За асмите и ябълките разбирам, ама домата нали береш? Поне аз имам външен, готов за бране.
На фона на нищо неставане тая година, пипера се отчита доволно /преди два дена набрах над 20 бр. добър за печене/. Днес гледам полегнали стебла от много добри пиперки. Сефте си правихме паниран и залят с доматен сос /от домашни домати/.
Пипера го купих за черна капия, излезе смес от такава, от бяла и от сиврия.
От краставици жената е решила да прави "ермя", вероятно турцизъм, но така я знаем по село, лятна туршия от едро нарязани краставици и само сол и вода, че в хладилника се насъбраха бая.
пп: Смокиновите листа за какво ги ползваш? За зимни туршии?
На фона на нищо неставане тая година, пипера се отчита доволно /преди два дена набрах над 20 бр. добър за печене/. Днес гледам полегнали стебла от много добри пиперки. Сефте си правихме паниран и залят с доматен сос /от домашни домати/.
Пипера го купих за черна капия, излезе смес от такава, от бяла и от сиврия.
От краставици жената е решила да прави "ермя", вероятно турцизъм, но така я знаем по село, лятна туршия от едро нарязани краставици и само сол и вода, че в хладилника се насъбраха бая.
пп: Смокиновите листа за какво ги ползваш? За зимни туршии?