Не разбрах много за летния. pt 100 е прикрепен в ГИЛЗА
на входа на котела и отчита 50-52°. От управлението зададох 55 за в бойлера и 2 хистерезис. Включи я на 53 градуса (светна лампата на душа) , трябваше да изляза с автомобила и като се върнах не светеше. Няма да ми свърши работа като управление на втора помпа, но аз се и отказах да слагам такава. Един смесителен с обратно действие, на който казваш му викат разпределителен, мисля да взема и да сложа 1-2 крана на радиаторите с най-голяма циркулация и би трябвало да стане.
За съжаление моят бойлер е в банята и няма къде да го преместя. Разправям се с механични части, тръби, фитинги и навивам тефлонова лента не щото ме кефи, а защото не искам токове 220V в банята. Кабелът за нагревателя съм го обезопасил. А и вече имам СЕНЗОР, на който аз пък ще му казвам осезател, с термостатична глава Herz и ще си сменя КЛАПАНА, на който всички пък казвате вентил.

За съжаление моят бойлер е в банята и няма къде да го преместя. Разправям се с механични части, тръби, фитинги и навивам тефлонова лента не щото ме кефи, а защото не искам токове 220V в банята. Кабелът за нагревателя съм го обезопасил. А и вече имам СЕНЗОР, на който аз пък ще му казвам осезател, с термостатична глава Herz и ще си сменя КЛАПАНА, на който всички пък казвате вентил.