Най - вълнуващия въпрос зимно време.
vladimir_85 - помощник
пет фев 22, 2019 8:30 pmvrangelov написа:
пет фев 22, 2019 4:24 pmvladimir_85 написа:

ето това успях да измисля.не знам до колко съм се справил.системата ще е отворена.въпрос колко литра разширител да и сложа?
трябва ли ми датчик за температура на помпата и ако да на колко градуса трябва да я настроя? :?
ще имам ли разлика в температурата на радиаторите?
Добре е, че си се постарал. Трипътният не е така. Разгледай схемата долу, тя е от Атмос, и ако ти харесаш нещо, може да се опиташ да си го откраднеш.
Изображение

Аз не бих ти препоръчал отворена система, освен ако камината не те задължава.
мерси за скицата но пусто нищо не и разбирам.извини ме за некомпетентноста ми.
vrangelov - специалист
Човек не може да разбира от всичко. Ще наемеш фирма и ще ти направят отоплението.

Успех
vladimir_85 - помощник
ако може само някои да ми обясни за трипътния вентил каде и как да го монтирам.само това ми остана да си го изясна.дали е между камината и помпата както съм го начертал или е камината,помпата и тогава баипас с вентила.и дали разширителния съд трядва да е преди трипътния вентил топлата вода или може както съм го начертал след радиатора?
съб фев 23, 2019 10:58 amvladimir_85 написа:
ако може само някои да ми обясни за трипътния вентил каде и как да го монтирам.само това ми остана да си го изясна.дали е между камината и помпата както съм го начертал или е камината,помпата и тогава баипас с вентила.и дали разширителния съд трядва да е преди трипътния вентил топлата вода или може както съм го начертал след радиатора?
Е.....предното ти мнение съдържа една добра схема.
vrangelov я е постнал, а ти си го цитирал.
Разгледай я де! Там има всичко, даже и е написано кое какво е.
Ако не можеш да разчетеш схемата, наистина не се занимавай да майсториш сам- потърси Майстор да го направи!
jabata - специалист
Здравей, на скицата помпата си я сложил на студената вода, тогава помисли къде да сложиш винтал-а. Същото е като с термостата и водната помпа при колите. Само подсказка помпата смуче от малкия кръг. Що се отнася до това да си викне майстор, ще кажа и да и не. Има места където майсторите са такива специалисти, че по-добре сам.
съб фев 23, 2019 12:33 pmjabata написа:
Здравей, на скицата помпата си я сложил на студената вода, тогава помисли къде да сложиш винтал-а. Същото е като с термостата и водната помпа при колите. Само подсказка помпата смуче от малкия кръг. Що се отнася до това да си викне майстор, ще кажа и да и не. Има места където майсторите са такива специалисти, че по-добре сам.
Момко, и прав си и никак, в същото време.
Плясната му е подробна и ясна схема, а той пита.... При тва положение, кви са въпросите? Не би трябвало да има, ако са ясни нещата.
Ми щом само това е останало, ти ли ще му обясниш за предпазна група, за РС след радиатора...?
Явно много са му неизвестните, а той никак не напредва.
Дали му помагаш или го изсилваш да си повярва?
jabata - специалист
Ами за клапани, предпазни групи не споменавам, защото те са повече от ясни, и незнам дали има някой който да не знае. Но си прав, ако тези детайли не са му известни, къде е тръгнал.
Но го има момента че иска да се научи.
Christo - майстор
И забележете, че има ДВЕ помпи! Едната на топлата вода, след смесителния вентил, преди радиаторите. Другата бута студената вода, след като е смесена с част от топлата към котела, така че той да не се преохлажда в долния си край и да прави катрани и трудно отстраними налепи. И що да "мислим" наши схеми, след като всички възможни читави схеми са измислени и побликувани на сайтовете на производителите на котли. И последната побликувана по-горе е от сайта на Атмос. И как пък нито една читава фирма не сбърка да сложи помпата за радиаторите на студената вода? Заговор някакъв са забъркали да ни изгорят горките помпи.
съб фев 23, 2019 1:16 pmChristo написа:
И забележете, че има ДВЕ помпи! Едната на топлата вода, след смесителния вентил, преди радиаторите. Другата бута студената вода, след като е смесена с част от топлата към котела, така че той да не се преохлажда в долния си край и да прави катрани и трудно отстраними налепи. И що да "мислим" наши схеми, след като всички възможни читави схеми са измислени и побликувани на сайтовете на производителите на котли. И последната побликувана по-горе е от сайта на Атмос. И как пък нито една читава фирма не сбърка да сложи помпата за радиаторите на студената вода? Заговор някакъв са забъркали да ни изгорят горките помпи.
Забилязахми, Графе.
Ти, на два етажа по читирси квадрата, колко помпи ши си сложиш?
За втория, трипътен моторен, нещо ни го спести, а на питащия спести и четирипътния, че да не го бъркаш?!!!
vladimir_85 - помощник
благодаря на всички за мненията

Тема "камера за вграждане" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: