Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Evgeniy - майстор
съб яну 05, 2019 6:55 pmfeikot написа:
Трипътен между буфера и котела ?
Трипътен между буфера и радиаторите ?
Как и къде се връзват?
Да речем... Само трябва да си го изясня в главата.
Те радиаторите си имат нужда да топлят. Ще ги държиш студени ли докато стане 50* :)

Ако искаш прескочи до Габрово да видиш моята система - Грейко с котел Симе, 1000 литра буфер, трипътен към радиаторите и термостатичен също, управление на стайните температури, трипътния и на паленето с контрол и мониторинг през интернет. Сега монтирах и 4 слънчеви колектора по 2.6 кв., но още не съм ги вързал.
Като видиш няколко вида системи (схеми) по-лесно ще си го изясниш в главата.
Ето какво става с температурите, горелката и трипътния при мен:
https://thingspeak.com/channels/272873
feikot - специалист
Точно за това говорим,като гледам си горе долу същата ситуация като моята. Ще се разходим да видим творението ти като се запролети със сигурност,благодаря за поканата
filmatoplo - майстор
:? :wink: в Ютуб май мернах нещо .
feikot - специалист
нед яну 06, 2019 9:43 amfilmatoplo написа:
:? :wink: в Ютуб май мернах нещо .
Аз от 3 дена търся,нищо не мярвам :?
Фитилчо - майстор
чет яну 03, 2019 8:08 pmшоп написа:

За фотоволтаици съм съгласен, но в системата не трябва да има нито един акумулатор. Акумолатор= пари хвърлени на вятъра. Това при положене, че имате захранване от външна мрежа.
Акумолатор може, ако е буфера .... :cool:

Най интелигентото е да не я съхраняваш, а да загравяш буфера с панелите... Автоматиките и батериите струват една камара излишни кинти!
feikot - специалист
Те бяха в първичната идея с термопомпата да мога нея да захранвам. Иначе и буфера могат да топлят,какво ще му е
feikot - специалист
Здравейте колеги,остана ми време след толкова ангажименти,да се кача на покрива да щракна някое фото
Ето колко близо е гората

Изображение

Изображение
И една панорамна да се види целия покрив

Изображение

Изображение
Тук мисля да подредя фотоволтаиците,тъй като е по-безобидно прекарването на кабел,вместо тръби до комина. Той е от 2 коминни тела и се ползва само едното,другото ще го ползвам за магистрала.
А на първата снимка или пред комина мисля да са панелите за топла вода.
Удачен ли е избора ми според вас ?
Virtex - майстор
съб яну 05, 2019 7:33 pmEvgeniy написа:

Ако искаш прескочи до Габрово да видиш моята система - Грейко с котел Симе, 1000 литра буфер, трипътен към радиаторите и термостатичен също, управление на стайните температури, трипътния и на паленето с контрол и мониторинг през интернет. Сега монтирах и 4 слънчеви колектора по 2.6 кв., но още не съм ги вързал.
Като видиш няколко вида системи (схеми) по-лесно ще си го изясниш в главата.
Ето какво става с температурите, горелката и трипътния при мен:
https://thingspeak.com/channels/272873
Въпроси:

1. На прикачените снимки на системата от днес - покачването на температурата в "буфер долу" от слънчевите панели ли е ?
2. Поканата важи ли и за други хора, търсещи подобна система :-D

Макар и да е рано за мен се интересувам от комбинирано отопление и мисля да е ТП въздух-вода + панели и пелети за най-тежките дни. Но затова - по-нататък :)
Прикачен файл:
q.png
q.png (78.65 KиБ) Видяна 1339 пъти
Evgeniy - майстор
чет фев 28, 2019 9:07 pmVirtex написа:
...
Сори, бях надалеч и без интернет и сега се прибрах.

1. Да - от слънчевите панели е вдигането на температурата.
2. Всеки колега от форума е добре дошъл, ще се радвам да обменим идеи.

Все пак трябва да се има в предвид, че аз по-скоро експериментирам и резултата не е гарантиран. Ето докато ме нямаше тази нова система за разпределение на температурата в буфера е загряла долната част повече от горната и някъде пластмасата е поддала на около 70 градуса и в момента буфера е почти без вода, а слънчевите панели си стоят сухи.

Тема "Комбинирано отопление на къща-въпроси ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: