• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
iliya_i - майстор
ср юни 05, 2019 8:52 pmrifad написа:
Да променя се ,пускам чешмата леко да тече при завиване се увеличава при развиване се намаля ,глася го на 2бара усилвам чешмата държи си 2бара но като я спра стрелката на манометъра на 8 - 8.5
В това време бойлера пуснат ли е и къде е манометъра - преди или след клапана на бойлера?

Ако пуснеш малко топла как се променя?
rifad - помощник
като бойлера загрява и вече е полу загрял отива на около 10 снимката с манометъра на загрял бойлер ,манометъра е на входа на тоалетното казанче ,захранващата тръба която влиза в банята с тетка на ляво отива към бойлера и мивката а на дясно за казанчето
iliya_i - майстор
Ами май Лазар ще се окаже прав.
ср юни 05, 2019 8:45 pmLazarGanev написа:
За първи път виждам редуцир без отвори за манометър, може наистина да е ментак.
Но е възможно и друго....
Понеже съвременните клапани на бойлерите са конструирани да връщат леко вода назад в тръбата за студена вода, тази върната вода от бойлера да вдига налягането. След редуцира тя не се връща, защото той я спира.

Та според мен, решението е след преди клапана на бойлера да се сложи още един възвратен клапан, за да не връща налягане от бойлера. Така излишното ще си изтича от клапана на бойлера, без да ти надува цялата система за студена вода.
Последна промяна от iliya_i на ср юни 05, 2019 9:30 pm, променено общо 1 път.
rifad - помощник
Прикачен файл:
маном.jpg
маном.jpg (10.48 KиБ) Видяна 4034 пъти
ср юни 05, 2019 8:45 pmLazarGanev написа:
За първи път виждам редуцир без отвори за манометър, може наистина да е ментак.
тази зелената капачка ,само че при мен метална
LazarGanev - "Велик майстор"
Спазил ли си посоката?
rifad - помощник
То проблема с високото налягане не е само при мен то е по цялата улица но от ВиК казват че нищо не може ли да направят и до там,
rifad - помощник
да посоката е спазена
rifad - помощник
Бойлера ми е на няма и 2 месеца по Великден го смених, още докато го свържа с водата и тока го пуснах да се пълни и докато се напълни и клапана тръгна да тече на студен бойлер, в момента палчето съм го стегнал леко с изолирбанд за да не тече а да капе
kozl - майстор
Имаш пропуск през редуцир вентила. Обаче требе да се игнорира бойлера, най-добре с откачане че става сложно като и той се намеси в налягането, а те за тва има предпазен клапан към него. Малко количество на вода е достатъчно да забие стелката на манометъра към максималното поклазания. Дали това к-во ще е от разширение от загряване на бойлера или от утечка през редуцир вентила за манометъро нема значение :wink:
Та ако не го откачиш на студен, изключен бойлер забележи каква струя на чешмата стабилизира налягането. Това ти е утечката през редуцир вентила. Ако може да си позволиш непрекъснато да губиш тази вода, добавяш към водопровода при манометъра предпазен клапан на 6 бара и те така докато се задръсти или блокира некой от клапаните, налягането ще се поддържа като се изтака утечката и разширената вода. Това с редуцир вентил и предпазен клапан е прилагано в село с голяма денивелация и за долните къщи голем проблем с налягането. Там махаха предпазните клапани от бойлерите, щото те направо беха като струйници и сменяха бойлер след бойлер оти се пукаха. След добавяне на ред.вентил предпазните клапани на бойлерите пак пущаха в началото капки и после повече доде добавиха препазни клапани след редуцира и излишното в канала.
А има редуцир вентили още като нови и с утечка.
Сменил съм неколко пълначки на парното. А пълначката си е редуцир вентил. Вече не сменям. Регулирам ръчно, че ми писна да сменям, па е и вредно за метала прясна вода в циркулационната. САМО ЧЕ.... в системата на парното след пълначката има предпазен клапан и като се появи утечка през редуцир вентила прокапва и протича през предпазния клапан и налягането се не покачва във ВОИ.
Имаш проблеми със спирателната арматура, ами редуцир вентила е по-капризен от ръчния кран и така проблемите с него с пълна вероятност ще са в повече. И само той нема да ти реши проблемите щото като няма консумация ще капе или изтича от предпазния на бойлера и и така налягането при липса на консумация се регулира от предпазния на бойлера. А при консумация от редуцир вентила. Ся да питам и аз същото оти се повтарям:
ср юни 05, 2019 7:45 pmrifad написа:
Аз ли пиша не ясно или някои хора четат през редовете
Най-разумното решение за регулиране на налягането е във ВиК, ама явно пари нема.
LazarGanev - "Велик майстор"
Начи и ас съм праф, че е ментак :wink: . Купи си друг модел, ако требе от друго място, а тези двата им ги върни, като се убедиш в резултата. Или направо викай специалист с негов редуцир и плащаш като проработи. Ще си спестиш много главоболия.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Високо налягане на водата" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: