Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пет апр 26, 2019 9:31 amhidrazin написа:
.
Ако вземеш лента от там кажи каква е цената при тях, че моята май свършва.
:partyman:
Няма да е скоро. На мен ми трябва за друг проект, а не съм стигнала до пазаруването
preslav - майстор
Днес съвсем без план и без напъване напръсках дръвчетата - рано сутринта нямаше вятър, а и всички са прецъфтели с изключение на дюлята.
Тази година решихме да сложим боба в кофички, а не дитектно в градината - взел е да навдига глава за няколко дена. Тиквички и краставички също са в кофички, но все още се спотайват, не сме рътили нищо, заровихме семките директно в кофичките и обилно поляхме.
Чудя се за лозето - полагаше ли му се сега някакво пръскане, върти ми се из главата, че следващото пръскане е когато леторастите достигнат 10 см. ама не съм сигурен, а и ми се ще да повторя пръскането срещу екскориозата, че 2 часа след предишното препика.
За сега никакъв успех с борбата със сляпото куче, влачи си чесън по чесън, подбира си най-едрия, чака си другия да наедрее - чудя се дали няма някакъв препарат, с който да напръскам чесъна (видяло се е, че за нас няма да има), да си похапне отрова, да я занесе на малките си и да го погреба с почести. Догодина няма да сея на това място, ще го оставя да пукне от глад кучето му с куче.
gnt69 - майстор
И аз тъй без да се каня, две пръскачки по дръвчетата, една пръскачка против широколисти плевели в райграса, че ме е нападнало едно глухарче. Пък лозето не съм го пръскал още. Мене пък ме морят едни къртици. :partyman:
preslav - майстор
пет апр 26, 2019 3:41 pmgnt69 написа:
И аз тъй без да се каня, две пръскачки по дръвчетата, една пръскачка против широколисти плевели в райграса, че ме е нападнало едно глухарче. Пък лозето не съм го пръскал още. Мене пък ме морят едни къртици. :partyman:
Редувай райграс с картофи, докато се ориентират кое, как и защо къртиците и сляпото куче ще изпукат от глад. В голямата опаковка на РАТИМОР има две пликчета, едното е за борба със сляпо куче (розови кубчета), другото е за паткани и къртици (малки пликчета за чай), първото е с миризма на зеленчуци, другото на пържоли - къртицата е месоядна, но май се води защитен вид.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пет апр 26, 2019 3:41 pmgnt69 написа:
... Мене пък ме морят едни къртици. :partyman:
Уффф, ама съм лебед... чудех се какво щях да пазарувам... забравих капаните...

https://www.otrovi.com/kapan-za-kartitsi/
gnt69 - майстор
пет апр 26, 2019 4:24 pmpreslav написа:
Редувай райграс с картофи, докато се ориентират кое, как и защо къртиците и сляпото куче ще изпукат от глад. В голямата опаковка на РАТИМОР има две пликчета, едното е за борба със сляпо куче (розови кубчета), другото е за паткани и къртици (малки пликчета за чай), първото е с миризма на зеленчуци, другото на пържоли - къртицата е месоядна, но май се води защитен вид.
Няма страшно, сляпото куче изяде на жената луковиците и избяга. След него дойде къртицата и е като след бомбардировка. Преди години ме бяха нападнали и ги прогоних със серни димки, явно пак трябва да се купува. С отрови и капани ме е страх че имам 3 котака и един куч. :partyman:
preslav - майстор
пет апр 26, 2019 5:06 pmgnt69 написа:
пет апр 26, 2019 4:24 pmpreslav написа:
Няма страшно, сляпото куче изяде на жената луковиците и избяга. След него дойде къртицата и е като след бомбардировка. Преди години ме бяха нападнали и ги прогоних със серни димки, явно пак трябва да се купува. С отрови и капани ме е страх че имам 3 котака и един куч. :partyman:
Тя отровата се слага в дупката с бели ръкавици, нито котаците, нито кучето могат да се паркират в дупка от слепок, камо ли къртик.
gnt69 - майстор
пет апр 26, 2019 5:33 pmpreslav написа:
В голямата опаковка на РАТИМОР има две пликчета, едното е за борба със сляпо куче (розови кубчета), другото е за паткани и къртици (малки пликчета за чай), първото е с миризма на зеленчуци, другото на пържоли - къртицата е месоядна, но май се води защитен вид.
Я дай линк за тая отрова, на кое викаш голямата опаковка. :partyman:
nikolov333 - майстор
Имах едно женско куче, на язовира, порода "улична превъзходна".. Вадеше къртиците и полските мишки от дупките им, ама докато ги набара, големи кратери изравяше.. :-D
Djack - специалист
пет апр 26, 2019 8:45 pmnikolov333 написа:
Имах едно женско куче, на язовира, порода "улична превъзходна".. Вадеше къртиците и полските мишки от дупките им, ама докато ги набара, големи кратери изравяше.. :-D
Това съм го отработил, не е решение! Имам ягдтериер на ранчото, много обича мишки и подземни, ама като го оставя да се развихри, щетите са повече от ползите! Спокойно може да не се използва после фреза в градината, ..... само едно подравняване и зариване на терена с булдозер иска. :lol: :lol: :lol: :partyman:

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: