Поляците отдавна имат традиции в производството на котли.Освен указаната фирма има толкова много фирми и малки цехчета в Полша за производство на котли-Просат,Термотех,Метал Фаш,КРС,Огниво,Переко,Стал Марк,Текла и др.Котлите им имат добро кпд и аз съм по -склонен да вярвам ,че полските лаборатории,които са ги категоризирали показват верни стойности.Масивни котли правени от 5.6 и дори 7мм ламарина.Изпипани с добра изолация и качествени врати и уплътнения по тяхМного добро съотношение вложен метал и крайна цена.Не е пестено от към материал и труд при условие ,че към 40 евро е нормална дневна надница на работник и добра крайна цена...
чет апр 25, 2019 1:55 pmlz2skt написа: Поляците отдавна имат традиции в производството на котли.Освен указаната фирма има толкова много фирми и малки цехчета в Полша за производство на котли-Просат,Термотех,Метал Фаш,КРС,Огниво,Переко,Стал Марк,Текла и др.Котлите им имат добро кпд и аз съм по -склонен да вярвам ,че полските лаборатории,които са ги категоризирали показват верни стойности.Масивни котли правени от 5.6 и дори 7мм ламарина.Изпипани с добра изолация и качествени врати и уплътнения по тяхМного добро съотношение вложен метал и крайна цена.Не е пестено от към материал и труд при условие ,че към 40 евро е нормална дневна надница на работник и добра крайна цена...Не ми казвай, че това е отговора на моя въпрос. Приемам го като някакво въведение към отговора на въпроса. Това, че имало много фирми изобщо нищо не означава. В Турция фирмите сигурно са повече, това не означава, че котлите им са по-добри. И какво рабираме под добър котел - който има повече желязо ли? Аз абсолютно не мога да се съглася, че котел от 7мм ламарина е по-добър от котел от 5мм ламарина. мАко е от 10мм, още по-добър ли ще е? Дакона е от 4мм и издържа по над 20 години на въглища. На пелети натоварването е много по-малко, т.е. би трябвало да издържина пелети 30 години. Ако котела е със 7мм ламарина колко трябва да издържи - 50, 60, колко години? С това ли е по-добър такъв котел, че да няма и база за сравнение?