Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kr1100 - майстор
съб май 04, 2019 2:28 pmpreslav написа:
@ Днес фрезовах мястото за доматите (след 09.05. си отиват по местата), почвата като кочан, въпреки че есента е фрезовано
- Слагай торф -от Винзавода латвийски бала 200л./ И при мен в оранжерията беше първоначално така сбито , но след 3 сезона с торф е по- лесно обработваема..
@ Този път торих с някакъв гръцки тор, който много прилича на Яра Мила.. - в зелена опаковка ли е ? / Яра та я има на пазара в Агр-а. А гръцкия го има до ВиК ато в агроаптеката.
@ Иначе си купих и лентите за капковото, не знам много ли е малко ли 18 лв. за 100 м. - значи е едносезонен , ако е на закрито трае повече години.

А по темата ; днес в ранни зори в 7 ч. опръсках дръвцата. Към 9:40 се пораздуха. Набучих семенца на турта / тагетис/ в гнездата на тквичките и цигулките. Понадигнах галоновите туби на 3-4 см от земята да не спарят разстенията.
Палнах и косата .В почивката м/у косенето запалих и купчината трева. След няколко дни събирам окосената трева и на клада. Засях и 1 киви и му пуснах 1 капкотделител.
съб май 04, 2019 9:50 pmkr1100 написа:
Палнах и косата .В почивката м/у косенето запалих и купчината трева. След няколко дни събирам окосената трева и на клада. Засях и 1 киви и му пуснах 1 капкотделител.
Я разкажи за косата и за кивито!
preslav - майстор
съб май 04, 2019 9:50 pmkr1100 написа:
съб май 04, 2019 2:28 pmpreslav написа:
@ Днес фрезовах мястото за доматите (след 09.05. си отиват по местата), почвата като кочан, въпреки че есента е фрезовано
- Слагай торф -от Винзавода латвийски бала 200л./ И при мен в оранжерията беше първоначално така сбито , но след 3 сезона с торф е по- лесно обработваема..
@ Този път торих с някакъв гръцки тор, който много прилича на Яра Мила.. - в зелена опаковка ли е ? / Яра та я има на пазара в Агр-а. А гръцкия го има до ВиК ато в агроаптеката.
@ Иначе си купих и лентите за капковото, не знам много ли е малко ли 18 лв. за 100 м. - значи е едносезонен , ако е на закрито трае повече години.
Не мога да си направя нещо сметката - 200л. торф за каква площ стигат, на мен ми трябва поне за 300-400 квадрата.
Торът не го знам с какъв цвят на опаковката е, Ярата май беше синя, намерих я на пазара, ама момата много крива и реших да я накажа с пренебрежение.
Лентите ги дават за по една година, но аз ги карам по две, че някои и по 3 - основният проблем е запушването на капкообразувателите от котлен камък.
Димитър Димов - специалист
ако бях го турил и на топло, а не само под лампи, шеше освен да е двойно по голям, а и пиперо- чушковите щяха да избият повече.
Дали е късно да бучна няколко семки Гергана?
[/quote]

За разсада е полезно и здравословно освен светлина да има и топло.Ако почвата е над 15 градуса можеш.Може във влажно парче плат да сложиш семките и след покълване да ги засееш,така хем ще видиш кълняемостта,хем мравките няма да ги отнесат.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
нед май 05, 2019 11:58 amДимитър Димов написа:
...Може във влажно парче плат да сложиш семките и след покълване да ги засееш,така хем ще видиш кълняемостта,хем мравките няма да ги отнесат.
Тоалетна хартия. И после директно садиш
kr1100 - майстор
[quote="Трифон П.Трифонов" Я разкажи за косата и за кивито![/quote]
Косата набор 2008г - 125R всеоще в добра кондиция и бързо палеща.. Кивито 2 -полово 8 лв от Хоме макс.
много се чудих къде да го бучна и накрая до кладенеца на завет от смокинята. Преди повече от 10г слизах в кладенеца - на смокинята корените бяха се промъкнали м/у пръстените на 5-5,5 м дълбочина от нивото на земята. Бели тънки корени. При мен по 1,5/1,8 по наклон надолу е едър речен пясък с кръгла баластра. Явно смокинята търси вода и се рови надолу - затова я има по оазисите.
П.П. Днес 3 коси и почивка ,че ме боли рамото ми изтръпва дясната ръка. Дано да вали ,че сега се вдига адски пушилек , а и днес с този вятър е ужас.
Към Преслав - бяла опаковка със сини надписи. 1 бала я разхвърлям на 70 кв. м , но може и на по-малко. При мен е глинеста почвата, яко в мокро време стъпиш и ходиш - после с кирката се копае на буци. На фрезата слага предна тежест 20 кг и пак се опитва да подскача. Горя много вършинак и трева и пепелта я ръся където засаждам , а и в чашите на дръвцата слагам.
Димитър Димов - специалист
нед май 05, 2019 3:02 pmn_a написа:
нед май 05, 2019 11:58 amДимитър Димов написа:
...Може във влажно парче плат да сложиш семките и след покълване да ги засееш,така хем ще видиш кълняемостта,хем мравките няма да ги отнесат.
Тоалетна хартия. И после директно садиш
Кой в каквото пожелае-т. хартия,памук,парче плат няма значение,важно е да се поддържа влагата.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
нед май 05, 2019 7:14 pmДимитър Димов написа:
..
Кой в каквото пожелае-т. хартия,памук,парче плат няма значение,важно е да се поддържа влагата.
Има значение! От плата го вадиш, пипаш, травмираш. С Тоалетната хартия Директно садиш
miroki - майстор
Аз днес опънах магистралите за капковите маркучи. Скоро и озеленяване.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Аз вчера и днес мързелувам. Другата седмица ще търся някой за правата лопата. Тъй реших :|

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: