нед фев 10, 2019 10:43 pmivanov_km написа: За моята Дрейн бек система се спрях на помпа Grundfos ALPHA2L 25-40 180, която ще трябва да се справи само със около 2,20 метра денивелация от ДБ съда до най-високата точка на СК на покрива и се чудя необходимо ли веднага след помпата да сложа сферичен кран, който при нужда да ограничава дебита на топлоносителя, който постъпва в ДБ съда? Като гледам дебита на тази помпа не е малък. На СК Бош 5000 вертикален му дават номинален дебит 50 л./ч. И да попитам тази помпа ако попадне въздух в нея как се обезвъздушава, на по-старите имаше тук не знам как става.забрави тоя кран
нед фев 10, 2019 11:58 amivanov_km написа: И аз смятам да действам с плаващи крака. Като гледам стойката на Сънсистем за техен панел с площ 2,7 м2 ще свърши работата за монтаж на Бош 5000 вертикалният вариант. Така или иначе самият панел ляга на двете хоризонтални основи и при двата вида панели. 4-те крака на фабричната стойка лежат в една равнина на място с удължения на краката ще нивелирам самата самата стойка на място като ще дам 5% наклон на панела и тръбите докато влязат във вертикалната част на тръбната магистрала до ДБ съда. Мисля, че наклон от 5% е напълно достатъчен за да може топлоносителя от панела и тръбите да се дренира в ДБ съда. Да се надявам, че с дълги 12 см анкери за бетон ще успеят да устискат на поривите на вятъра на 6-тия етаж на покрива на блока. То остава да си търся панела из улиците след някоя буря. Като се замисли човек това са си 2,5 м2 площ и създава голямо натоварване при вятър върху самата стойка и крепежните и елементи. Умишлено избягвам варианта, в който аз да си правя стойката, причините за това са съвсем основателни. Не разполагам с нищо налично като желязо, грундове, бой и т.н. Като калкулираш всичко необходимо за направата на една кадърна стойка съм сигурен, че пак ще стъпи на едни 120 лв. На страна оставям времето и нервите за направата и.1 за лягането,за равнина поне три точки.
2 за наклона-подовете на баните се правят с едно на сто да се изтича от сифона
3на всяка стойка,пльзгач с болт за стопор и я побьлгаряваш за твоя панел