Най - вълнуващия въпрос зимно време.
шоп - майстор
пон фев 18, 2019 4:06 pmarxd129 написа:
Срязах я.

Лошо... имаше варианти за поправка, а и в 90% от случаите нямаше да има теч без никакви чалъми и дребни хитринки.
arxd129 - специалист
пон фев 18, 2019 4:11 pmшоп написа:
Лошо... имаше варианти за поправка, а и в 90% от случаите нямаше да има теч без никакви чалъми и дребни хитринки.
Съжалявам!
Резнах я.

Ако не е проблем - сподели вариантите за поправка, моля.

Благодаря.
шоп - майстор
Едно прегъване или пречупване не означава автоматичен теч. Тръбата може да е компроментирана само визуално и да си върши работа.
Скоро имаше тема тук във форума, където една такава тръба с бинт и епоксидна смола бе шинирана външно и ремонта бе ОК.

Има силни едно и двукомпонентни лепила, които в този случай вършат работа...но вече е късно.
arxd129 - специалист
пон фев 18, 2019 9:18 pmшоп написа:
Има силни едно и двукомпонентни лепила, които в този случай вършат работа...но вече е късно.
Даааа...
Да! Късно е.
turbocharged - специалист
Попадал съм в такава ситуация няколко пъти. Ти си знаеш какво прябва да изкъртиш и колко е ценно това за да смениш тръбата. Ако не можеш да смениш тръбата ползвай пресфитинг. Препоръчвам ти пресфитинг Herz. Прави една студена проба и замазвай. Има и такива на ъгъл. Надеждно е не се притеснявай за глупости.
fox_vt - майстор
Това със търсене на разглобяеми фитинги при които вътрешната част влиза трудно в тръбата е афиф работа. Много ме кефят адаптерите на овънтроп с два пръста влизат кеф ти да работиш. Ако влиза трудно и разбирай с набиване без да имаш калибратор риска да протече от скапани О пръстени е неимоверно по голям. След дъжд качулка но да знаеш занапред ,последния завой на тръбата задължително със вътрешна пружина. Даже и предпоследния, ако пружината не стига се върже с тел или каквото намериш на пръстенчето и и се вкарва докъдето трябва. Със вътрешна пружина няма физически начин да повредиш тръбата за разлика от външната.
VLADO66 - майстор
пон фев 18, 2019 3:40 pmarxd129 написа:
пон фев 18, 2019 1:56 pmjabata написа:
Ако седиш и само се ядосваш файда няма. Белята е станала. Спри помисли, успокой се, и тогава действай....
Бях си намислил точно коя лира да купя. С точно определен размер и разположение на хоризонталните тръби; заради тясното пространство зад вратата на банята. Ама както казват в един по-южен край: Ойде коня у рЯката...

Сега се насочвам на другаде.
Търся устройство, подобно на устройството на тази снимка:

https://oliviatrading.bg/produkt/atria/

Вижте какво има ДОЛУ в СРЕДАТА на лирата: Долна централна 50 мм връзка,с вентил с термостат, ъглов или прав.

Ако намеря нещо подобно /и се опитам да го приспособя към моята лира/, която е с долно НЕцентрално свързване /свързването е направо във вертикалните тръби/, тогава ще имам достатъчно останала читава АлПекс тръба, за да я свържа към лирата ми чрез долна централна връзка /и малко доработка, де/.

Къде, и дали, се продават подобни долни централни връзки?
Надявам се сте правили подобни "упражнения". Бихте ли ми помогнали?
Благодаря.
Виж на 52 страница https://herz.bg/UserFiles/File/Catalog_BG_2013-14.pdf
arxd129 - специалист
вт фев 19, 2019 8:40 amVLADO66 написа:
Виж на 52 страница https://herz.bg/UserFiles/File/Catalog_BG_2013-14.pdf
На 52 - не разбрах какво има.

Два въпроса имам:

1. Някой знае ли какво е 1 7784 41 и 1 7784 42? И по какво се различават? (стр.57) За пръв път виждам такива снимки.

2. Какво са
1 6262 02 (стр.137)
Р 7016 00 (стр.141)
И съпричастни ли са един към друг артикулите по т. 2?

ПС.
Посочените числа са кодове на артикули от горния каталог. Нарочно не споменавам имената на продуктите, за да не подведа някого с нещо (неправилно изписано).

Благодаря.
arxd129 - специалист
Здравейте,

Малко встрани от темата. Но не съвсем.

Да не отварям нова тема, че проблема със зяносаната АлПекс не съм го приключил.

Ето една снимка:

Прикачен файл:
20190223_220905-1.jpg

Тръбата е "тренировъчна". По размери е абсолютно същата, като читавия остатък от зяносаната. Разликата е, че зяносаната още си стои в стената, а върху тази - на снимката - експериментирам.

Ето още една снимка:

Прикачен файл:
20190223_215503-11.jpg

Трябва така да направя, че тръбата от първата снимка да я "докарам" до тръбата от втората снимка.
Има ли технология и инструменти,че да направя закривявания под 90 градуса на една тръба, така че участък 'А' да е перпиндикулярен на участък 'В'. Едновременно и участък 'С' да е перпиндикулярен и на 'А' и на 'В'. Участъците 'А', 'В' и 'С' са с размери, като на снимката.

Благодаря.
filmatoplo - майстор
В тръбата се поставя пружина за целта и кривиш на където си искаш ,след това пружината се издърпва ,пружината е инструмент -майсторите си ги купуват . :wink: Моята си я купих преди 20 год от Херц на Стройко в НДК София за супер скъпата цена тогава 20 лв :wink: .

Тема "Зяносах една AlPex. Дали?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: