Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
vlax - майстор
вт апр 09, 2019 11:46 ampreslav написа:
При нас зимата беше безснежна, пролетта бездъждовна, ако при вас е било същото е нормално кладенецът да пресъхне - според мен изчакай и не действай слепешката.
А не бързам,при нас беше същата работа.Все пак макар и по-скъпо мога да поливам и от чешмата/водопровода.Лошото е,че ако се случи сушаво лятотото и за водата от водопровода почват едни режими,всеки почва да полива и няма налягане,почват едни филми :-D ,кой има вода ,кой няма.
:partyman:
preslav - майстор
вт апр 09, 2019 11:58 amvlax написа:
вт апр 09, 2019 11:46 ampreslav написа:
При нас зимата беше безснежна, пролетта бездъждовна, ако при вас е било същото е нормално кладенецът да пресъхне - според мен изчакай и не действай слепешката.
А не бързам,при нас беше същата работа.Все пак макар и по-скъпо мога да поливам и от чешмата/водопровода.Лошото е,че ако се случи сушаво лятотото и за водата от водопровода почват едни режими,всеки почва да полива и няма налягане,почват едни филми :-D ,кой има вода ,кой няма.
Ако те устройва цената на чешмата, няма никакъв проблем да автоматизираш пълненето на щерната - всичко се свежда до един поплавък от кенефно казанче. При нас също има режим през лятото, заложил съм 2 бидона с поплавък, единият се ползва за миене, другият е за кенеф и къпане.
kr1100 - майстор
Под поликарбон . Вътре е топло.
Ре влах - пази боже от такива кладенци. Ама се приспособявайте. Настава суша. Дупни в средата със свредел и виж дали ще има влага / вода. Ако няма лошо . Копаене надолу , но не се знае крайния резултат. Кладенеца с какво е зидан ?
вт апр 09, 2019 11:58 amvlax написа:
...почват едни филми :-D ,кой има вода ,кой няма.
Влакси, знаеш, с търкулко нищо не мога да кажа за колодеца.
Е ти едно интелигентно решение, за цистерната, за да имаш винаги вода.
download/file.php?id=102900&mode=view
vlax - майстор
вт апр 09, 2019 6:17 pmkr1100 написа:

Ре влах - пази боже от такива кладенци. Ама се приспособявайте. Настава суша. Дупни в средата със свредел и виж дали ще има влага / вода. Ако няма лошо . Копаене надолу , но не се знае крайния резултат. Кладенеца с какво е зидан ?
Кладенеца е копан и зидан с камъни с мерак от тъста ми.На около три метра от повърхността камъните са разместени от корените на една череша,която поради тази причина я отрязах преди пет години.Опасно е да влиза човек,според мен.Понеже съм го изпомпвал до край,водата се събира на дъното между две скали.Тъста ми ,беше още жив,каза,че е спрял до там и не е разбивал скалите да прокопае надолу,защото го било страх да не избяга водата.
preslav - майстор
вт апр 09, 2019 7:12 pmvlax написа:
вт апр 09, 2019 6:17 pmkr1100 написа:

Кладенеца е копан и зидан с камъни с мерак от тъста ми.На около три метра от повърхността камъните са разместени от корените на една череша,която поради тази причина я отрязах преди пет години.Опасно е да влиза човек,според мен.Понеже съм го изпомпвал до край,водата се събира на дъното между две скали.Тъста ми ,беше още жив,каза,че е спрял до там и не е разбивал скалите да прокопае надолу,защото го било страх да не избяга водата.
Случил си на тъст.
kr1100 - майстор
[quote=vlax
[/quote]
При това положение лошо. Ако беше с блокчета или пръстени става да се копае. А и е бил прав за скалите да не избяга водата. Спасението е резервоар.
preslav - майстор
Днес се престраших и изнесох пикираните домати под полиетиленов тунел - надявам се да не ги хване простуда и да започнат да кихат.
hidrazin - майстор
А аз тази година закъснявам с около седмица.
Друга година вече съм набол една дузина под агрил...
EDI - майстор
Много бързате, бре, има време. :lol:

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: