Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Писах, писах, изчезна ми нета и всичко замина :x . Rumen89, тези които хвалят Грейко не са дистрибутори, а ползватели - доволни са и ти желаят доброто. Както казаха другите - не си длъжен да даваш 1200лв за монтаж (не знам какво влиза в цената). Монтирай си го сам котела, сложи задължително предпазния клапан, който е в комплекта и извикай сервиза на профилактика на горелката, хем ще ти разпишат и гаранцията на котела.
чет апр 04, 2019 5:05 pmfilmatoplo написа:
:) Още ли продължава това че без пуск няма гаранция ,ако се закупи само котел какво има да му пущат -купуваш го от магазина с гаранция и си го отнасяш у вас .Ако се прецака по време на гаранцията -ще ти важи ако е правилно монтиран спрямо изискванията в инструкцията дадена от производителя на котела.
Аз, като ползувател, мога отговорно да заява, че га си купувах Боша, немаше ядове за гаранциата.
У Варна е така. Особено като от същото място си накупил антикондензния, моторвентила, контролери, радиатори, буфери, тръболяци....Абе ясно им става, че си прайш нещата кат ората.
В къщи не се е вяснал ни котелпродавец, ни горелкотакъв.
Не съм имал никакви проблеми, пари не са ми искали за изстрелването. Горелката си пътуваше към котелното с подписана гаранция.
Поздрави Инсталаторе!
filmatoplo - майстор
Относно 5 ходовия котел -не съм монтирал ИВГ , а подобни с хоризонтален топлообменник ,бързо се замърсява и ако не се почисти се влошава кпд .Ако човек е предварително подготвен и знае какво го очаква еди дойди да вървят нещата ,но ако този котел се монтира на някой който няма да се грижи за него -то след 2 седмици всичко ще спре .Последно време разсеяни ли са хората не се грижат за котли и горелки -искат без поглеждане да изкарат по 1-2 сезона :wink:
andy_forresite - майстор
Румен89, оттеглям си писанията отпреди 1 месец по повод какъв котел да си вземеш. Не си купувай грейко екзотик/експерт. Ако си купиш такъв все пак, предварително те поздравявам с добре дошъл в отбора на пъзльовците - всички закупили си такъв казан, щото така са им казали или са чули, че еди кой си има такъв и бил доволен. Много рядко някой рискува с покупка на нещо различно. Както писа gnt69 то няма база сравнение, ама доволен. На мен ми омръзна в "отопление" да пишат само за грейко, натурела и тук-там нещо на Ерато и ИВГ. Искам да науча повече за другите варианти. Ще бъде много полезно да споделиш мнение за покупката, каквато и да е тя. Само да не е Грейко.

От мен инсталатор взе 200 лева ако добре си спомням :? Сърцето ме заболя, ама ми мина. След месеца се появи проблем с дисплея, звънях - инсталаторът не отговаря или ми отказва. Дисплеят взе че се самооправи и оттогава не съм имал проблем. Но знам, че когато има проблем, не трябва да звъня на човека с двестате кинта, а да търся помощ от другаде. Гаранцията беше 1 г. и след това трябваше поне едно стотаче за още 1 г. Пропуснах... нарочно.
Ето ти котел, за който те уверявам че да има да има, колко да има ... най-много 1-2 човека от форума МОЖЕ БИ (аз не знам нито един за тази марка) да го предлагат и рекламират, потривайки доволно ръце в очакване на печалбата от потенциална покупка: https://bg-maistor.com/otoplenie/kotli- ... 051-detail
Има вариант 20, има 30 kw. Горелка си имаш.
Ми то като за IVGто. Няма недоволни, че да пишат, ама и май не ги карат много тия.
Rumen89 - специалист
чет апр 04, 2019 7:10 pmfilmatoplo написа:
Относно 5 ходовия котел -не съм монтирал ИВГ , а подобни с хоризонтален топлообменник ,бързо се замърсява и ако не се почисти се влошава кпд .Ако човек е предварително подготвен и знае какво го очаква еди дойди да вървят нещата ,но ако този котел се монтира на някой който няма да се грижи за него -то след 2 седмици всичко ще спре .Последно време разсеяни ли са хората не се грижат за котли и горелки -искат без поглеждане да изкарат по 1-2 сезона :wink:
Филма тия 160-180 градуса на димните газове не ми вдъхват доверие при Грейко. След прожините да ок тогава се нормализира. ГРЕЙКО също се зацапва особено от слънчогледови пелети. Този ми го препоръча ха тука в една Софийска фирма и реших да ви попитам за него и вашето мнение. Има клипче в Интернет как работи и човека който монтира държи ръцете на комина при 25 киловата натоварване и 60 градуса мога да кача линк но да не се сметне за реклама. Иначе за почистването ако издържа по една седмица ще съм доволен. Затова писах в тази тема ако някой или някъде е виждал да сподели.
speka_rs - майстор
Rumen-e всички те молим, не си купувай Грейко, нека тази марка остане такава зацапваща се на слънчогледови пелети. И аз ти пиша като ползвател ная 2 такива котела, такива котли не са за всеки. Еле пък такива като теб дето само пишат исе слушват в препоръките на разни софииски фирми.
kalin72 - майстор
държи ръцете на комина при 25 киловата натоварване и 60 градуса
Само да попитам, какво точно означава това? Да не би да значи, че КПДто на котела е много високо? Или са просто едни безсмислени цифрички?
Rumen89 - специалист
пет апр 05, 2019 9:19 amspeka_rs написа:
Rumen-e всички те молим, не си купувай Грейко, нека тази марка остане такава зацапваща се на слънчогледови пелети. И аз ти пиша като ползвател ная 2 такива котела, такива котли не са за всеки. Еле пък такива като теб дето само пишат исе слушват в препоръките на разни софииски фирми.
Не, Грейко е най добрия!!! Чистим се като Боша и всичко да е в прах и да лети нагоре. Ще си купя такъв какъвто си пожелая но няма да е Грейко. Първо, че е чрез некви скъпчий дистрибутори и второ не мисля, че един уж добър котел някой би тръгнал да го тунингова. Кви са тия измишльотини купи котела после дай още пари за механизъм и тн. Много поздрави на маркетинг отдела им ако въобще имат такъв. А такива като тебе където имат два три котела могат да си ползват с здраве. И да вярват, че за тези пари са купили най добрия. Вече никой който иска пелетен котел не купува отделно горелка отделно котел. Всичко е събрано в едно и всичко се самопочиства автоматично.
kalin72 - майстор
Вече никой който иска пелетен котел не купува отделно горелка отделно котел. Всичко е събрано в едно и всичко се самопочиства автоматично.
Въпроса е каква е цената :) А, и друго, дали този скъп котел ще гори евтините слънчогледови пелети, така както Грейкото ги гори у нас, горелката е затрупана с пепел, котела Бош не съм го чистил от началото на февруари при ежедневна употреба 2 до 3 чувала пелети, но все пак гори, и ме боли фара колко е температурата на изходящите газове :)

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: