ср мар 27, 2019 12:45 pmhidrazin написа: То един програматор за 6 зони Hunter X-Core -6 а нормален клапан е към 36 лева.Ако говориш за самия програматор то цената му е 136 лева а не 36...Ако говориш за клапаните на Hunter...да цените им започват от 30 + лева бройката, но не ми вършат работа защото искат 1 бар налягане минимум. Работят на принципа pressure assist...Точно на теб няма нужда да го обяснявам...казвам го за тези които следят темата с интерес...350 човека за 24 часа са я прочели.
![]()
Освен това 6 клапана по 36 лв + трансформатор 80-90 лева + програматор 140 лева и си става цифра...без да броим кутии, шахти,тръби, кабели, кранчета филтри...
Но един ден ще ги прежаля тези пари ако искам професионална поливна система.
Проблемът ми в момента е че нямам ток и поради тази причина се налага да поливам от бидони на самотек и налягането ми е прекалено малко за да задейства този тип клапани. Та затова е цялата тази художествена самодейност.
Да разбирам ли че одобряваш този клапан...френския...? Защото ако става, проблема ми е решен.
Има и едни други клапани...те са поскоро кранове със електрозадвижка...мисля че това е термина...запознат ли си с тях...? Как се управляват...?
Трябва ли някакъв специализиран контролер ? Че те и без това не са евтини...