Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Същото и при мен скоро ,понеже пелетите бяха различни ,първо тях набедих ,за комина -ами там преди имаше работеща камина на дърва .Пробвах какво ли не -не помогна особено ,по принцип получи се по добра работа като вместо 12 секунди да пуща на трета степен я разделих на полувина и съответно паузата.Логиката е че когато се пусне на куп толкова гориво -в камерата вече имаме -богата смес с не достатъчно въздух за горене.
Kalfa10 - специалист
Втори сезон я ползвам камината...Моторчето стана изключително шумно, като казвам шумно ама наистина, много гаден звук.Обаждам се на фирмата от която я закупих и монтираха...Ок ще пратим хора, а тъкмо не сте правили профилактика, 100 кинта е цената!Аз...-Ами ок, няма проблем!
Идват двама юнака, постелих им там и се почва, пуска прахосмукачката, тя хвърля пепел от филтъра мамата си джаса.Извиках му да я спре и му предоставих моята.Казвам му за моторчето и че отвреме навреме сработва и датчика за обратно горене, който е с двойна връзка, отваря капака и веднага виждам как лявата клема едва се държи на датчика, разкачихме я, стегнах я и обратно я закачихме, няма проблем...Такаааа, пуска я и слуша моторчето, съгласява се с мен че е много шумно, отива за смазка до колата, но се връща с празни ръце, йок смазка, аз имам...защо да не им услужа, все пак са дошли работа да вършат!Пръска с WD, нищо не се променя!Отговор:-Ще предам на шефа, но щом работи предполагам че замяната ще е за твоя сметка и гаранционните условия няма да важат...-Добре предайте на шефа си каквото видяхте и чухте и лек ден, а нещо дължа ли ви?-А да, 100 лева ни дължите!
-Ок, заповядайте и лек ден!
Иначе съм доволен от камината...
вт ное 12, 2019 4:19 pmKalfa10 написа:
... 100 лева ни дължите!
-Ок, заповядайте и лек ден!
Иначе съм доволен от камината...
Пуйката им лелина!
Нямам против да плащам, ама да има за кво.
krapchev_ - напреднал
Здравейте. На какво количество пелети почиствате горната и долната ревизия, и какъв е предписания от производителя (ако има такъв и някой знае)? Знам че е много индивидуално но все пак някакъв ориентир!
pi6ligara - специалист
Здравейте, прави ми впечатление че преди температурата на дима не превишаваше 90 градуса при температура на водата 60 градуса, а последните 2 дни държи по 110.На какво може да се дължи това, нищо не е пипано по настройките?
Прикачен файл:
IMG_20191118_184629.jpg
speka_rs - майстор
По-добра тяга, замъресени димогарни тръби.
krapchev_ - напреднал
Така се получава когато не е почистена. Затова по писах горния пост...
pi6ligara - специалист
Камината я чистя всеки ден преди палене, а димогарните тръби и дърпам халката всяка неделя, тогава чистя и отворите отдолу. Така ме посъветва да процедирам инсталатора, когато я пускаше в експлоатация.Кюнците не съм ги свалял, трябва ли да ги свалям и тях всяка седмица?Също горния капак и него не съм го развивал, и той ли трябва да се отваря?
tachman - специалист
Почисти горната ревизия! Ще се оправят нещата! :-D
и халката дърпай всеки ден!
pi6ligara - специалист
пон ное 18, 2019 7:23 pmtachman написа:
Почисти горната ревизия! Ще се оправят нещата! :-D
На какъв интервал трябва да почиствам горната и долната ревизии, защото долната съм я почисвал в неделя, тогава на горната съм и дърпал механизма за почистване? След това камината е горяла само 4 часа. Межу другото току що дръпнах халката на горната няколко пъти и температурата спадна на 95 градуса.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: