Същото и при мен скоро ,понеже пелетите бяха различни ,първо тях набедих ,за комина -ами там преди имаше работеща камина на дърва .Пробвах какво ли не -не помогна особено ,по принцип получи се по добра работа като вместо 12 секунди да пуща на трета степен я разделих на полувина и съответно паузата.Логиката е че когато се пусне на куп толкова гориво -в камерата вече имаме -богата смес с не достатъчно въздух за горене.
Втори сезон я ползвам камината...Моторчето стана изключително шумно, като казвам шумно ама наистина, много гаден звук.Обаждам се на фирмата от която я закупих и монтираха...Ок ще пратим хора, а тъкмо не сте правили профилактика, 100 кинта е цената!Аз...-Ами ок, няма проблем!
Идват двама юнака, постелих им там и се почва, пуска прахосмукачката, тя хвърля пепел от филтъра мамата си джаса.Извиках му да я спре и му предоставих моята.Казвам му за моторчето и че отвреме навреме сработва и датчика за обратно горене, който е с двойна връзка, отваря капака и веднага виждам как лявата клема едва се държи на датчика, разкачихме я, стегнах я и обратно я закачихме, няма проблем...Такаааа, пуска я и слуша моторчето, съгласява се с мен че е много шумно, отива за смазка до колата, но се връща с празни ръце, йок смазка, аз имам...защо да не им услужа, все пак са дошли работа да вършат!Пръска с WD, нищо не се променя!Отговор:-Ще предам на шефа, но щом работи предполагам че замяната ще е за твоя сметка и гаранционните условия няма да важат...-Добре предайте на шефа си каквото видяхте и чухте и лек ден, а нещо дължа ли ви?-А да, 100 лева ни дължите!
-Ок, заповядайте и лек ден!
Иначе съм доволен от камината...