съб фев 16, 2019 4:44 pmandy_forresite написа: горенето става с голямо количество пелети, съответно наведнъж се произвежда голямо количество топлина, която котелът усвоява по-добре заради добре развития пламък.Аз пък откакто съм с пелети се стремя точно към обратното-да постигна възможно най-слаб но стабилен пламък,понеже голямото количество топлина няма как да се усвои цялото и отива в комина. Така че -разни хора,разни идеали ! А буфер на пелетна горелка ми се струва възможно най-безсмисленото харчене на пари за водосъдържател !
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Svezar
- специалист
4600 мнения в "Разход на пелети!"
andy_forresite
- майстор
съб фев 16, 2019 7:34 pmSvezar написа: Аз пък откакто съм с пелети се стремя точно към обратното-да постигна възможно най-слаб но стабилен пламък,понеже голямото количество топлина няма как да се усвои цялото и отива в комина. Така че -разни хора,разни идеали ! А буфер на пелетна горелка ми се струва възможно най-безсмисленото харчене на пари за водосъдържател !И аз правя така, но не заради неусвояване на топлина, а за вкарване на разхода "отопление" за месеца в разумни граници.
Също не съм фен на водните буфери, но не отричам предимствата им в системи, където това е необходимо. При неможещ да си усвои топлината котел са безсмислено похарчени пари, така е.
Трифон П.Трифонов
- майстор
Пенчев, нещо с кофтия тръгна тука, а това е просто говорилня. Имаш право да разпускаш.
Печка, разлика от 2-3 чувала за 1000 квадрата е едно, за 100 е друго, нали?!! По съм склонен да платя 2000 от колкото 3000.
Малка къща се топли скъпо. Колкото е по голяма, толкова цената за отопление на квадратен метър е по малка.
Къща на 2,3 или повече етажи се топли с по малък разход на енергия от едноетажна, заради съотношението обем/повърхнина.
Перфектната фигура не е куб, но той е най лесен за отопление в реалния свят.
Изключая някои по особени случаи.
Вярвам на Калин и Русе, пък вие пийнете по още едно-събота е.
Въйййй Печка, ма ти си с Прити.....Е как да може с по малко?!!
Печка, разлика от 2-3 чувала за 1000 квадрата е едно, за 100 е друго, нали?!! По съм склонен да платя 2000 от колкото 3000.
Малка къща се топли скъпо. Колкото е по голяма, толкова цената за отопление на квадратен метър е по малка.
Къща на 2,3 или повече етажи се топли с по малък разход на енергия от едноетажна, заради съотношението обем/повърхнина.
penchev.r
- специалист
съб фев 16, 2019 8:56 pmТрифон П.Трифонов написа: Пенчев, нещо с кофтия тръгна тука, а това е просто говорилня. Имаш право да разпускаш.Трифон ти на всяко гърне мерудия.

penchev.r
- специалист
съб фев 16, 2019 7:42 pmkalin72 написа: Значи, Пенчев, ти ВСЕКИ ден от отоплителния сезон гориш по минимум 3 чувала по 15 кг пелети? И с това поддържаш 24 градуса в добре изолирана 200 м2 къща? Ако отговора ти е ДА - тогава има проблем някъде.Калин,недей да вкарваш интриги!Немам 200кв па и да имам 3 чувала са перфектни

Трифон П.Трифонов
- майстор
съб фев 16, 2019 10:37 pmpenchev.r написа: Трифон ти на всяко гърне мерудия.Геометрия, Пенчев. Ако ти дам пример в кое буре става по добра ракия (голямото или малкото) сигурно по лесно ще ме разбереш.Така,това са глупости че голямата се топли по лесно!Два етажа или три умножаваш външните стени по 2!Това не ти е апартамент със съседи че да топлиш 1 чувал 100кв.Освен ако броиш беча за етаж и котела да е в спалнята.
![]()
В това време, харча 22,5 кг пелети, като топля 50 квадрата. Когато топлих 90, харчех по 35, а беше по студено по Коледа и Нова година. Ако беше на различни хора, как да повярваш? Ама си е мой и си го знам.
Жив и здрав!
gnt69
- майстор
съб фев 16, 2019 12:47 pm6osi6 написа: Слънчевите панели ползваш ли ги зимно време?Имам 3 броя и се ползват целогодишно и лете и зиме. Сега зимата колко топлят божа работа но топлят нещо, а лятото си топлят доволно 2-3 дни на сезон пускам на ток бойлера когато е облачно и вали няколко дни. partyman:
gnt69
- майстор
съб фев 16, 2019 5:29 pmpenchev.r написа: Знам колко Истински KW ми трябват за моята скромна къщурка.Много неща съм научил тука и го уважавам!Но да си говорим в тази топла зима че горим 4т за 200кв (после станаха 160кв и може би слънчеви колектори)с 300 литра бойлер и само и само щото имаме грейко за 3к бона и буфер за още 1к.........Еми не съм съгласен с тази реклама или гордост.Никой не е говорил за 4 тона казах че досега разхода ми е 2700 килограма и имам 800 кила до края на сезона. В четвъртък купих още един палет за зор заман ама сигурно ще го горя на есен. Да имам слънчеви колектори които работят целогодишно и камина имам която горя на Коледа 2 дни, имам и три котки и едно куче мъжко. Е затова не е хубаво да се пише че все трябва да се дават обяснения.![]()

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература