънфайър 18 е за до 130 кв.м, 24 кв е за 500 куб м - около 190 кв м. Дори по-малката дава повече от 60% запас на госпожата, която отоплява 80 кв м. Топлинната мощност на 24 надвишава повече от двукратно нуждите. Никой не се сети да попита, след като камината не може да повиши вътрешната температура повече от 20 градуса, каква максимална температура на водата достига, колко дни поред е палена камината, за да се види темперирана ли е сградата и т.н. Считам, че бях съвсем коректен, като писах за изолацията и споделих личен опит, защото госпожата хич може и да не знае от какво значение е това, както и че настройките са индивидуални. Толкова хора се изредиха да се оплакват тук, а аз едно не разбрах. Камините идват със заводски настройки и те едва ли са толкова лоши, че да не могат да се използват първоначално и постепенно във времето да се пригаждат според индивидуалните нужди. И ако някой иска той да настройва, трябва да мине време, за да разбере какво иска и как се прави. Иначе ще се докара дотам, като онези с гръмналите камини, дето реваха тук. А сега ги няма никакви, за да кажат защо стана така.
Не е зле да бъдем коректни във форума. Ако някой е решил да говори с презрение и пренебрежение за някого, не може да бъде спрян. Нека да се върне и види какво е написал, и ако му харесва - да продължава по същия начин.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 16

Тема "Пелетна камина Golden Fire PS24, 24кВт - впечатления" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: