Нека намерим най-тънките цени.
jekasus - майстор
Това не знам.
Chefo77 - майстор
пон мар 18, 2019 9:30 pmjekasus написа:
EDI написа:
Мериш Ф на отвора на старата торба
Стандартно за всички строителни торби за прахасмучи.
Virtex написа:
от вида 5лв за борба, което ми се вижда много.
Като ти е скъпо,чакаш от Парксайд в Лидъла и си купуваш три кутии от тях :-D
Миналото лято ли пускаха, че забравих? Таман пет от десет торби в кутията използвах/с две прахосмучи/. За тез пари си струва...
Иначе на Спарки 30-литрови са 16лв за 5 броя в Брюколажа.
Ами не, една торбичка е повече от "просто едно Ф", за да избира само по него.
По-скоро да вземе една торбичка и да иде в магазин на ТОНИ, там ще намери най-близката по параметри торба.
Иначе хартиена торбичка ... :vom: :vom: :vom:
Платнените не се перат. То това остана, да перем и торбичките. А и какво ще стане с картонената плочка, с която се закрепва :wink:
falosa - напреднал
вт мар 19, 2019 11:45 amfore написа:
falosa, от къде 12 волтовият вади повече сила от 20 волтовият за отвиване ? На 12ката и дават 300 н/м само.
Не виждам как по слабата батерия ще развърти по голям въртящ момент.

За мене 12ката едва ли ще развива на повече от 180 н/м, като импакт драйвъра за видии които имам на Гризли. А импакта е на 18 волта.
https://www.lidl-service.com/static/270 ... 550_BG.pdf
12 волтовия набира скорост и чак когато се развърти ротора прави удар.а силата на удара зависи от скоростта на въртене (физика) .И ако след няколко удара не се развие автоматично увеличава силата докато не използва максималната. Забелязах,че като му поотслабне батерията ударите са по нарядко.А 20 волтовия направо почва с ударите .тоест не вдига високи обороти за ударите...Разбирам го аз как с един и същ чук ако го пуснеш от 30 см ще удари но ако го завъртиш и засилиш...ще получиш ,но силен удар.
falosa - напреднал
вт мар 19, 2019 2:18 pmiliya_i написа:
вт мар 19, 2019 8:18 amfalosa написа:
пон мар 18, 2019 10:23 pmiliya_i написа:
Бах тая истерия.
Ще си помисля, че всеки ден гуми сменяте.

Като ви мързи толкова да развиете 2 пъти в годината 16-20 болта или гайки на ръка - ами при нас кварталния гумаджия взема за сваляне и слагане на 4 гуми които са на джанти 10 лева. Или общо за 1 година - 20 лева. Та гайковерта ще се изплати някъде на шестата година, ако още е жива батерията, разбира се.
Не точно така. Машинката става за всякакви трудно отвитаеми гайки и болтове с подходящи накрайници. Удобство си е. Лошото е ,че ако не са "накиснати" направо ги къса...
Аз мога да ги скъсам и без машинката.... :-D

Преди много време, един мъдрец е казал "Дайте ми опорна точка и лост...". Аку гайковерт не му е трябвал.
За вас младите знам....Аз когато бях на вашите години ,болтовете до 24 ги навивах на ръка....а сега без тръба на ръка...ми е мноооого трудно.
falosa - напреднал
вт мар 19, 2019 6:50 pmky-kyy написа:
Мъдреца е казал - Дайте ми опорна точка и вилица.....и ще отворя всяка бира :prost:
За бира и аз намирам сили :-) :-D
fore - майстор
ср мар 20, 2019 10:20 amfalosa написа:
falosa, от къде 12 волтовият вади повече сила от 20 волтовият за отвиване ? На 12ката и дават 300 н/м само.

За мене 12ката едва ли ще развива на повече от 180 н/м, като импакт драйвъра за видии които имам на Гризли. А импакта е на 18 волта.
12 волтовия набира скорост и чак когато се развърти ротора прави удар.а силата на удара зависи от скоростта на въртене (физика) .И ако след няколко удара не се развие автоматично увеличава силата докато не използва максималната. Забелязах,че като му поотслабне батерията ударите са по нарядко.А 20 волтовия направо почва с ударите .тоест не вдига високи обороти за ударите...Разбирам го аз как с един и същ чук ако го пуснеш от 30 см ще удари но ако го завъртиш и засилиш...ще получиш ,но силен удар.
Значи по конструкция ми напомня много на 12 волтовият винтоверт със сваляем патронник който купих. За навиване на рапидки става до някъде, но вчера пробих в една тънка ламарина отвори с 8 мм бургия. Едвам ги проби с спиране при заклещване, а съединителят не беше включен. Тоест изключваше батерията.
Във ФВ форум коментара на един юзър е този:
kris11

За гайковерта нищо не се каза...

12V прехвален в нета боклук. Не можа да лашне болтове на алум. джанта затегнати с динамометричен ключ на 170 Nm. Oбратно в магазина.
Та ако казваш че първо мотора се засилва- значи би следвало това малко моторче с тази малка батерия, първо да се завърта като за целта има вътре някакъв съединител- центробежен примерно, защото болта на джантата стои неподвижно затегнат и клеасал и мотора няма как да се развърти без да се отцепи от вложката. Ако е така пак ме съмнява че ще добие кой знае каква сила, знаейки какво може и винтовертчето, но поне ще се опитва повече.

Аз оставам скептичен. 20 волтовият поне тежи колкото пневматичен, а 12 вероятно е лек като верта.
А и в упътването за 12 волтовият за написали че е за развиване на гайки на колела, а на 20 волтовия за болтове на джанти на коли.
iliya_i - майстор
ср мар 20, 2019 10:23 amfalosa написа:
вт мар 19, 2019 2:18 pmiliya_i написа:
вт мар 19, 2019 8:18 amfalosa написа:

Не точно така. Машинката става за всякакви трудно отвитаеми гайки и болтове с подходящи накрайници. Удобство си е. Лошото е ,че ако не са "накиснати" направо ги къса...
Аз мога да ги скъсам и без машинката.... :-D

Преди много време, един мъдрец е казал "Дайте ми опорна точка и лост...". Аку гайковерт не му е трябвал.
За вас младите знам....Аз когато бях на вашите години ,болтовете до 24 ги навивах на ръка....а сега без тръба на ръка...ми е мноооого трудно.
Благодаря, но съм на 50. Ако не си схванал това написаното - аз съм 100 кг. Като стъпя на 40 см рамо правя 400 Nm. На 50 см рамо - съответно 500 Nm. А за метър и повече - сети се. При това без да се напъвам изобщо. Само стъпвам с единия крак и леко се повдигам на него. :-D
dadko - майстор
Всеки сам си преценява дали да си купи дадена вещ. Аз Lidl се опитвам да ги отсвиря, но все се изкушавам за нещо... Тоз гайковерт не ми трябва, щото два пъти в годината да развия и завия по 20 болта... айде нема нужда... Както казва Илия- като стъпиш леко на кръстатия ключ- те ти ги нютон-метрите ;-) Иначе- хубаво е човек да има машинарийки за домашна употреба. Без да се изпада в крайности, като да речем 4- 5 винтоверта и също толкова ъглошлайфа...
шоп - майстор
ср мар 20, 2019 4:40 pmdadko написа:
Всеки сам си преценява дали да си купи дадена вещ. Аз Lidl се опитвам да ги отсвиря, но все се изкушавам за нещо... Тоз гайковерт не ми трябва, щото два пъти в годината да развия и завия по 20 болта... айде нема нужда... Както казва Илия- като стъпиш леко на кръстатия ключ- те ти ги нютон-метрите ;-) Иначе- хубаво е човек да има машинарийки за домашна употреба. Без да се изпада в крайности, като да речем 4- 5 винтоверта и също толкова ъглошлайфа...
Много точно казано :drinkers:
falosa - напреднал
ср мар 20, 2019 12:42 pmfore написа:
ср мар 20, 2019 10:20 amfalosa написа:

Значи по конструкция ми напомня много на 12 волтовият винтоверт със сваляем патронник който купих. За навиване на рапидки става до някъде, но вчера пробих в една тънка ламарина отвори с 8 мм бургия. Едвам ги проби с спиране при заклещване, а съединителят не беше включен. Тоест изключваше батерията.
Във ФВ форум коментара на един юзър е този:
kris11

За гайковерта нищо не се каза...

12V прехвален в нета боклук. Не можа да лашне болтове на алум. джанта затегнати с динамометричен ключ на 170 Nm. Oбратно в магазина.
Та ако казваш че първо мотора се засилва- значи би следвало това малко моторче с тази малка батерия, първо да се завърта като за целта има вътре някакъв съединител- центробежен примерно, защото болта на джантата стои неподвижно затегнат и клеасал и мотора няма как да се развърти без да се отцепи от вложката. Ако е така пак ме съмнява че ще добие кой знае каква сила, знаейки какво може и винтовертчето, но поне ще се опитва повече.

Аз оставам скептичен. 20 волтовият поне тежи колкото пневматичен, а 12 вероятно е лек като верта.
А и в упътването за 12 волтовият за написали че е за развиване на гайки на колела, а на 20 волтовия за болтове на джанти на коли.
Абсолютно прав се оказахте. Опитах преди малко да отвия болт на джантата ,който бях натегнал с 84 кг собствено тегло върху ключа и без удължител и....скапа му се батерията от удряне,но никакъв ефект.Опитах и болт натегнат с 12 волта гайковърт ,но друга марка...ефекта абсолютно никакъв....Така ,че сега знам ,че си имам гайковертче за дребни неща ,а за джантите другия ще бие.Не съм му гледал на него данните...някаква немска машина,но е "голям чук". А това малкото на парксайд само гали гайките.Дано 20 волтовия е по-хубав да няма и други хора да се минат като мен. 100 кинта в историятаааа. :? :shock:

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 6" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: