• 1
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 626
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kr1100 - майстор
вт мар 19, 2019 9:15 pmkr1100 написа:
вт мар 19, 2019 6:33 pmТрифон П.Трифонов написа:
Абе, градинари, накичил съм едни ламби над разсада, че да не фата пътя на запад
Сложи разсада на източно изложение.
Тъкмо щях да се засиля за преселение , но в гизметео дават минимални 2-3 градуса 29-31 и да не вземат да се скомързат в оранжерията. Ще изчакват за преселение.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пон мар 18, 2019 7:02 pmТрифон П.Трифонов написа:
....
Пък аз хода до Балчик да подрязвам....
https://photos.app.goo.gl/pTew5d5zkL9wjPwh7
Ох, морето... ма бива ли... на мястото на порутения покрив долу, ще да построят дворец на мечтите, нале ;-(
Andri01 - майстор
Градско, "дей киро на кирия"бе? За 2леФа домат,за 20леФа тоци??? :?
ср мар 20, 2019 5:48 amn_a написа:
пон мар 18, 2019 7:02 pmТрифон П.Трифонов написа:
...
https://photos.app.goo.gl/pTew5d5zkL9wjPwh7
Ох, морето... ма бива ли... на мястото на порутения покрив долу, ще да построят дворец на мечтите, нале ;-(
Мииииии.......решихме, на първо време, да развиваме дивото храстче в декоративно параванна посока у лево. Пък ако са реализира мечтата ти, веднага открехваме цялата панорама.
Напредва ли раотата с иииииябълката, че от към дебат сякаш замряха нещата.
Що не земеш да звъннеш на 112?
-Пожарникар, котенцето ми не може да слезне от ябълката. Еееееее зад онова клонче, клъцни да видим!

Грацко, нямам източно изложение, а южното ми е над радиатора в кухнята, а и не е достатъчно за 116 кутийки. колко ток ши изгорят 3 лампи? Даже ще останат само 21 но чакам още една специална, с която ще стане комплект за растения. Преди с тях си карах аквариумите.
Мноо съм доволен от опита ми с едни стари семена. Сигурно има 7-8 годишни. Покълнаха на 80%.
Червен домат, сорт от детските ми години, кога пакостих в градината на баба и един розов, завъден някъде ок.2005 година.
Фанах и от едни стари люти чушки, дето колега ги даде да смеля за червен пипер. Бучнах 10, излязоха 7.
От три години семената ги съхранявам хладилник.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на ср мар 20, 2019 11:09 am, променено общо 1 път.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
ср мар 20, 2019 9:10 amТрифон П.Трифонов написа:
....
Напредва ли раотата с иииииябълката, че от към дебат сякаш замряха нещата.
Що не земеш да звъннеш н...
Казаха ми че съм припряна и много искам да знам, демек и ти.... направихме връзките... надявам се, да действат... някога... и да се обадят какво-как...
preslav - майстор
вт мар 19, 2019 6:33 pmТрифон П.Трифонов написа:
Абе, градинари, накичил съм едни ламби над разсада, че да не фата пътя на запад (натам е джама), та да питам- в колко часа да са пускат и в колко да спират?
Докато имам ток де. Пилците вече плододават.
https://photos.app.goo.gl/J5DZQuLBLQqfQUZf8
Не смея да съм категоричен, но ми се струва, че природата се върти около изгрева и залеза на слънцето - най-простото е да използваш таймер, който да светва лампите при изгрев и да ги гаси при залез. Вече ти казах, че съм се отказал от идеята кофичка по кофичка и минах на изпитания (бабешки) метод всичкото семе на едно място, а после търгаш и фъргаш.
Турих таймер от 6 до 18 часа.
От зародиши още ги закалявам. В неотопляемо мазе са и колкото толкос. Сега са на 16 градуса.
Избързах с тиквичките, та май ши им прая "оранжерия".
Някой да рече нещо за подправките, че съм девствен от към тоя опит!
Накупих риган, чубрица и копър.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
ср мар 20, 2019 11:16 amТрифон П.Трифонов написа:
.. копър.
Трета година се мъча с копър. Абе на хората гора им става, при мен хич. Казаха ми САМО НА МЯСТО! не разсад...и аз ръся и гледам мравките как го отнасят... А таз година ръснах в граЦката си градинка и май-май...нещо ми се привиждат листенца. Та, и аз ожидам напътствия
Айде градинаре, не ставайте гадняре, а казвайте как да си напраиме лехите!
Чета на пакетчетата, че се ръсят напрао в градината.
preslav - майстор
ср мар 20, 2019 11:16 amТрифон П.Трифонов написа:
Турих таймер от 6 до 18 часа.
От зародиши още ги закалявам. В неотопляемо мазе са и колкото толкос. Сега са на 16 градуса.
Избързах с тиквичките, та май ши им прая "оранжерия".
Някой да рече нещо за подправките, че съм девствен от към тоя опит!
Накупих риган, чубрица и копър.
Ни нам, при нас само меродията е хвърлена като семе в полето, но се коментира, че сме леко закъснели с магданоз и копър (също на семе и директно на полето). За чубрицата си спомням, че миналата година си купихме готов разсад, но кога е било това ще каже жената.
  • 1
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 626

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: