Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
plamen6703 - майстор
От опит ти казах, че нагревател няма :) Трябва да направиш рекламация пред продавача и да ти се реши проблема с хладилника, ако наистина става дума за уред в гаранция :partyman:
dedostojko - специалист
чет юли 25, 2019 2:55 pmplamen6703 написа:
Мислиш си, че си добре с електричество и електроника, но това показва, че не си добре с тях:
Няма такъв нагревател, това е обикновен хладилник и дори схема не ти трябва, щото и с нея и без нея все няма да се справиш!
Нито те знак какъв си нито ми е зор както и ти не ме знаеш ама да правиш квалификации само намеква за някой твои качества :)
Дори и да го сменят което ще стане за дни а на мен хладилник в тези жеги ми е много необходим варианта е краен. Пак съм любопитен какво му е. Все пак единственото непоправимо с подръчни материали и почти без пари е изтървал фреон. Но дойде добре опакован оригинално без удари и т.н. затова не ми се вярва да е пукнатина.... но знае ли човек ?!
dedostojko - специалист
чет юли 25, 2019 3:01 pmplamen6703 написа:
От опит ти казах, че нагревател няма :) Трябва да направиш рекламация пред продавача и да ти се реши проблема с хладилника, ако наистина става дума за уред в гаранция :partyman:
А като няма нагревател защо навсякъде пише defrost function
https://icecat.biz/p/indesit/tiaa12v/fr ... 28505.html

Този дефрост с какво го правят?
plamen6703 - майстор
Не се занимавай с неща, от които нищо не отбираш, не е трудно да се разбере, че не ти е това силата :) Нагревател не прави такъв проблем. Не е изпуснал фреон, но това не значи, че е единственото непоправимо в домашни условия. Може да се окаже, че просто проблема е фабричен дефект и ще ти сменят уред с нов. :partyman:
krasi92 - майстор
Дедо Стоико у тоя хладилник нагревател нема и ако ти е мерак да ръчкаш земи и мери температура и терморегулатор. Може да премериш и тока на компресора. След всичките мереня можеш да смениш само терморегулатора.
kuger - майстор
Да разбирам ли, че е хладилник с един компресор и две камери /фризерна и хладилна/? Ако да, фризерната ти явно работи адекватно, хладилната има два начина за управление - с електроклапан или с механичен термостат /щора/. Разгледай как отива студеното в хладилната част, да не си запушил механично клапата /при мех. термостат/, още повече, че фризерната част явно е в ред.
Ако е с електроклапан, възможностите се свеждат до сервиз.
kozl - майстор
пет юли 26, 2019 10:44 pmkuger написа:
Да разбирам ли, че е хладилник с един компресор и две камери /фризерна и хладилна/? Ако да, фризерната ти явно работи адекватно, хладилната има два начина за управление - с електроклапан или с механичен термостат /щора/. Разгледай как отива студеното в хладилната част, да не си запушил механично клапата /при мех. термостат/, още повече, че фризерната част явно е в ред.
Ако е с електроклапан, възможностите се свеждат до сервиз.
Имаме "no frost" LG. Той е с механична клапа (щора). Обаче за Хладилник с фризер INDESIT TIAA 12 не пише да е "no frost".
krasi92 - майстор
То дедо стоико спомена че има дефрост а не но фрост но това не е от значение.Сигурно вече го е поразглобил за да види къде са сбъркале енженерите и да им оправи нещата.
dedostojko - специалист
съб юли 27, 2019 12:07 pmkrasi92 написа:
То дедо стоико спомена че има дефрост а не но фрост но това не е от значение.Сигурно вече го е поразглобил за да види къде са сбъркале енженерите и да им оправи нещата.
Оказа се задръстен тръбопровод. Продухване и ново зареждане с фреон. Това направихме.
Другия вариант с неясен резултат и по трудоемък почукване по питата докато белким проработи от самосебе си и замърсяването да попадне само във филтъра
dedostojko - специалист
съб юли 27, 2019 12:07 pmkrasi92 написа:
Инджинерите мое и да не бъркат много но мангалчетата които сглобяват нема да ти обяснявам. Мога дам иначе пример с чисто новата ми кола

Тема "хладилник TIAA12v не изключва и не охлажда" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: