Ел. инструментите. Консумативи.
пишман_майстор - майстор
lov написа:
В сервизите много много не им се вглеждат в това и карат по най захабеня зъб ако има такъв. Та на нова верига може да им преполвят живота само с едно две заточвания.
Ама нали и трябва и веригите да си продават та е и за това.
Точно поради тази причина реших, че по-добре аз да си ги точа. При захабена ( то по-точно дори и не чакам хептен да стане кьорава ) само леко "близвам" зъбите и става остра . Не е ли наранена , няма проблем и се заточва доста пъти.
kr1100 - майстор
съб окт 05, 2019 4:18 pmnikolov333 написа:
А как е най-добре да се точи веригата, че моята замина на 4-5 машинни заточвания.. Май на ръка с пилата ще изкарат повече или греша.. :?
Значи не си гледал в точилнята :-D Яко искри все едно режеш с голям ъглошлайф . Нама щадене - хващат най-ниския зъб и всичко под ножа по негов размер . 2-3 заточвания и нова верига, че ти трябва да черпиш тука за 4 заточвания.
@"Точно поради тази причина реших, че по-добре аз да си ги точа. При захабена ( то по-точно дори и не чакам хептен да стане кьорава ) само леко "близвам" зъбите и става остра . Не е ли наранена , няма проблем и се заточва доста пъти."
Поради горната причина и аз с
съм с ЛИДЛ -ска Паркасайд.
Радо не разбрах какво не ти харесва за стъпката ?
Преди заточване без да е вкл двигателя проигравам колко напред колко назад да е законтрящия зъб , както и винта за височина . Веригата тр. да се опъне и тогава стегне в "менгемето" / стиската/.Да при заточване на "десни" зъби и обръщане за заточване на "леви" стъпката не отговаря и трябва нова пренастрийка.
А към колегата дето пита - като купиш и точиш - екичко с близване. Всякакъв натиск по-голям - зачервяване на зъба - откаляване.
За вериги 3/8 при зъб под 3,5 или 3,2 мм / не помня точно/ веригата е за изхвърляне от гл. точка на безопастност. По спомени при Орегон съм го мяркал.
Последна промяна от kr1100 на нед окт 06, 2019 9:37 am, променено общо 2 пъти.
nikolov333 - майстор
:-D ..новобранец съм още в точенето и резачките, ама бързо се уча.. :lol: :lol: :partyman:
dragozow - майстор
По сервизите взима много от зъба и ако някой се е опитвал да точи преди тях без идея за ъглите.
plamen6703 - майстор
Нова верига наложи ли се да се точи в сервиз не повече от две заточвания ми се е случвало да издържи и купувам нова.
Значи две заточвания по 3 лв. и една верига за 20 лв. общо 30 лв. но като знам и колко работа отхвърлям за тия 30 лв. не ми се занимава със слугуване да я заточвам на ръка :) ! :partyman:
dragozow - майстор
Две заточвания са малко, смени сервиза. Ако не си нарушил ъгъла с някакво друго точене е достатъчно само да "пипне" зъба няколко пъти леко.
cat - специалист
Изображение
Ей това върши много добра работа за заточване на вериги .Мисля че се казва водач за пилодържател и струва 15 тина лева .
plamen6703 - майстор
Имам такъв инструмент на същата марка, пилата е много калпава като материал, с това става да си загладиш веригата, нещо като брус за ръчна коса за косене :) Старите вериги докато се предадат напълно ги ползвам да режа, когато има пирони или оградна мрежа да не ми се налага да пазя веригата. :partyman:
dragozow - майстор
Една пила струва 2 - 3 лв. Нарочно е направена агресивна, консуматив е. Можеш да пробваш да я смениш с друга марка.
plamen6703 - майстор
На тая марка пилите ги купувам за 12.00 лв. за 10 броя от представител и имам за цяла година, готов съм да сменя марката стига да знам, че пилите са по-качествени и дори да са малко по-скъпи :)
Да ти кажа честно почвам да се разочаровам от някои марки инструменти, не е по темата за резачки, но и Книпекс /от утре правят промоции/ почнаха да ме разочароват с качеството на някои инструменти... явно това е бъдещето, да се купува често макар и скъпо :-D

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: