Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
Не разбрах много за летния. pt 100 е прикрепен в ГИЛЗА :) на входа на котела и отчита 50-52°. От управлението зададох 55 за в бойлера и 2 хистерезис. Включи я на 53 градуса (светна лампата на душа) , трябваше да изляза с автомобила и като се върнах не светеше. Няма да ми свърши работа като управление на втора помпа, но аз се и отказах да слагам такава. Един смесителен с обратно действие, на който казваш му викат разпределителен, мисля да взема и да сложа 1-2 крана на радиаторите с най-голяма циркулация и би трябвало да стане.

За съжаление моят бойлер е в банята и няма къде да го преместя. Разправям се с механични части, тръби, фитинги и навивам тефлонова лента не щото ме кефи, а защото не искам токове 220V в банята. Кабелът за нагревателя съм го обезопасил. А и вече имам СЕНЗОР, на който аз пък ще му казвам осезател, с термостатична глава Herz и ще си сменя КЛАПАНА, на който всички пък казвате вентил.
пет апр 19, 2019 7:57 amandy_forresite написа:
... вече имам СЕНЗОР, на който аз пък ще му казвам осезател, с термостатична глава Herz и ще си сменя КЛАПАНА, на който всички пък казвате вентил.
https://www.google.com/search?q=Разпред ... .17980j0j7
Сензора и осезатела са ми ясни,
http://ladjov.com/produkt/%D1%82%D0%B5% ... %B2%D0%BE/
само на ДАТчика що тъй му викат...?
Нещо с датата ще да е.
Rumen89 - специалист
чет апр 18, 2019 11:27 pmandy_forresite написа:
При зададени 50° от термоглавата един вентил може да постигне две цели според какъв вид е. Ако искаш да спира циркулацията при 50 градуса на водата, купуваш смесителен с обратно действие. Сензорът поставяш към водосъдържателя (под кожуха и изолацията на болера).
А ако искаш при 50 градуса на водата по подаващата тръба (от котел, камина, термопомпара, слънчев панел или каквото е там) да започне циркулацията през бойлера, купуваш смесителен вентил с пряко действие, пак с изнесен осезател за термоглава. Сензорът поставяш върху тръбата гореща вода, която идва от котела. По-точно е с капилярка в тръбата и сензорът да е вътре. Сензорът е доста дебел и повечето капилярки не стават. Вкъщи съм го поставил под тръбна изолация (микропореста гума 9 мм) върху ППР тръба 25 мм. Главата е на 40 градуса, като реално циркулацията започва ~50 градуса вода в тръбата.
Може ли да ми пратиш на лично съобщение това което трябва да взема. Искам да затваря при достигане на 50 градуса примерно в бойлера. В къщата парното се управлява от термоглави демек никога не гасне. Ще ти бъда благодарен.
Rumen89 - специалист
чет апр 18, 2019 11:27 pmandy_forresite написа:
При зададени 50° от термоглавата един вентил може да постигне две цели според какъв вид е. Ако искаш да спира циркулацията при 50 градуса на водата, купуваш смесителен с обратно действие. Сензорът поставяш към водосъдържателя (под кожуха и изолацията на болера).
А ако искаш при 50 градуса на водата по подаващата тръба (от котел, камина, термопомпара, слънчев панел или каквото е там) да започне циркулацията през бойлера, купуваш смесителен вентил с пряко действие, пак с изнесен осезател за термоглава. Сензорът поставяш върху тръбата гореща вода, която идва от котела. По-точно е с капилярка в тръбата и сензорът да е вътре. Сензорът е доста дебел и повечето капилярки не стават. Вкъщи съм го поставил под тръбна изолация (микропореста гума 9 мм) върху ППР тръба 25 мм. Главата е на 40 градуса, като реално циркулацията започва ~50 градуса вода в тръбата.
Може ли да ми пратиш на лично съобщение това което трябва да взема. Искам да затваря при достигане на 50 градуса примерно в бойлера. В къщата парното се управлява от термоглави демек никога не гасне. Ще ти бъда благодарен.
andy_forresite - майстор
Румка, мога да ти напиша ЛС, но това противоречи на идеята на създаване на форумите - колективно решаване на проблеми и търсене на мнения по различни въпроси. Това е направи сам, а не оправям се сам (останалите да се спасяват).
Затова ще ти кажа къде да прочетеш. Отвори темата за грейко на 1118 стр от дата 13 март. Там ми казаха за съществуването на трипътен с обратно действие и малко след това има и линк. Не е дълго и няма да ти отнеме време. Ще видиш полезни мнения от видни съфорумци, които ще са ти от полза.
А, и пиши отзивче за шестходовия като го подкараш.

Тема "Термостатичен вентил за предпазване на бойлера от изстиване." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: