ср сеп 25, 2019 10:25 pmtorbalan написа: Преди да почнеш да преправяш инсталацията, опитай да регулираш с крановете на радиаторите.Последния студения е отворен на 100 процента а останалите 4 преди него са притворени.Първия които е на кръга е отворен на топла вода половин оборот.Следващия на цял оборот,и така всеки следващ съм отварял по този начин докато стигна последния който е отворен напълно.
Затваряш всички, освен най-студения.
После почваш да пускаш един по един, като започнеш от най-близкия до най-студения...
Но не го пускаш на 100 процента, а слушаш внимателно. Развиваш, докато чуеш че протече стабилно.
И така един по един....
ср сеп 25, 2019 10:21 pmAndrianDimitrov1986 написа: Трипътен винтил няма помпата работи нон стоп дори и на загаснало котле.Което на мен никак не ми допада заради кондеза.Когато го паля аз понпата я спирам и когато котлето дигне 55-60 градуса я включвам.И значи съм прав,че консуматорите са повече от колкото трябва да са.А и самата инсталация е направена на два кръга.На единия кръг 5 радиятора на другия бойлер които е само монтиран и никога ползван и още два радиятора.Обмислям на ново да наравя инсталацията по система Техелман.Screenshot_20190925-221656.pngScreenshot_20190925-221603.pngСложи един такъв ТАКЪВ контактен термостат, нагласи го да тръгва на 50-55 градуса, слагай повече кюмюр и няма да има конденз. За дебита аз ако съм бих сложил секретни вентили да регулирам дебита на радиаторите, бих удължил тръбите за топла вода и да я вкарам отгоре на радиаторите с термоглави за да е равномерно затоплянето на всички стаи. Аз си мисля че с тези козметични ремонти би се балансирала системата, да няма конденз и да е равномерно затоплянето.
Първата снимка е един вид сегашната ни инсталация а аз искам да я направя по втората.

Гледам че и ти си писал, ако имаше термоглава на претоплената стая тя би затворила и топлината би отишла в студената стая. Ако пък са електронни програмируеми можеш да гласиш спалните където няма никой да поддържат някаква топлина през деня а само вечер да се топлят.