Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
gnt69 - майстор
вт апр 02, 2019 10:58 amkr1100 написа:
Аз бих си го оставил. Като изгние тогава ще запълвам с пръст да изравня. В къщи бая дървета отрязах и съм ги оставял на 30-40 сантиметра от земята да стават за посядване. След 3-4 години се вадят много лесно, ритнеш го отляво после отдясно и той се счупи и излезе. После 1 количка пръст да заравни и готово. :partyman:
nautilus33 - майстор
Някой може ли да каже овошките трябва ли да се пръскат по време на цъфтеж, и по-точно ябълки и череши. И с какво.
kr1100 - майстор
[quote=gnt69 ..Аз бих си го оставил. Като изгние тогава ще запълвам с пръст да изравня. В къщи бая дървета отрязах и съм ги оставял на 30-40 сантиметра от земята да стават за посядване. След 3-4 години се вадят много лесно, ритнеш го отляво после отдясно и той се счупи и излезе. После 1 количка пръст да заравни и готово. :partyman:
[/quote]
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :? Да ама надали има изрязани бадеми от до земята и вече 3-4 г не се къртят.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
вт апр 02, 2019 5:34 pmnautilus33 написа:
Някой може ли да каже овошките трябва ли да се пръскат по време на цъфтеж, и по-точно ябълки и череши. И с какво.
С нещо, което да убие гадните пчели
kr1100 - майстор
[quote=n_a
За асма Молдова и бяло някакво украинско. Хубавото ми е, че и да лежа и да копам всичко зверски си ме боли :-)))
[/quote]
Дъртост и нерадост - де си се засилила на дърти години да копаш ? :mrgreen: На дърти години всичко започва да пука, шрака и боли при движение.
Молдова -та има бурен разстеж и иска яко рязане. Нан новозасадена 2-3 г макс по 2-3 чепки -вс. друго долу. Чисти напролет и наесен росните корени че и те са бурно разстящи.Лятно време около лозата дупка, така,че главнята да е във въздуха - ако писне росни корени да съхнат, наесен зариване.
Имам 1 кайсия от разсадник до Силистра - марка Умберто - късно цъвти и вс. година дава плод. Сята е 2014г и още първат година даде плод.Вече е към 2,50м
@nautilus33 Абе кога ще пръскаш ?? Днес вятъра надигаше прахоляк и беше на силни пориви.Още от сутринта си духаше.
П.П. Наесен ми обещаха да ми дадат лоза турска, черно грозде . В Провадийско го гледат в найлонова оранжерия.
Ще бучна 2-4 пръчки в долния висок и най- топъл край.
Последна промяна от kr1100 на вт апр 02, 2019 8:20 pm, променено общо 1 път.
kr1100 - майстор
[quote=n_a И преди 6-7 години успях да спя на плажа. Голямо преживяване
[/quote]
Чудо голямо - вечер комари, денем мухища, ако нямаш шалте все нещо ти бучи ,я черупка, я клонче. Акостоиш до много късно и сутрин спиш те напича слънцето.
А пък като мИсото е дребно /мидо рапани/ - нищо интересно няма. Само лежиш под чадъра и отвреме навреме се плакнеш и кокеро иска да го държиш на ръце във водата на хладно.
gnt69 - майстор
вт апр 02, 2019 7:28 pmkr1100 написа:
Да ама надали има изрязани бадеми от до земята и вече 3-4 г не се къртят.
Другия път като режеш им остави 40 санта над земята да стават за столче, пък за гниенето когато тогава. :partyman:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
вт апр 02, 2019 8:03 pmkr1100 написа:
[quote=n_a И преди 6-7 години успях да спя на плажа. Голямо преживяване
Чудо голямо - вечер комари, денем мухища, ако нямаш шалте все нещо ти бучи ,я черупка, я клонче. Акостоиш до много късно и сутрин спиш те напича слънцето.
А пък като мИсото е дребно /мидо рапани/ - нищо интересно няма. Само лежиш под чадъра и отвреме навреме се плакнеш и кокеро иска да го държиш на ръце във водата на хладно.
[/quote]

Де намираш плажове с мУхи комари?? На "мойте" плажове все духа и няма гад. Сутрин се будя със слънцето. И Кокера ми сам си хапеше морето. Ба, ще плакна кокер...

Спах си като стой та гледай. Увита в мумията, стегнала и шнура :-) На шалте, естествено, пясъкът студ смуче. Обаче краката ми хем изгоряли, хем бити от камъни, едвам ходех. Голям цирк, ще си го помня доЖивот
Втората нощ на плажа слязоха няколко мощни мотора..... Абе Голямо Преживяване
Хич не мери варненско-морска кайсия с дунавска. Тук си мръзнем
Аз, като човек от вътрешността си знам, че на такива места човек еве и яде каквото си носи, та не разчитам на морски дарове ;-)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
вт апр 02, 2019 7:40 pmkr1100 написа:
[quote=n_a
За асма Молдова и бяло някакво украинско. Хубавото ми е, че и да лежа и да копам всичко зверски си ме боли :-)))
Дъртост и нерадост - де си се засилила на дърти години да копаш ? :mrgreen: На дърти години всичко започва да пука, шрака и боли при движение.

[/quote]
Болежките ми са от дете почти, а ми се случиха неща и се обездвижих и стана страшно. Та, копам, за здраве. Хъркам-скърцам и копам :-)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Имам какви ли не семена, набрала съм скорост,дет се вика, дават го дъжд в края на седмицата.... Казвайте, какво да сея тез дене
Тикви, царевица, лук, моркови, слънчоглед .....????
С морковите и картофите ще е неуспешен експеримент, че всички там се оплакват от сляпо куче... Аз сериозно се чудя как да си завъдя къртици

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: