Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bmahob - майстор
ср ное 20, 2019 3:56 pmzaprian_demirev написа:
Здравейте отново колеги,като цяло не съм на ясно с нещата ,да попитам: температурата на стаята е нагласена на 40гр на водата 65 ,тоест модулира по вода доколкото съм чел и разбрал,водата стига 65гр започва да модулира до около 70гр на водата и след това се редуват на дисплея work modulate i work ok stby около 73 - 74 гр изписва wait cooling, но водата се покачва до 80гр и започва да пада до 61гр и пак се включва .Нормално ли е като е нагласена на 65 да ги подминава толкова, като съм чел трабва да варира водата +–4гр и какво е това work ok stby? мерси на отзовалите се.
Колко радиатира имаш и имат ли ттермо глави, не е нормално да качва до 80
zaprian_demirev - напреднал
ср ное 20, 2019 8:20 pmbmahob написа:
ср ное 20, 2019 3:56 pmzaprian_demirev написа:
Здравейте отново колеги,като цяло не съм на ясно с нещата ,да попитам: температурата на стаята е нагласена на 40гр на водата 65 ,тоест модулира по вода доколкото съм чел и разбрал,водата стига 65гр започва да модулира до около 70гр на водата и след това се редуват на дисплея work modulate i work ok stby около 73 - 74 гр изписва wait cooling, но водата се покачва до 80гр и започва да пада до 61гр и пак се включва .Нормално ли е като е нагласена на 65 да ги подминава толкова, като съм чел трабва да варира водата +–4гр и какво е това work ok stby? мерси на отзовалите се.
Колко радиатира имаш и имат ли ттермо глави, не е нормално да качва до 80
5 радиатора и лира ,реално са пуснати 4 защото единия съм го намалил всичко е с термо глави на 3.5 нз на колко градуса отговаря това 87 кв апартамент изолация външна на тавана също.
,
bmahob - майстор
На лирата няма глава нали? На 3.5затварят бързо и за това вдига рязко Т
ср ное 20, 2019 10:04 pmbmahob написа:
На лирата няма глава нали? На 3.5затварят бързо и за това вдига рязко Т
Не е това. Напъни са, можеш и аз вярвам в тебе.
Обикновените термоглави си имат лаг от ок 20 мин. Просто времето навън е още топло, къщата също не е изстинала, радиаторите имат малка мощност, предвид моментните условия и......Т на водата се вдига бързо, НО...
Има нещо и в настройките, което не аз, а ти би могъл да знаеш.
Може пък и всичко да си е наред, кой знае?!!
bmahob - майстор
При мен също съм задал 65, при 70 изписва стенд бай ок и почва да гаси и не покачва..... Пипал ли си настройките ......
ср ное 20, 2019 10:46 pmbmahob написа:
При мен също съм задал 65, при 70 изписва стенд бай ок и почва да гаси и не покачва..... Пипал ли си настройките ......
Не съм ги барал изобщо, лирата също е с термо глава на 3 съм я нагласил.
bmahob - майстор
При мен най малкия радиатор е без..... Остави я нея на 5 и виж как е
чет ное 21, 2019 8:18 ambmahob написа:
При мен най малкия радиатор е без..... Остави я нея на 5 и виж как е
Мерси колега , направих го, от кратките ми наблюдения нещата се нормализираха.
Aleksandrov68 - напреднал
Цитар от темата "Разход на пелети" От една седмица ползвам пелетен котел Алфа плам 23. Забелязва, че в пепелника има пепел и ненапълно изгорели пелети, горе долу 50/50. Техника, който го настрайва намали въздуха и количеството на пелети, но нищо не се промени. Предполагам, че наличието на неизгорели пелети влияе отрицателно на разхода. Възможно ли е това да е от оборотите на вентилатора и трябва ли те да се намалят пропорционално на различните степени – а те са пет – в момента на пета степен са 2400 по негови думи? Аз не разбирам нищо! Иначе отоплявам около 140 – 150 кв.м. светла площ + бойлер 100 л. Радиаторите са с термо глави. Котела работи по темепелатура на водата. Зададена е 62 градуса и за около час и половина влиза в модулация и така до края, с няколко преминавания в стенбай режим. В момента при тези температури разхода е 1 чувалче на ден за работа около 10-11 часа. Поддържам около 23 градуса в цялата къща (Кърджали).
Моля, Ви за мнение и помощ.

Прочетох тази и разбрах, че причината за това са високите обороти на вентилатора.
Намалих ги както следва:
5 1700
4. 1550
3. 1450
2. 1300
1. 1200
В модулация 1180 показва на дисплея. Температурата на димните газове е от 119 на 5 степен до 86 в модулация.
Въпреки това в пепелника пак остават по същия начин иколичество овъглени, но неразпаднали се пелети. Разхода е за 9 часа 1 чувалче сега. Темепература на вън около 10 градуса без ход през дена. В стаите 24 в хола и 23 навсякъде другаде при отворени врати. Не ме притеснява разхода а неизгорелите до край пелети.
Моля Ви за съвет.
bmahob - майстор
пет ное 22, 2019 10:43 amAleksandrov68 написа:
Цитар от темата "Разход на пелети" От една седмица ползвам пелетен котел Алфа плам 23. Забелязва, че в пепелника има пепел и ненапълно изгорели пелети, горе долу 50/50. Техника, който го настрайва намали въздуха и количеството на пелети, но нищо не се промени. Предполагам, че наличието на неизгорели пелети влияе отрицателно на разхода. Възможно ли е това да е от оборотите на вентилатора и трябва ли те да се намалят пропорционално на различните степени – а те са пет – в момента на пета степен са 2400 по негови думи? Аз не разбирам нищо! Иначе отоплявам около 140 – 150 кв.м. светла площ + бойлер 100 л. Радиаторите са с термо глави. Котела работи по темепелатура на водата. Зададена е 62 градуса и за около час и половина влиза в модулация и така до края, с няколко преминавания в стенбай режим. В момента при тези температури разхода е 1 чувалче на ден за работа около 10-11 часа. Поддържам около 23 градуса в цялата къща (Кърджали).
Моля, Ви за мнение и помощ.

Прочетох тази и разбрах, че причината за това са високите обороти на вентилатора.
Намалих ги както следва:
5 1700
4. 1550
3. 1450
2. 1300
1. 1200
В модулация 1180 показва на дисплея. Температурата на димните газове е от 119 на 5 степен до 86 в модулация.
Въпреки това в пепелника пак остават по същия начин иколичество овъглени, но неразпаднали се пелети. Разхода е за 9 часа 1 чувалче сега. Темепература на вън около 10 градуса без ход през дена. В стаите 24 в хола и 23 навсякъде другаде при отворени врати. Не ме притеснява разхода а неизгорелите до край пелети.
Моля Ви за съвет.
Мнооого си намалил вентилатора, дай ми как са ти стойностите от 1-5степен на подаване на пелето и пипал ли си лоад пелет

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: