Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kr1100 - майстор
[quote=Hoвoceлckи
Питам може ли да се мине без усилвател, ти ми говориш за захранване.
Свободен си! Бегай.
[/quote]

Нещо с понятията и названията не си в час.
hidrazin - майстор
Ми той толкова си може...
:partyman:
Hoвoceлckи - майстор
Верно ... може би, но проекта е изпълнен.
А за еквивалентност между захранване (на каквото и да е) и усилване (на управляващ сигнал) ... нямам думи. Все пак темата се поглежда и от хора напълно незапознати с материята, та няма начин някой все пак да не ви се върже. Тъжно е, че опирате до подкрепата на подобни случайно неосведомени потребитители с цената на подвеждането им (като от професионални политици).
sokolov.91 - майстор
Понеже се зачетох от началото на темата и ми стана интересно за захранването на 70м. ЛЕД лента... Ако на всеки примерно 10м. се слага по един DC/DC step UP конвертор няма ли да стане номера само с един траф в началото на лентата? :?
hidrazin - майстор
Не. Най-малкото ще направиш мигаща лента или по-скоро ще запалиш най-малко първия участък.
Те китацците са открили топлата вода преди нас...
:partyman:
zz_stefanov - майстор
съб фев 25, 2017 7:04 pmivan_v написа:
bube760205 написа:
На мен ми дадоха акъла да ги вържа последователно и от единия край на лентата да подам + а от другия край да подам - и ефекта беше ужасен в началото на лентата от двата края светеше чудесно а в средата едвам мъждукаше! ...
При последователно връзване( свързване) на консуматори токът през всички е еднакъв. Може ли да драснеш схема?
Къде виждаш последователно свързани консуматори. Имаш паралелно навързани към захранващата шина групи от по три последоватено свързани светодиода и резистор. Причината да светят все по слабо отдалечените е падът на напрежението по захранващата шина. Производителите са си написали на какво разстояние трябва да се повтори захранването за е равномерна осветеността. Това че + и - са в различните краища би трябвало да накара лентата да свети равномерно но пак по слабо.

Тема "Захранване на 70м Led лента!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: