Най - вълнуващия въпрос зимно време.
brassSob - специалист
вт апр 23, 2019 2:41 pmRumen89 написа:
вт апр 23, 2019 12:25 amLazarGanev написа:
Тази "Тръбна скара" сигурно е някакво космическо изобретение на този световен майстор? Явно има противопожарна роля да гаси огъня, за да не става пожар? А тези 6 хода как се броят - като гледам изгорелите газове вървят само нагоре или бъркам? Може ли да си поръчам 18-ходов котел? Може би трябва да му се монтират още няколко пъпки?
На горе вървят димните газове. За пъпките не те разбрах! Всичките прегради са от водна риза. Горе долу като ИВГ. Хората от Бг Терм казаха, че е изключително добър котел.
Удивително! Бих се изумил ако бяха казали, че не е!
Rumen89 - специалист
вт апр 23, 2019 3:10 pmbrassSob написа:
вт апр 23, 2019 2:41 pmRumen89 написа:
вт апр 23, 2019 12:25 amLazarGanev написа:
Тази "Тръбна скара" сигурно е някакво космическо изобретение на този световен майстор? Явно има противопожарна роля да гаси огъня, за да не става пожар? А тези 6 хода как се броят - като гледам изгорелите газове вървят само нагоре или бъркам? Може ли да си поръчам 18-ходов котел? Може би трябва да му се монтират още няколко пъпки?
На горе вървят димните газове. За пъпките не те разбрах! Всичките прегради са от водна риза. Горе долу като ИВГ. Хората от Бг Терм казаха, че е изключително добър котел.
Удивително! Бих се изумил ако бяха казали, че не е!
Значи аз отивам в даден магазин и казвам примерно до 3000 Хил какъв котел ще ми препоръчате. Ако нещо не ми хареса котела отивам в следващия и така. Ама такива подигравки са ми направо смешни аз и да не бях избрал този котел какъвто и да ви покажа по различен от Грейко вие пак щяхте да се подигравате.
kalin72 - майстор
Не бе, човек, никой не се подиграва, но все пак, дай да видим схема на котела, и най-вече как и откъде минават газовете. Щото и на мен ми се вижда плитък, за да има 5 или 6 хода назад, та остават ходове нагоре, но пък и нисък ми се вижда.
Rumen89 - специалист
вт апр 23, 2019 3:35 pmkalin72 написа:
Не бе, човек, никой не се подиграва, но все пак, дай да видим схема на котела, и най-вече как и откъде минават газовете. Щото и на мен ми се вижда плитък, за да има 5 или 6 хода назад, та остават ходове нагоре, но пък и нисък ми се вижда.
Нагоре са ходовете бе човече. Невиждаш ли? Не му знам размерите.Този е 35 киловатов моя ще е 45 киловатов. Димоотвода е от горе. 250+ още 130 квадрата са предвидени да се отопляват. Може ли някой да сподели как се сменя шнека на горелката, около 1см се е скъсил.
brassSob - специалист
вт апр 23, 2019 3:50 pmRumen89 написа:
вт апр 23, 2019 3:35 pmkalin72 написа:
Нагоре са ходовете бе човече. Невиждаш ли? Не му знам размерите.Този е 35 киловатов моя ще е 45 киловатов. Димоотвода е от горе. 250+ още 130 квадрата са предвидени да се отопляват. Може ли някой да сподели как се сменя шнека на горелката, около 1см се е скъсил.
Маха се капака на горелката. Най-долу е мотор редуктора. Демонтира се и се изважда назад. Обаждаш се на някой дистрибутор и си купуваш пружината. Не е трудоемко, ама е срътня.
Показания котел го виждам триходов, като втория и третия ход майстора ги е разделил на две, с по една плоча по средата. Се е нещо.
Иначе си вървят на зиг заг, точно както е при IVGто.
Бе станал е с 5 хода, точно колкото и моя Бош е станал и той- ламарина в бункера.
dani731117 - специалист
Прикачен файл:
peleti.png.png
peleti.png.png (30.25 KиБ) Видяна 1628 пъти
мисля че това е котела.
ако греша ме поправете.
като кпд не е лош.
на снимката е 4 ходов
LazarGanev - "Велик майстор"
Тц, тоя няма тръбна скара, не е убав!
Прилича на оня, но макар да е 5, на тая картинка, а не 4 ходов, оня е 3 ходов, като втори и трети ход не са разделени от водна риза, а просто от плочи джилязу. Просто още в "завода" е леко тунинг- чипосан, вместо направо да си се направи за какъвто го обявява Румбата.
Инак щеше да си е истински 5 ходов котьол.
Rumen89 - специалист
вт апр 23, 2019 6:44 pmТрифон П.Трифонов написа:
Прилича на оня, но макар да е 5, на тая картинка, а не 4 ходов, оня е 3 ходов, като втори и трети ход не са разделени от водна риза, а просто от плочи джилязу. Просто още в "завода" е леко тунинг- чипосан, вместо направо да си се направи за какъвто го обявява Румбата.
Инак щеше да си е истински 5 ходов котьол.
Всичките разделения и ходове са от водна риза като е готов ще ви го снимам. Изцяло е с водна риза. Ходовете също. КПД 93%

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: