Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Ако задръства както работи вдигай с по 1 и наблюдавай един ден поне ,на коя степен си -на 3 или на 5 .
slavista - специалист
Възможно ли е грешката А1 да се появява от по-големи пелети ? Ако размерът на пелетите е по-голям от нормалното и да се задръства до шнека? Сутринта го включих и след 40 мин видях ,че е дало грешка А1 и беше напълнено с пелети?
filmatoplo - майстор
По принцип има едно правило че разстоянието от тръбата на горелката до тръбата на шнека трябва да бъде 60 см ,и наклона на шнека да бъде такъв че тръбата от която падат пелети да е 90 гр .
slavista - специалист
t07 съм го направил от 18 на 20 и не спира да ми дава грешка А01 ...Работи 1 час и веднага грешка а01 .
filmatoplo - майстор
Сега пък да не ти губи пламъка след като си увеличил паузата :wink: наблюдавай параметър 20 какви показания дава преди да даде грешката :) . Извади и почисти фотоклетката.
brassSob - специалист
нед мар 03, 2019 9:08 pmfilmatoplo написа:
Сега пък да не ти губи пламъка след като си увеличил паузата :wink: наблюдавай параметър 20 какви показания дава преди да даде грешката :) . Извади и почисти фотоклетката.
Точно. Виж също вътре в горивната камера успокоитела имали го, прегорял ли е...
slavista - специалист
Какъв е този успокоител ? За съжаление ,когато седя в парното не ми дава грешка ..Забелязах ,че когато ми дава грешката а01 горелката се е напълнила с пелети до шнека ?
filmatoplo - майстор
Значи увеличи още Т7 с 1-2 нагоре и наблюдавай 5-10 часа си проличава .При теб се получава така нареченото -Задръстване ,поне по това което ни докладваш :) .
slavista - специалист
Точно така при мен се получава задръстване и вече го увеличих на 21 Т7 . Според мен причината е в пелетите ? Изглеждат ми големи и се задръстват

Тема "Страшни нерви и разправии с побългарено котле и горелка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: