вт апр 02, 2019 10:58 amkr1100 написа:Аз бих си го оставил. Като изгние тогава ще запълвам с пръст да изравня. В къщи бая дървета отрязах и съм ги оставял на 30-40 сантиметра от земята да стават за посядване. След 3-4 години се вадят много лесно, ритнеш го отляво после отдясно и той се счупи и излезе. После 1 количка пръст да заравни и готово.
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
gnt69
- майстор
6319 мнения в "Привет начинаещи градинари"
nautilus33
- майстор
Някой може ли да каже овошките трябва ли да се пръскат по време на цъфтеж, и по-точно ябълки и череши. И с какво.
kr1100
- майстор
[quote=gnt69 ..Аз бих си го оставил. Като изгние тогава ще запълвам с пръст да изравня. В къщи бая дървета отрязах и съм ги оставял на 30-40 сантиметра от земята да стават за посядване. След 3-4 години се вадят много лесно, ритнеш го отляво после отдясно и той се счупи и излезе. После 1 количка пръст да заравни и готово. 
[/quote]
Да ама надали има изрязани бадеми от до земята и вече 3-4 г не се къртят.
[/quote]
вт апр 02, 2019 5:34 pmnautilus33 написа: Някой може ли да каже овошките трябва ли да се пръскат по време на цъфтеж, и по-точно ябълки и череши. И с какво.С нещо, което да убие гадните пчели
kr1100
- майстор
[quote=n_a
За асма Молдова и бяло някакво украинско. Хубавото ми е, че и да лежа и да копам всичко зверски си ме боли
))
[/quote]
Дъртост и нерадост - де си се засилила на дърти години да копаш ?
На дърти години всичко започва да пука, шрака и боли при движение.
Молдова -та има бурен разстеж и иска яко рязане. Нан новозасадена 2-3 г макс по 2-3 чепки -вс. друго долу. Чисти напролет и наесен росните корени че и те са бурно разстящи.Лятно време около лозата дупка, така,че главнята да е във въздуха - ако писне росни корени да съхнат, наесен зариване.
Имам 1 кайсия от разсадник до Силистра - марка Умберто - късно цъвти и вс. година дава плод. Сята е 2014г и още първат година даде плод.Вече е към 2,50м
@nautilus33 Абе кога ще пръскаш ?? Днес вятъра надигаше прахоляк и беше на силни пориви.Още от сутринта си духаше.
П.П. Наесен ми обещаха да ми дадат лоза турска, черно грозде . В Провадийско го гледат в найлонова оранжерия.
Ще бучна 2-4 пръчки в долния висок и най- топъл край.
За асма Молдова и бяло някакво украинско. Хубавото ми е, че и да лежа и да копам всичко зверски си ме боли
[/quote]
Дъртост и нерадост - де си се засилила на дърти години да копаш ?
Молдова -та има бурен разстеж и иска яко рязане. Нан новозасадена 2-3 г макс по 2-3 чепки -вс. друго долу. Чисти напролет и наесен росните корени че и те са бурно разстящи.Лятно време около лозата дупка, така,че главнята да е във въздуха - ако писне росни корени да съхнат, наесен зариване.
Имам 1 кайсия от разсадник до Силистра - марка Умберто - късно цъвти и вс. година дава плод. Сята е 2014г и още първат година даде плод.Вече е към 2,50м
@nautilus33 Абе кога ще пръскаш ?? Днес вятъра надигаше прахоляк и беше на силни пориви.Още от сутринта си духаше.
П.П. Наесен ми обещаха да ми дадат лоза турска, черно грозде . В Провадийско го гледат в найлонова оранжерия.
Ще бучна 2-4 пръчки в долния висок и най- топъл край.
Последна промяна от kr1100 на вт апр 02, 2019 8:20 pm, променено общо 1 път.
kr1100
- майстор
[quote=n_a И преди 6-7 години успях да спя на плажа. Голямо преживяване
[/quote]
Чудо голямо - вечер комари, денем мухища, ако нямаш шалте все нещо ти бучи ,я черупка, я клонче. Акостоиш до много късно и сутрин спиш те напича слънцето.
А пък като мИсото е дребно /мидо рапани/ - нищо интересно няма. Само лежиш под чадъра и отвреме навреме се плакнеш и кокеро иска да го държиш на ръце във водата на хладно.
[/quote]
Чудо голямо - вечер комари, денем мухища, ако нямаш шалте все нещо ти бучи ,я черупка, я клонче. Акостоиш до много късно и сутрин спиш те напича слънцето.
А пък като мИсото е дребно /мидо рапани/ - нищо интересно няма. Само лежиш под чадъра и отвреме навреме се плакнеш и кокеро иска да го държиш на ръце във водата на хладно.
вт апр 02, 2019 8:03 pmkr1100 написа: [quote=n_a И преди 6-7 години успях да спя на плажа. Голямо преживяванеЧудо голямо - вечер комари, денем мухища, ако нямаш шалте все нещо ти бучи ,я черупка, я клонче. Акостоиш до много късно и сутрин спиш те напича слънцето.
[/quote]
Де намираш плажове с мУхи комари?? На "мойте" плажове все духа и няма гад. Сутрин се будя със слънцето. И Кокера ми сам си хапеше морето. Ба, ще плакна кокер...
Спах си като стой та гледай. Увита в мумията, стегнала и шнура
Втората нощ на плажа слязоха няколко мощни мотора..... Абе Голямо Преживяване
Хич не мери варненско-морска кайсия с дунавска. Тук си мръзнем
Аз, като човек от вътрешността си знам, че на такива места човек еве и яде каквото си носи, та не разчитам на морски дарове
вт апр 02, 2019 7:40 pmkr1100 написа: [quote=n_aДъртост и нерадост - де си се засилила на дърти години да копаш ?
За асма Молдова и бяло някакво украинско. Хубавото ми е, че и да лежа и да копам всичко зверски си ме боли))
[/quote]
Болежките ми са от дете почти, а ми се случиха неща и се обездвижих и стана страшно. Та, копам, за здраве. Хъркам-скърцам и копам
Имам какви ли не семена, набрала съм скорост,дет се вика, дават го дъжд в края на седмицата.... Казвайте, какво да сея тез дене
Тикви, царевица, лук, моркови, слънчоглед .....????
С морковите и картофите ще е неуспешен експеримент, че всички там се оплакват от сляпо куче... Аз сериозно се чудя как да си завъдя къртици
Тикви, царевица, лук, моркови, слънчоглед .....????
С морковите и картофите ще е неуспешен експеримент, че всички там се оплакват от сляпо куче... Аз сериозно се чудя как да си завъдя къртици
Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература