Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
preslav - майстор
съб май 04, 2019 6:19 amZMeyGorianin написа:
да си запалиш печката на х. Изгрев
Над Чепеларе ли, градски?
Да за същата става дума и не се шегувам, че в началото на Август, когато в Пловдив температурите бяха над 30 градуса, в хижата си палехме печката вечерно време. Ама то същото се отнася за много други места, примерно Персенк над Орехово. Идеята ми беше, че предпочитам да сменям летните си къщи.
ZMeyGorianin - майстор
OFF: Преди години дъщеря ми прави снежен човек пред хижата на 24 Май.
preslav - майстор
Днес фрезовах мястото за доматите (след 09.05. си отиват по местата), почвата като кочан, въпреки че есента е фрезовано. Този път торих с някакъв гръцки тор, който много прилича на Яра Мила Универсал ли беше, Комплекс ли - до къде я докарахме, от Гърци тор да купуваме. Иначе си купих и лентите за капковото, не знам много ли е малко ли 18 лв. за 100 м. - капкообразуватели през 20 санта. Накупих и някои неща за пръскане на лозето, дръвчетата ще пръскам за трети и последен път с предишната комбинация.
В общи линии може да се каже, че се започна, а какво ще се бере е друга тема - прияли са ми се вече градински домати, гумените на пазара ги заобикалям отдалеч.
Спорна и хаирлийска на всички напреднали и назаднали градинари!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Някакъв боб сях. За зелен и за зрял... Дано не ги объркам при брането :-). Дъждът се изля другаде, но аз си свикнах да си нося и поливам. Полезно е за гърба и изобщо. На овошките им ошмулках ниско поникналото, да се борят за корона. Грахчето цъфти, лукът е педя, а странно, покараха моркови и магданоз... Повече от месец им трябваше май
И трябва да почистя водната шахта, да видим откъде идва тръбата и да се боря за възстановяване на водоподаването.
Andri01 - майстор
Блазя му на мъжа ти! Като се е женил си е отварял очите,а аз...ципа на панталона :( :partyman:
съб май 04, 2019 5:41 pmAndri01 написа:
Блазя му на мъжа ти! Като се е женил си е отварял очите,а аз...ципа на панталона :( :partyman:
Брей, че и от лаф го докарва бе!
...че и за пантлона обажда, хахааааа!!!
Само зеленчука да не е увяхнал, че отписахме сезона.
На мене ми заръчаха разсад. Като гледам, ако бях го турил и на топло, а не само под лампи, шеше освен да е двойно по голям, а и пиперо- чушковите щяха да избият повече.
Дали е късно да бучна няколко семки Гергана?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
съб май 04, 2019 7:37 pmТрифон П.Трифонов написа:
На мене ми заръчаха разсад. Като гледам, ако бях го турил и на топло, а не само под лампи, шеше освен да е двойно по голям, а и пиперо- чушковите щяха да избият повече.
Дали е късно да бучна няколко семки Гергана?
Ако е за няколко семки - ей-го дей пазара, то салати няма, само разсад :-) Аз мисля тез дене да мушна няколко семки, ама в кофа, в града, че да си ги поливам :-) :-)
Andri01 - майстор
Нали знаеш приказката за големите крака...оня дето ходил бос като малък,ама пък с панталонче....:) :partyman:
kr1100 - майстор
[quote=preslav ..руго си е през Август, в най-големите жеги, да си запалиш печката на х. Изгрев или Момчил Юнак, да ти изтръпнат зъбите от водата на х. Иван Вазов или някое от Рилските езера.
[/quote]
Браво. Завиждам ви. Ходете докато можете.
Но вече не е същото, което беше преди 30-40г - чисти и диви места. Стана много лесно достъпно.
съб май 04, 2019 8:46 pmAndri01 написа:
Нали знаеш приказката за големите крака...оня дето ходил бос като малък,ама пък с панталонче....:) :partyman:
Или спирай ракията или марш от градината!
...офф, дано си я спрял вече или да си разказал вица на някого!
Ти вечи зе сам да си приказваш бе градско.

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: