ср яну 30, 2019 2:54 pmpenchev.r написа: Всичко е ясно...Като ти е ясно всичко, пиши в темите за Грейко, Фероли, Ерато, Екоенергия итн...
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo
- майстор
363 мнения в "Пелетна горелка самопочистваща всегоривна"
phantom_
- специалист
ср яну 30, 2019 3:39 pmfilmatoplo написа:Ето малко тунинг, за да може по отрано огънят да отива нагоре, защото моят котел виадрус с кутия.За клип не мога да снимам като гори че е голяма жега като отворя вратичката. А тя е монтирана на кутията.Дай още някой клип .
filmatoplo
- майстор

шоп
- майстор
ср яну 30, 2019 3:47 pmphantom_ написа:ср яну 30, 2019 3:39 pmfilmatoplo написа:Ето малко тунинг, за да може по отрано огънят да отива нагореДай още някой клип .
@phantom, изрязването на горната част на тубуса е идея, която е лесно изпълнима. Мислили ли сте и ако не, защо не помислите за една малка отражателна пластина монтирана в най-предната част на неподвижната скара заварена под ъгъл 45гр?
Възможно е монтажа на тази пластина леко да промени динамиката на горивния процес, да забави изпадането на пепелтта и т.н.
В руските форуми някои я слагат-други не. Планката е спорна и за всеки случай и горелка е индивидуално. Може да опиташ да я капнеш на две точки с аргона....
Virtex
- майстор
ср яну 30, 2019 12:09 pmpenchev.r написа: Господин модератора не е много прав щом не изтри темата (всегоривна горелка ще ПРОДАВАМ).Може да се обиди Модератора,но сме се регистрирали в направи си сам,а не в продавалник.Да не бъркаме личните убеждения за несправедливост, породени от факта, че се "спират" възможностите за далавера (да ти осугирят безплатен материал, че и с договор) и други такива опити с това за какво е създадена темата - за обсъждане на конкретна разработка

Разни опити да се насочва темата за продажба беше споменато, че няма да се допускат. Включително непрекъснатите опити на Mariqn830 да "хвали" горелката, че и за цена в темата да пише. Достатъчно е да се погледне какво съм написал в предния мнения, а не само да се недоволства (както отбелязах - заради засегнат личен интерес).
phantom_
- специалист
ср яну 30, 2019 3:56 pmшоп написа:Да колега между другото точно за такъв отражател си мислех без да съм го виждал дори. На болтове дори, ако трябва да се добавя и ако не трябва пак да му е лесен демонтажа. Но реших да пробвам първо по този начин с флекса. И има промяна но само когато гори до 26кв(ако се усили повече става като ракета направо и ефекта се губи) така съм я оставил в момента този е настроена на 3та мощност,така бързо достига зададените градуси и влиза в модулация като 2рата степен и е на 7кв първата е 3кв. Нарочно съм ги оставил така за да се тества всичко. Това с отражателя трябва да го пробвам но нямам време да се занимавам с това в момента.ср яну 30, 2019 3:47 pmphantom_ написа:ср яну 30, 2019 3:39 pmfilmatoplo написа:Ето малко тунинг, за да може по отрано огънят да отива нагореДай още някой клип .
@phantom, изрязването на горната част на тубуса е идея, която е лесно изпълнима.
шоп
- майстор
Можете да помислите и за варианта този отражател да е само външен. Демек да се нанизва външно на тубуса на горелката. Може да се фиксира външно с 2 -3 стопорни болтчета.
По този начин отражателя ще е елемент, който се монтира и демонтира лесно само с помоща на отвертка или ключе 10 да кажем:-)
По този начин отражателя ще е елемент, който се монтира и демонтира лесно само с помоща на отвертка или ключе 10 да кажем:-)
Mariqn830
- напреднал
ср яну 30, 2019 4:20 pmVirtex написа:Не виждам нищо лошо да поустриш един изобретател като се искефиш на творението му. Нито съм я виждал на живо нито я ползвам. Колегата сам каза че още я тества. Направих грешка че попитах за цена за което се извини. Може би трябваше на лично да го попитам но не знам как. От години чета форума но скоро се регистрирах.ср яну 30, 2019 12:09 pmpenchev.r написа: Господин модератора не е много прав щом не изтри темата (всегоривна горелка ще ПРОДАВАМ).Може да се обиди Модератора,но сме се регистрирали в направи си сам,а не в продавалник.Да не бъркаме личните убеждения за несправедливост, породени от факта, че се "спират" възможностите за далавера (да ти осугирят безплатен материал, че и с договор) и други такива опити с това за какво е създадена темата - за обсъждане на конкретна разработка
Разни опити да се насочва темата за продажба беше споменато, че няма да се допускат. Включително непрекъснатите опити на Mariqn830 да "хвали" горелката, че и за цена в темата да пише. Достатъчно е да се погледне какво съм написал в предния мнения, а не само да се недоволства (както отбелязах - заради засегнат личен интерес).
phantom_
- специалист
ср яну 30, 2019 5:02 pmшоп написа: Можете да помислитеДа вариант е само че сега мисля да сложа един мощен вентилатор на виадруса че да не го чистя толкова често(на 300-500кг изгорели пелети), който да се включва от време на време. Май дажа съм чел такава ваша идея тук във форума. И другото един шнек долу в кутията (да вградя още една кутия с наклони) който да изкрва пепелта

Тема "Пелетна горелка самопочистваща всегоривна" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература