Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Rumen89 - специалист
вт апр 23, 2019 3:35 pmkalin72 написа:
Не бе, човек, никой не се подиграва, но все пак, дай да видим схема на котела, и най-вече как и откъде минават газовете. Щото и на мен ми се вижда плитък, за да има 5 или 6 хода назад, та остават ходове нагоре, но пък и нисък ми се вижда.
Нагоре са ходовете бе човече. Невиждаш ли? Не му знам размерите.Този е 35 киловатов моя ще е 45 киловатов. Димоотвода е от горе. 250+ още 130 квадрата са предвидени да се отопляват. Може ли някой да сподели как се сменя шнека на горелката, около 1см се е скъсил.
brassSob - специалист
вт апр 23, 2019 3:50 pmRumen89 написа:
вт апр 23, 2019 3:35 pmkalin72 написа:
Не бе, човек, никой не се подиграва, но все пак, дай да видим схема на котела, и най-вече как и откъде минават газовете. Щото и на мен ми се вижда плитък, за да има 5 или 6 хода назад, та остават ходове нагоре, но пък и нисък ми се вижда.
Нагоре са ходовете бе човече. Невиждаш ли? Не му знам размерите.Този е 35 киловатов моя ще е 45 киловатов. Димоотвода е от горе. 250+ още 130 квадрата са предвидени да се отопляват. Може ли някой да сподели как се сменя шнека на горелката, около 1см се е скъсил.
Маха се капака на горелката. Най-долу е мотор редуктора. Демонтира се и се изважда назад. Обаждаш се на някой дистрибутор и си купуваш пружината. Не е трудоемко, ама е срътня.
Показания котел го виждам триходов, като втория и третия ход майстора ги е разделил на две, с по една плоча по средата. Се е нещо.
Иначе си вървят на зиг заг, точно както е при IVGто.
Бе станал е с 5 хода, точно колкото и моя Бош е станал и той- ламарина в бункера.
dani731117 - специалист
Прикачен файл:
peleti.png.png
peleti.png.png (30.25 KиБ) Видяна 1974 пъти
мисля че това е котела.
ако греша ме поправете.
като кпд не е лош.
на снимката е 4 ходов
LazarGanev - "Велик майстор"
Тц, тоя няма тръбна скара, не е убав!
Прилича на оня, но макар да е 5, на тая картинка, а не 4 ходов, оня е 3 ходов, като втори и трети ход не са разделени от водна риза, а просто от плочи джилязу. Просто още в "завода" е леко тунинг- чипосан, вместо направо да си се направи за какъвто го обявява Румбата.
Инак щеше да си е истински 5 ходов котьол.
Rumen89 - специалист
вт апр 23, 2019 6:44 pmТрифон П.Трифонов написа:
Прилича на оня, но макар да е 5, на тая картинка, а не 4 ходов, оня е 3 ходов, като втори и трети ход не са разделени от водна риза, а просто от плочи джилязу. Просто още в "завода" е леко тунинг- чипосан, вместо направо да си се направи за какъвто го обявява Румбата.
Инак щеше да си е истински 5 ходов котьол.
Всичките разделения и ходове са от водна риза като е готов ще ви го снимам. Изцяло е с водна риза. Ходовете също. КПД 93%
вт апр 23, 2019 7:56 pmRumen89 написа:
...
Всичките разделения или ходове са от водна риза като е готов ще ви го снимам. Имам примерна снимка но май не е редно да се качва.
Добре де, ще бъде интересно да се види. Онова, на предните снимки не е 5 хода, разделени с водна риза.
Ти много се засягаш, но не четеш между редовете.
Основната идея е да се ползва евтино гориво.
Който има бол пари, ни чете, ни пише тука.
Евтиното гориво прай много пепел.
Тая пепел си са натрупва най лесно по хоризонтални ходове.
Ши дишаш прахоляци, няма къде да бягаш. Тука ръчки- мръчки не помагат.
Най лесно се "чисти" вертикален ход, когато това се прави с някаква допълнителна механизацийка и без да се отваря котела. Нали целта е лесно и здравословно?
Та.....ми сори, ма ни моа да са въздържа и щи го кажа вечи, макар да са пазя от известно време.

Грейко ва брат.

Сал той е на тая цена, дето са спрая със задачата.

Ти си поредния дето ши поканя, да видиш, че не съм инсталатор, ни съм нариден на веригата рекламатори. Ако та интирисува, ей тука си пиша адресчиту отново.
Нямам го тоя котел.
Виждал съм го и съм помагал на познати да си го настроят.
Добър е, да знайш. И при тях ща заведа, освен ако не си заклет противник и от другия отбор.

Айде със здраве, младежо!
Rumen89 - специалист
вт апр 23, 2019 8:38 pmТрифон П.Трифонов написа:
вт апр 23, 2019 7:56 pmRumen89 написа:
...
Всичките разделения или ходове са от водна риза като е готов ще ви го снимам. Имам примерна снимка но май не е редно да се качва.
Добре де, ще бъде интересно да се види. Онова, на предните снимки не е 5 хода, разделени с водна риза.
Ти много се засягаш, но не четеш между редовете.
Основната идея е да се ползва евтино гориво.
Който има бол пари, ни чете, ни пише тука.
Евтиното гориво прай много пепел.
Тая пепел си са натрупва най лесно по хоризонтални ходове.
Ши дишаш прахоляци, няма къде да бягаш. Тука ръчки- мръчки не помагат.
Най лесно се "чисти" вертикален ход, когато това се прави с някаква допълнителна механизацийка и без да се отваря котела. Нали целта е лесно и здравословно?
Та.....ми сори, ма ни моа да са въздържа и щи го кажа вечи, макар да са пазя от известно време.

Грейко ва брат.

Сал той е на тая цена, дето са спрая със задачата.

Ти си поредния дето ши поканя, да видиш, че не съм инсталатор, ни съм нариден на веригата рекламатори. Ако та интирисува, ей тука си пиша адресчиту отново.
Нямам го тоя котел.
Виждал съм го и съм помагал на познати да си го настроят.
Добър е, да знайш. И при тях ща заведа, освен ако не си заклет противник и от другия отбор.

Айде със здраве, младежо!
Как да ти ти го кажа.... Котела който ходих да гледам гореше слънчогледови пелети.. Човека който ми ги показа го изчисти в движение от горе до долу и една прашинка невидях. когато се отвори за почистване самата тяга си дърпа финния прах другото пада на долния ред и така до долу. Грейко не си взех заради отварянето на целият капак от горе. Когато се почиства всичко се вдига в въздуха освен ако не си взема механизъм който е 700 лв. Но честно да ти кажа най големия проблем се яви инсталатора. Котела не е лош неочаквам да е нещо извънземно. Ще го видим нека да дойде ще го пусна ще го снимам и ще ви кажа как е.
fbr - майстор
Какъвто и котел да избереш, трябва да знаеш, че високо КПД на ограничена площ се постига, когато димните газове и котелната вода се движат в противоток. Котли с такава особеност са БОШ-а, Грейкото и подобните на тях разновидности. Котли с еднопосочен поток на котелната вода и димните газове, трудно докарват високо КПД.

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: