По първа точка... Да такъв е термостата, но защо да спира помпата, не е ли по-добре да спира котела, т.е. да каже на контролера, че трябва да спре вентилатора и шнека, докато термостата не даде пак команда да го включи. Предполагам, че при Тимела логиката е друга, не е като моята
и държи котела в готовност постоянно без да го изключва. Ако е така, това ли е по-добър вариант за пестене на гориво, когато няма нужда от топло, за да кажем - следващите 3-4 часа. Сега котела ми работи така: от 06:30 до 24:00, трябва да поддържа 22,5 градуса, като за това време котела работи около 4 пъти. Сутрин за около час и половина и след това, както казах, през 3-4 часа за по по-малко от час. От 24:00 до 06:30, не работи. Харесвам си стайния термостат, защото мога с едно копче да си включа котела или да го изключа съответно. Имам и ви фи модул и същото да го правя и когато не съм в къщи. Така де, същите тези неща, че и по-добри, ще ги правя ли и Тимела и ще имам ли още по-добра икономия на гориво? Моля да ме извините ако повтарям, вече зададени въпроси. Общо взето, прочетох внимателно темата, но ето че трябва да удордисам техниката една с друга. Валтер, благодаря предварително!