Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Не е никакъв проблем, няма нужда да правиш нищо. Нито ще се разпадне, нито ще се наруши работата на горелка. Това не е пукнатина, а сглобка. Шевът е по-скоро декоративен.
пон фев 11, 2019 12:50 pmшоп написа:
нед фев 10, 2019 8:12 pmacpa4o написа:
Здравейте, забелязах спукване в главата на РБ30 на два сезона. Има го и от другата страна, но е по-малка пукнатината от тази на снимката. Трябва ли да се притеснявам?
20190209_133341dfb1.png
Не е повод за радост:-(
Ако си прочел темата ще видиш, че доста хора със снимки са споделили за този проблем.
Изглежда това си е "детска болест", а не изолиран случай.
Ееее, колега, какъв е според теб проблема? Не плаши човека! Абсолютно нищо не се променя в работата на горелката.
Както писа Лазар, "проблема" е козметичен. Нищо повече, а и не си спомням някой да се е оплакал или споделил за влошена работа на изделието.
Малко остана. Наздраве!
markoscbr - специалист
нед фев 10, 2019 8:12 pmacpa4o написа:
Здравейте, забелязах спукване в главата на РБ30 на два сезона. Има го и от другата страна, но е по-малка пукнатината от тази на снимката. Трябва ли да се притеснявам?
20190209_133341dfb1.png
Не се притеснявай колега и моята горелка е 30ка и на моята има покнатина ,точно ще влиза и през нея въздух за по добро горене :partyman:
Отново платка.
Вчера забелязах, че при изгаснала горелка вентилатора не е спрял. Гледам през снайпера- осветеност 0, но символът за пламък стои плътен, активен значи. Та горката си мисли, че не е изгаснала.
На 11.02. спира тока за няколко часа, но си работеше нормално до вчера.
Имаше и един опит да възстановят захранването, но неуспешно. Не знам дали е имало аномалии и повредата да е от това, макар да се е отразило по късно.
Ако се окаже от токов удар, да се има предвид, че UPS не защитава, поне моят.
Ще се виждаме с каките от Натурела, следобед, та ще стане ясно.
Rumen89 - специалист
Аз също я смених на мен ми подаваше постоянни импулси на шнека дори и в стенбай.
шоп - майстор
чет фев 14, 2019 8:54 amТрифон П.Трифонов написа:
Отново платка.
Колега, това като подарък за именният ден ли е? Хубавото е, че навън не е студено. Климата се промени. Малък сечко редовно ни предлагаше -20 градуса преди 10-20 години.

Пожелавам ти бързо да възстановиш топлото и честит празник!
filmatoplo - майстор
:-D Ах тези каки ,за тях си мислил -чул те господ :wink:
Офффф, нещо май съм много загубен.
Ходих, "ремонтираха" платката, върнах се, монтирах, палнах, затопли буфера, изкомандва Гасене и тъкмо чакам да падне осветеността и да видя ко ш'са случи.
По късно ще докладвам, като проверя, че тестото да не превтаса.
Каките намазаха,
Прикачен файл:
BIG_IMG_13903889826594.jpg
BIG_IMG_13903889826594.jpg (25.59 KиБ) Видяна 1545 пъти
Прикачен файл:
View.jpg
View.jpg (80.75 KиБ) Видяна 1545 пъти
а аз напрайх 13 километра по часовник с обикновена шосейка.

Допълвам.
Тестовете преминаха успешно.
Това беше най бързият и качествен ремонт, който съм виждал някога.
Просто една от Натурелките подържа платката в ръка, зададе няколко насочващи към дефекта въпроса и готово.
Точно като спря тока, прехвърлих цялата енергия от UPSa към една клетка с малки пиленца, а горелката изключих. По късно, като възстановиха електричеството, включих горелката и се заиграх с настройките. Промених малко праговете на модулация и понеже ми остават шепа неизгорели пелети, промених и настройката за гасене на
по малко от 0/240. Ейтова ме питаха, ама аз се си бърникам настройките и съм забравил.
Накрая се сетих и единодушно решихма, че горелката ми е "ремонтирана".
Съвсем несправедливо реших, че UPSa не защитава навързаните към него уреди.
Токов удар е имало, за което съдя по пръснатите стъкла от една външна лампа.
Грейковица също не е виновна, а замаяния ѝ стопанин върти педалите, като не му стига акъла.
Хубав празник на всички празнуващи с повод, а останалите да си намерят друг подходящ повод да празнуват!
чет фев 14, 2019 5:15 pmfilmatoplo написа:
:supz: Нищо не губиш :wink:
E, поне потренирах и научих, че такава настройка изобщо не трябва да се задава.
Мислех, че ми е работила горелката някога така, но съм се лъгал.
В Натурела ми обясниха, че в по късните версии са направили минимална осветеност за гасене под 1.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: