• 1
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 626
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
nikel - специалист
съб мар 09, 2019 8:02 pmkr1100 написа:
В предвид топлото време утре започвам да слага цилиндрите на отварачките.на капандурите.
Две години окварачките /както ги наричаш /на прозорците не ги махам - нищо им няма.
kr1100 - майстор
[quote=nikel
Две години окварачките /както ги наричаш /на прозорците не ги махам - нищо им няма.
[/quote]
Самия механизъм не го свалям - само развивам хидравличния цилиндър. А и демонтажа не е сложен - сваляне на 1 шплент и развиване няколко оборота.
Може. Водя се от предписанието зимата да се свалят. Никъде няма инфо до колко минус издържа цилиндъра без повреда.
kr1100 - майстор
Не мога да променям или дописвам предния пост.
Днес идеално време от ранни зори- в 7 саата бях на ранчо и на бегом пръскачката и успях да пръсна дръвцата. В 10 ч започна да подухва хубаво. Добре, че нямаше навалица около изграждащия се Гранд Каньон иуспя1х за няма и 15 мин да стигна до ранчо.
preslav - майстор
нед мар 17, 2019 7:11 pmkr1100 написа:
Не мога да променям или дописвам предния пост.
Днес идеално време от ранни зори- в 7 саата бях на ранчо и на бегом пръскачката и успях да пръсна дръвцата. В 10 ч започна да подухва хубаво. Добре, че нямаше навалица около изграждащия се Гранд Каньон иуспя1х за няма и 15 мин да стигна до ранчо.
То хубаво, че си я сколасал, ама да беше казал с какво и срещу какво пръскаш.
При мен е друга работа, булката слага отровите, аз само разнасям пръскачката и не знам с какво се пръска по това време. Не знам и дали е редно да се пръска при цъфнали дръвчета, щото едни са цъфнали, други още се чудят, а едната ябълка чака комшията с резачката.
vlax - майстор
Кат приказвате за пръскане,да спомена ,че тази седмица в Кауфланд моторна пръскачка за 170 лв. ако някой го интересува. :partyman:
kr1100 - майстор
[quote=preslav
То хубаво, че си я сколасал, ама да беше казал с какво и срещу какво пръскаш.
quote]
Имах Бордомикс със скороизтичащ срок и го употребих + Акарзин 0билно и стеблата.
Ако не те мързи да бъркаш син камък и вар и да ги смесваш става и с бордолезов разтвор.
Фунгуран, Шампион.
Прасковите след 4-5 дни , ако не е духовито ще ги пръсна с Тирам
preslav - майстор
С бордомикса вече приключихме, тиРИрам си спомням, че използвахме за предцъфтежно пръскане, предупредиха ни да не добавяме прилепители за да не се затруднява разпукването на пъпките. Сега гледам, че агрономът е подготвил ДЕКА ЕК и ФОЛИКУР, ама има и още нещо, за което не знам. Знам само, че бордолеза не се меси с нищо и в следващите пръскания ще бъде изместен от други химии.
пон мар 18, 2019 6:47 ampreslav написа:
....а едната ябълка чака комшията с резачката.
Пък аз хода до Балчик да подрязвам....
https://photos.app.goo.gl/pTew5d5zkL9wjPwh7
Абе, градинари, накичил съм едни ламби над разсада, че да не фата пътя на запад (натам е джама), та да питам- в колко часа да са пускат и в колко да спират?
Докато имам ток де. Пилците вече плододават.
https://photos.app.goo.gl/J5DZQuLBLQqfQUZf8
kr1100 - майстор
вт мар 19, 2019 6:33 pmТрифон П.Трифонов написа:
Абе, градинари, накичил съм едни ламби над разсада, че да не фата пътя на запад
Сложи разсада на източно изложение.
  • 1
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 626