ср яну 30, 2019 8:11 pmharley davidson написа: Успех и да пишеш..!!!Я да питам.... Отзад кутията където е закачен кюнеца сваляли се лесно![]()
![]()

ср яну 30, 2019 8:11 pmharley davidson написа: Успех и да пишеш..!!!Я да питам.... Отзад кутията където е закачен кюнеца сваляли се лесно![]()
![]()
ср яну 30, 2019 8:11 pmharley davidson написа: Успех и да пишеш..!!!Това е от мен.... Днес след заигравката.... Не можах да сваля като Миража толкова много градусите но и тава е доволно..![]()
![]()
съб фев 02, 2019 4:49 pmdan4o68 написа: IMG_20190202_154237.jpgСамо да вметна.... Това без турбулаторите... Ако има значение де....ср яну 30, 2019 8:11 pmharley davidson написа: Успех и да пишеш..!!!Това е от мен.... Днес след заигравката.... Не можах да сваля като Миража толкова много градусите но и тава е доволно..![]()
![]()
съб фев 02, 2019 7:36 pmharley davidson написа: Значи да знаеш- зависи и какво гориво използваш.Сложи ли отражатели...?Турболаторите най-накрая...,ако има нужда де..Имай в предвид,че ако не дозираш добре въздуха също има влияние..То е съчетано със количеството подавано гориво и времето до следващия момент отново на захранване.За силата на откачения вентилатор трябва да знаеш,че отдолу се отваря леко-около 2мм,защото след поставяне на тетките вече не се ограничава напълно,а се отваря въздухът,особено ,ако си на въглища..Настройката я правя при спрян вентилатор за да се усети хлабината
. .Аз се съобразявам със следните неща: количеството подавано гориво спрямо времето за което може да изгори според силата на подавания въздух
.Гледам в края на горенето-или преди новото подаване да няма съвсем голяма разлика във височината и яркостта на огъня.За орех примерно съм задал 6 храни 120-110 изчаква,но на слънчогледови със същия режим на огъня настройките са ми 4-120.. на кайсия 3-120 и т.н. Но това са настройки за киловатите от които имам нужда.
Ореха е по-калоричен от пелета,но пелета има по-голяма плътност.
Т.е. като грамаж дори и 4 сек.подава мн.повече от натрошения орех.Следи и след като подава какво ти пада в пепелника..Ако е като новогодишна заря-кофти..Или мн.гориво или силен вентилатор....Синхронизирай..!! Дано да съм бил полезен..
![]()
съб фев 02, 2019 7:36 pmharley davidson написа: Значи да знаеш- зависи и какво гориво използвашгоря вълища да разбирам ли че трябва по вече въздух... Иначе 4 зарежда240 гори... Вентилатора отстрани е затворен напълно поема въздух само от долу но и там има ограничител на ламаринката... От там съм ораничил да се отваря малко... Да разбирам ли, че трябва да се отваря напълно като завърти вентилатора...Сложи ли отражатели...?Турболаторите най-накрая...,ако има нужда де..Имай в предвид,че ако не дозираш добре въздуха също има влияние..То е съчетано със количеството подавано гориво и времето до следващия момент отново на захранване.За силата на откачения вентилатор трябва да знаеш,че отдолу се отваря леко-около 2мм,защото след поставяне на тетките вече не се ограничава напълно,а се отваря въздухът,особено ,ако си на въглища..Настройката я правя при спрян вентилатор за да се усети хлабината
. .Аз се съобразявам със следните неща: количеството подавано гориво спрямо времето за което може да изгори според силата на подавания въздух
.Гледам в края на горенето-или преди новото подаване да няма съвсем голяма разлика във височината и яркостта на огъня.За орех примерно съм задал 6 храни 120-110 изчаква,но на слънчогледови със същия режим на огъня настройките са ми 4-120.. на кайсия 3-120 и т.н. Но това са настройки за киловатите от които имам нужда.
Ореха е по-калоричен от пелета,но пелета има по-голяма плътност.
Т.е. като грамаж дори и 4 сек.подава мн.повече от натрошения орех.Следи и след като подава какво ти пада в пепелника..Ако е като новогодишна заря-кофти..Или мн.гориво или силен вентилатор....Синхронизирай..!! Дано да съм бил полезен..
![]()
нед фев 03, 2019 1:40 pmharley davidson написа: Ами за въглиша си постигнал мн.добри успехи.Тетките са намазани със силикон термоустоичив... Така че трябва да са уплатнени хубаво...Ами само от долната клапичка си регулирай..Преди да сложиш тетките каква ти беше настройката..?? Ако е била 4-240 би трябвало сега да паднеш със захранването..
Един мой приятел е със въглища и нашия котел,но от 300* казва,че е свалил на 170-180*. На пелети -90-100*.Аз въглища не съм ползвал..
Сигурно има голямо значение дали са въглища или въглищен прах или процента на прах във въглищата..Имай в предвид,че вече не смуче от леко притворената вратичка,а напротив.
.Трябва да си мн.ОК. със херметизирането им.Инъче веднага се разтоварва още като постъпи във задното казанче за връзка с кюнците.
.Хубаво е да се сложи един прекъсвач на вентилатора и само когато зареждаш да го спираш за момент.
Бяхме го обсъждали с филмчето малко по назад..
![]()
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: