вт май 07, 2019 8:31 pmnikolov333 написа: На височината на лакътя..'Ми за мен "златното сечение" е 1350 mm от пода ( 135 см е по дърводелския метър ) !![]()
![]()
![]()
вт май 07, 2019 8:18 pmhidrazin написа:По който и стандарт да е, разликата е +/- 5 см между двата стандарта. Тази синята линия не влиза и в двата.вт май 07, 2019 6:39 pmiliya_i написа: Не е задължително да са горе, може и долу, но в определените им зони.Тези зони от де ги взе? Е, разбира се че от ТУК а па те са ги краднали от руското ПУЭ (Правила устройства электроустановок) от 1979-та година.
Ето:...
И естествено нито отговарят на нашите наредби, нито са съвсем едно към едно с нашите наредби.
Така че моля да се придържате към нашите си наредби и закони. В русията да си ги правят по техните си стандарти.
При нас е фиксирано:
- Полагат се в пояси на 200 мм от готов под или таван.
- Покрай светлите отвори на врати и прозорци в зона до 200 мм
- Допустимо е полагането в подовите настилки на разстояние до 150 мм от стените.
- Под мазилка (скрито) само вертикално и хоризонтално. По тавани е допустимо по най-краткия път.
- Ключовете за осветление на височина до 1 метър от към дръжката на вратата.
- Контактите на височина от 0,3 метра до 1,5 метра (в детски заведения и помещения за деца на 1,5 метра).
вт май 07, 2019 8:36 pmtzetz009 написа: ...'Ми за мен "златното сечение" е 1350 mm от пода ( 135 см е по дърводелския метър ) !За мен пък "златното" е на "вкус"...
вт май 07, 2019 9:19 pmiliya_i написа: ...По който и стандарт да е, разликата е +/- 5 см между двата стандарта.Въобще не става дума за някаква си разлика от +/-5см а в принципите. Не случайно цитирах буквално наредбата с оня 1 метър до ключ осветление.
hidrazin написа:И руското 1,05 е малоумно.Грешиш, техен стандарт за апартаменти е 90 см от пода. В България, поне в нашия регион е 110см от пода.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: